" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Απάντηση Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σκάλας στην Ι.Μ. Ναυπάκτου. Το σχόλιο μας.

Γράψαμε και ξαναγράψαμε για το τι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου με τον τοπικό "παραδοσιακό" μητροπολίτη.

Ενδεικτικά θυμίζουμε:

Απόφαση σταθμός του ΣτΕ: Τα μοναστήρια ανήκουν στο Ηγουμενοσυμβούλιο τους και ΟΧΙ στους "δεσποτάδες"!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_30.html


Ο Οικουμενισμός έχει διαβρώσει τους πάντες. Να ενταχθούν κεφάλαια θρησκειολογικά στα βιβλία θρησκευτικών πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. ΣΧΟΛΙΟ.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html


Αυλοκόλακες... δεσποτάδων
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_89.html


Θυμίζουμε ακόμη ότι ο κατά τα άλλα "παραδοσιακός" και "αντι-Οικουμενιστής" μητροπολίτης Ναυπάκτου, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ -ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- τον Πάπα να έρθει στη Λέσβο!

"Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι ..." λέει ο σοφός λαός μας.
Αλλά δεν το σχολίασαν τα περισσότερα "ορθόδοξα" ιστολόγια. Όταν πρόκειται για "δικό" μας (έτσι αισθάνονται οι ίδιοι δηλαδή...), "θάβουμε" την είδηση.


Αν σε τέτοιους  δεσποτάδες, στηρίζεται ο αντι-Οικουμενιστικός "αγώνας",  δεν βλέπουμε με πολύ αισιοδοξία  το μέλλον ..



Όσο για το κείμενο που ακολουθεί, τι να πρωτοσχολιάσουμε;

  • Ότι η Προϊσταμένη της Εφορίας Ναυπάκτου, που είναι η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου του Μητροπολίτη και επί πολλά χρόνια, πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη, επέβαλε παράνομα πρόστιμα ύψους 1.500.000 Ευρώ, στό Μοναστήρι της Ναυπάκτου
  • Η ότι κυρία αυτή καταδικάσθηκε γιά πλαστογραφία, μέ ένα χρόνο φυλακή, απαλλάχθηκε στό Εφετείο από την ποινή της, τάχα «λόγω ελλείψεως δόλου»....... (αν είναι δυνατόν ποτέ, να κάνει κάποιος πλαστογραφία χωρίς δόλο!!!!....)
  • ή ότι τα παράνομα πρόστιμα της κυρίας αυτής, τά επανέλαβε ο νέος προϊστάμενος της Εφορίας Ναυπάκτου, ένας άλλος φίλος του Μητροπολίτη, γυιός Ιερέως της Μητροπόλεως Ναυπάκτου
  • ή τις 172 αποφάσεις δικαστικών αρχών υπέρ της Μονής;;;
  • ή τους 57 οικονομικούς ελέγχους της Μονής;!! 
Πόση ψυχική (και οικονομική και νομική) δύναμη πρέπει να έχει κάποιος που θα πρέπει να τα βάλει με έναν δεσπότη;;;
    Όταν το κράτος και οι υπηρεσίες του, υπηρετούν το μένος ενός δεσπότη, μην ελπίζετε ούτε οι λίστες Λαγκαρντ να διερευνηθούν ούτε τίποτε. 
    Στην Ελλάδα υπάρχει μόνον ένα πράγμα: η εξουσία και η διαπλοκή των συμμετεχόντων σε αυτήν. 




    Όπως έχουμε υποσχεθεί, στην μάχη ενάντια στην "δεσποτοκρατία" (μια αληθινή πληγή στην εκκλησία μας) ΔΕΝ θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ιερέα και ιερομόναχο μόνο του.




    Απάντηση στο δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου για την τρέχουσα κατάσταση στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου εξέδωσε η Ιερά Μονή ώστε να γίνουν γνωστές και οι απόψεις της.

    Ακολουθεί παρακάτω η απάντηση της Ιεράς Μονής:
    Μέ φόβον Θεού, πιστη και ελπίδα στο Άγιο Πνεύμα, τό Πνεύμα της αληθείας, καί αγάπη πρός τους εχθρούς και διώκτες της, η Ιερά Μονή αποκαλύπτει τις εξής αλήθειες και διαψεύδει με επίσημα στοιχεία τα ψεύδη του τελευταίου δελτίου τύπου, πού την συκοφαντεί.

    Κάποιος άνθρωπος, πού κατέχει υψηλή θέση και ευρίσκεται στήν Ναύπακτο, είναι εκείνος τον οποίο απέδειξε ψευδολόγο ο
    μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μέ δύο βιβλία που εξέδωσε εναντίον του.

    Λένε, ότι ο Μέγας Άγιος Βασίλειος, λέγει και συμβουλεύει ότι «μή απαντάς στα ψεύδη που λέγει συνέχεια εναντίον σου ο διάβολος, διότι θά χάσεις όλο τόν πολύτιμο χρόνο της ζωής σου, διότι τά ψεύδη του διαβόλου είναι ατελείωτα. Θα διαψεύσεις ένα καί θά λέγει εκείνος άλλα δέκα».

    Γιαυτό, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως δεν είναι τόσο βιαστική, για να απαντάει, καί σπάνια απαντάει, στις αδιάκοπες ψευδολογίες που εκτοξεύει ο διάβολος εναντίον της, είτε προφορικά, είτε γραπτά, είτε δημοσιογραφικά κλπ.. Ασχολείται αδιάκοπα μέ τό θετικό έργο στόν χώρο της και στην Εκκλησία και δέν χάνει τον πολύτιμο χρόνο της ζωής της, κατηγορώντας, υβρίζοντας και καταγγέλλοντας άδικα τους συνανθρώπους της.

    Άλλωστε, απάντησε, γιά την Ιερά Μονή, η Δικαιοσύνη της Χώρας, μέ εκατόν εβδομήντα δύο (172) !!!...... αποφάσεις Δικαστικών Αρχών. Αυτές φθάνουν για νά αποδειχθεί ότι η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και οι Μοναχοί της είναι αθώοι, σε όσα ψεύδη εκτοξεύονται εναντίον της.
    Το τελευταίο δελτίο τύπου, όπως και όλα τά δελτία τύπου, που εκδίδονται αδιάκοπα εναντίον της Ιεράς Μονής και των Μοναχών της, επαναλαμβανει καί πάλι... και πάλι... τίς ίδιες σχεδόν αιτιάσεις εναντίον της Μονής, κι ας έχουν αποφανθεί τόσα πολλά Δικαστήρια, υπέρ της Ιεράς Μονής καί των Μοναχών της.....

    Αφορμή γιά το τελευταίο δελτίο τύπου του, στάθηκε το πόρισμα ενός κάποιου οικονομικού ελεγκτού, ο οποίος αποφάνθηκε εναντίον της Μονής, χωρίς όμως νά κάνει έλεγχο της διαχειρίσεώς της. Αστεία πράγματα, γιά έναν τίμιο και σοβαρό οικονομικό ελεγκτή...... Ούτε ήλθε ποτέ στό Μοναστήρι, ούτε πήρε ποτέ τηλέφωνο, ούτε τόν είδε κανένας, ούτε ζήτησε τα βιβλία και τα λοιπά παραστατικά της διαχειρίσεως της Μονής, για να τα ελέγξει.... Εν τούτοις. Αποφάνθηκε εναντίον της διαχειρίσεως της Μονής, χωρίς νά κάνει έλεγχο αυτής της ίδιας της διαχειρίσεώς της !!!...... Γνωρίζει άραγε, ο αναγνώστης, κάποιον τίμιο και σοβαρό οικονομικό ελεγκτή νά κάνει τέτοια πράγματα; Σίγουρα κανένας.



    Συνοπτικά, η αλήθεια στα ψεύδη του διαβόλου, τα οποία γράφει το τελευταίο δελτίο τύπου, είναι η εξής:

    Γράφει το δελτίο τύπου: 
    α) Σύνολη ἡ διαχείριση τῆς Μονῆς εἶναι παράνομη, ὡς μή ἐγκεκριμένη κατά νόμο (από τόν Μητροπολίτη).
    Αυτό είναι ψεύδος.

    Όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιούμε την φράση «ἡ διαχείριση τῆς Μονῆς εἶναι παράνομη», εννοούμε κάτι πονηρό, κρυφό, παράνομο, διαρκές καί μόνιμο, και ανήθικο. Αυτό ακριβώς προσπάθησε το δελτίο τύπου να περάσει ψευδόμενο καί με δόλο, πονηρία και υπουλότητα στούς αναγνώστες του, εναντίον της Ιεράς Μονής.

    Όμως, η αλήθεια είναι άλλη. Σύμφωνα μέ τούς Νόμους, η διαχείριση της Κοινοβιακής Μονής Μεταμορφώσεως, όπως καί όλων των Κοινοβιακών Μοναστηριών της Ελλάδος, δεν έχουν ανάγκη από έγκριση κανενός τρίτου, διότι ο Νόμος έχει ανακηρύξει τά Μοναστήρια αυτά, ως αυτοδιοίκητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η διαχείριση ελέγχεται και εγκρίνεται από το Ηγουμενοσυμβούλιο και τήν Ολομέλεια των Μελών της Μονής.

    Το δε Ηγουμενοσυμβούλιο, όπως άλλωστε παρατηρεί και επισημαίνει και ο ως άνω οικονομικός ελεγκτής, είναι «αρμόδιο για την διαχείριση της περιουσίας της Μονής» και «Η οργάνωση του πνευματικού βίου και η διοίκηση της Μονής καθορίζονται από τό Ηγουμενοσυμβούλιο, κατά ρητή επιταγή του Νόμου σύμφωνα μέ τούς ιερούς κανόνες, τίς μοναχικές παραδόσεις και τους νόμους της Πολιτείας, δια εσωτερικού κανονισμού» και έχει δικαίωμα να επιβάλλει και καταλογισμούς, «αρμοδιότητα καταλογισμού έχουν οι οικείοι διατάκτες, δηλαδή τό ΝΠΔΔ της Ιεράς Μονής διά του Ηγουμενοσυμβουλίου αυτής».

    Βέβαια, όποιος Μητροπολίτης ή άλλος, διαφωνεί μέ τό Ηγουμενοσυμβούλιο, καταγγέλει στα αρμόδια δικαστήρια.

    Κανένας Νόμος δεν δίνει δικαίωμα στον κάθε επιχώριο Μητροπολίτη να εγκρίνει ή να απορρίπτει την διαχείριση των Κοινοβιακών Ιερών Μονών.

    Ο Νόμος δίνει στόν κάθε Μητροπολίτη μόνο δικαίωμα ελέγχου της νομιμότητος καί όχι της σκοπιμότητος και όχι δικαίωμα εγκρίσεως ή απορρίψεως της διαχειρίσεως της Μονής.


    Δηλαδή του δίνει απλώς και μόνο το δικαίωμα να ελέγχει αν υπάρχουν τιμολόγια και αποδείξεις που προβλέπει ο Νόμος. Και βεβαίως, δέν δίνει στόν Μητροπολίτη κανένα δικαίωμα «φορολογίας», «κρατήσεων» και «ποσοστών», υπέρ των προσωπικών του ή μητροπο-λιτικών του συμφερόντων.

    Στό παρελθόν, έγιναν στό Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, πενήντα επτά (57) οικονομικοί έλεγχοι, Κρατικοί Υπουργειακοί, Νομαρχιακοί, Εκκλησιαστικοί, ΣΔΟΕ, Ορκωτών Λογιστών ΣΟΛ, Κεντρικού Οργάνου Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομκών κλπ. έλεγχοι, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΈ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ.

    Και ουδέποτε και από κανέναν έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ότι τάχα «σύνολη η διαχείριση της Μονής είναι παράνομη». Όλοι κατέληξαν ότι σύνολη η διαχείριση της Μονής είναι νόμιμη. Ουσιαστικά, η μόνη διαφωνία ήταν πάντοτε του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και των συνεργατών του, η διαφωνία του ότι η Μονή δέν υπέκυψε ποτέ στίς οικονομικές απαιτήσεις του για παράνομες κρατήσεις και ποσοστά, επί των δαπανών για το επιδοτούμενο από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έργο της που ανήγειρε τον Ξενώνα της Μονής.... (βλέπε έγγραφα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου 616/3-11-1998 πρὸς Ἱ.Σύνοδο καὶ 439/25-7-2003, πρὸς ΣτΕ).

    Καί αυτό έκανε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, νά θεωρεί, ότι ἡ διαχείριση τῆς Μονῆς εἶναι παράνομη.

    Ίσως, θά θεωρούσε, ότι η διαχείριση της Μονής είναι νόμιμη, μόνο αν ο ίδιος τήν «φορολογούσε» μέ «ποσοστά» και κρατήσεις»... Έτσι, η Ιερά Μονή της Ναυπάκτου, διώκεται άδικα και ανελέητα, επί είκοσι σχεδόν χρόνια....

    Επειδή όμως, ο Νόμος δίνει στόν Μητροπολίτη το δικαίωμα ελέγχου της νομιμότητος, γιαυτό και η Μονή υπέβαλε κάθε χρόνο στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, Απολογισμό και Προϋπολογισμό (αν και υποβολή Προϋπολογισμού είναι κατηργημένη, βλ. απόφαση Εφετείου Πειραιώς 1235/1986).

    Εν τούτοις ο Μητροπολίτης ηρνείτο να εκτελέσει το καθήκον του, «προφασιζόμενος προφάσεις εν αμαρτίαις». Η Μονή με εννέα έγγραφα (50/2-7-1998, 99/18-11-1998, 14/29-1-1999, 11/28-1-2000, 20/14-2-2000, 83/26-6-2003, 99/24-7-2003, 35/22-4-2004, 207/5-12-2007), τον παρακαλούσε να κάνει έλεγχο της νομιμότητος, δηλαδή, απλώς καί μόνο, αν υπήρχαν τα τιμολόγια και οι αποδείξεις που προέβλεπε ο Νόμος. Αλλά εκείνος δέν ήθελε μόνο αυτό τό απλό. Ήθελε και πολλά άλλα.... που δεν τά προέβλεπε ο Νόμος...

    Τέλος, η Ιερά Μονή μετέφερε και παρέδωσε στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου όλα τά πρωτότυπα παραστατικά της διαχειρίσεώς της, που ο ίδιος άλλωστε της τα είχε ζητήσει, και πού του προσκομίστηκαν στό Γραφείο του (με τη χρήση φορτηγού αὐτοκινήτου, λόγω του μεγάλου όγκου αυτών!!!....

    Αλλά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αρνήθηκε νά τα παραλάβει και να εκτελέσει το καθήκον του, όπως το προέβλεπε ο Νόμος. Η τελική άρνησή του, υπάρχει στὸ ὑπ’ ἀριθμ. 794/7-12-2007 ἔγγραφό του).

    Επί πλέον. Και βεβαίως, δεν εφαρμόσθηκε και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου (3367/24-9-2001), να γίνει ο έλεγχος από τόν Μητροπολίτη των παραστατικών ενώπιον των Μοναχών της Μονής, οι οποίοι, βέβαια, θα τα παρελάμβαναν αμέσως μετά τόν έλεγχο, για να τα επιστρέψουν στην κατά Νόμον θέση τους δηλαδή στήν Ιερά Μονή.

    Συμπέρασμα: τό ότι δεν έγινε έλεγχος από τον Μητροπολίτη, ευθύνεται ο ίδιος καί όχι η Μονή.

    Γιατί άραγε, ο Μητροπολίτης δεν δεχόταν να κάνει το καθήκον του, νά κάνει έλεγχο νομιμότητος;

    Ο ίδιος δύο φορές κατέθεσε εγγράφως, επισήμως και ενόρκως, στην Δικαιοσύνη:

    Στο έγγραφό του, υπ' αριθμ. 20-9-2001 επίσημο Υπόμνημα του, προς την Εισαγγελία Εφετῶν Πατρών εναντίον της Ιερᾶς Μονής, «δεν γνωρίζω από οικονομικό έλεγχο»!!!...

    Στο έγγραφό του, υπ' αριθμ.14-6-2002 επίσημη κατάθεσή του, στην Εισαγγελία Μεσολογγίου, εναντίον της Ιερᾶς Μονής, «δεν διαθέτω γνώση πάνω στα θέματα αυτά»!!!...

    Αν μπορεί, όποιος κατηγορεί, ας αποδείξει τις κατηγόριες του. Αν δεν το κάνει είναι σίγουρα ψευδολόγος !!!..




    Γράφει το δελτίο τύπου: 
    «β) ὑφίσταται διπλοδιαχείριση (διπλά βιβλία)»,
    Και αυτό είναι ψεύδος.

    Όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιούμε την φράση «ὑφίσταται διπλοδιαχείριση (διπλά βιβλία)», εννοούμε κάτι πονηρό, κρυφό, παράνομο, διαρκές καί μόνιμο, και ανήθικο. Αυτό ακριβώς προσπάθησε το δελτίο τύπου να περάσει ψευδόμενο καί με δόλο, πονηρία και υπουλότητα στούς αναγνώστες του, εναντίον της Ιεράς Μονής.

    Όμως. Η αλήθεια είναι άλλη. Ποτέ δέν υπήρξε και δέν υφίσταται μέχρι σήμερα διπλοδια-χείριση, διπλά βιβλία, της Ιεράς Μονής.

    Ὀπως είναι γνωστό, το έτος 1998, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επιδότησε χρηματικά και άρχισε στήν Ιερά Μονή την ανέγερση του Ξενώνα της. Και απαίτησε να τηρηθεί ξεχωριστό βιβλίο, από αυτά πού συνήθως ελέγχει καί φορολογεί ο Μητροπολίτης, μέ τά έξοδα για πατάτες και μακαρόνια, φως, νερό τηλέφωνο κλπ..

    Η Μονή υπάκουσε στην διαταγή του Υπουργείου και για δύο μόνον χρόνια, μέχρι να τελειώσει η ανέγερση του Ξενώνα, (1998 – 2000) και τήρησε το ξεχωριστό αυτό βιβλίο πού διέταξε το Υπουργείο, για την ανέγερση των κτιρίων του Ξενώνα κλπ.

    Ταυτόχρονα το Υπουργείο απαγόρευσε τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και υπέρ του ΦΠΑ, καί έτσι, καί τίς κρατήσεις υπέρ του Μητροπολίτη και των διαφόρων Μητροπολιτικών και Εκκλησιαστικών Ταμείων..... Όπου το Υπουργείο, έκανε παρόμοια έργα, μέ αυτόν τόν τρόπο, προστάτευε τά χρήματά του από τούς τρίτους και από τις παράνομες «φορολογίες», «κρατήσεις» και «ποσοστά» του οποιουδήποτε Μητροπολίτη!!!...

    Η Μονή δεν είχε ποτέ διπλοδιαχείρηση. Και ποτέ δέν τήρησε διπλά βιβλία στήν διαχείριση των ετών της υπάρξεώς της. Το βιβλίο που διέταξε το Υπουργείο να τηρηθεί, δέν ήταν πονηρό, κρυφό, παράνομο και ανήθικο, διαρκές καί μόνιμο.

    Ήταν φανερό, γνωστό και στον Μητροπολίτη (αν και δεν το αποδεχόταν) και σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, επίσημο, καθαρό, προσωρινό και νομιμώτατο.

    Και επ’ αυτού αποφάνθηκε κατηγορηματικά και τελεσίδικα, όχι ένας Δικαστής, αλλά ολόκληρο το Συμβούλιο Εφετών Πατρών υπέρ της Ιεράς Μονής καί δικαίωσε με Βούλευμα (19/2003), τους Μοναχούς από τίς ψευδείς καταγγελείες του Μητροπολίτη. Γιατί τό κρύβει αυτό τό σοβαρώτατο στοιχείο, τό ψευδέστατο δελτίο τύπου; Αν μπορεί, όποιος κατηγορεί για «διπλο-διαχείριση - διπλά βιβλία» της Μονής, ας το αποδείξει. Αν δεν το κάνει είναι σίγουρα ψευδολόγος !!!..




    Γράφει το δελτίο τύπου: 
    «γ) διαπιστώνεται ἔλλειμμα δυόμιση περίπου ἑκατομμυρίων εὐρώ».

    Και αυτό είναι ψεύδος.

    Όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιούμε την φράση «διαπιστώνεται ἔλλειμμα δυόμιση περίπου ἑκατομμυρίων εὐρώ», εννοούμε κάτι πονηρό, κρυφό, παράνομο, διαρκές καί μόνιμο, και ανήθικο.

    Αυτό ακριβώς προσπάθησε το δελτίο τύπου να περάσει ψευδόμενο καί με δόλο, πονηρία και υπουλότητα στούς αναγνώστες του, εναντίον της Ιεράς Μονής.

    Όμως, η αλήθεια είναι άλλη. Ὀπως είναι γνωστό, η Προϊσταμένη της Εφορίας Ναυπάκτου, που είναι η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου του Μητροπολίτη και επί πολλά χρόνια, πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη, επέβαλε παράνομα πρόστιμα ύψους 1.500.000 Ευρώ, στό Μοναστήρι της Ναυπάκτου καί μάλιστα χωρίς νά κάνει ποτέ η ίδια έλεγχο στό Μοναστήρι!!!.... καί παρά τις προφορικές καί γραπτές επίσημες διαφωνίες του Προϊσταμένου Ελέγχου της ίδιας Εφορίας!!!...... Τό Μοναστήρι, όμως, αθωώθηκε στά Δικαστήρια.

    Η κυρία αυτή καταδικάσθηκε γιά πλαστογραφία, μέ ένα χρόνο φυλακή. Απαλλάχθηκε στό Εφετείο από την ποινή της, τάχα «λόγω ελλείψεως δόλου»....... (αν είναι δυνατόν ποτέ, να κάνει κάποιος πλαστογραφία χωρίς δόλο!!!!....) αλλά η πλαστογραφία, θά την συνοδεύει στο επίγειο αλλά και επουράνιο μέλλον της, εκτός αν μετανοήσει και αν ζητήσει συγγνώμη από τούς Μοναχούς και αν..... της δοθεί η συγχώρηση.

    Τελικά μετετέθη από την Εφορία Ναυπάκτου. Τα παράνομα πρόστιμα της κυρίας αυτής, τά επανέλαβε ο νέος προϊστάμενος της Εφορίας Ναυπάκτου, ένας άλλος φίλος του Μητροπολίτη, γυιός Ιερέως της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, εις βάρος του Μοναστηριού, ύψους 1.500.000 Ευρώ (που με τους τόκους μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2.500.000 Ευρώ), χωρίς κι αυτός ο ίδιος νά κάνει κανέναν έλεγχο στο Μοναστήρι της Ναυπάκτου!!!... Τα πρόστιμά του αυτά εκκρεμούν στήν Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι και πάλι η Ιερά Μονή θα απαλλαγεί από αυτά, όπως την πρώτη φορά.

    Συμπέρασμα: είναι χονδροειδέστατο ψεύδος ότι υπήρξε ποτέ στήν διαχείριση της Μονής «ἔλλειμμα δυόμιση περίπου ἑκατομμυρίων εὐρώ». Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο έλλειμα. Οι πενήντα επτά (57) οικονομικοί έλεγχοι, που έγιναν στό Μοναστήρι, ουδέποτε και από κανέναν έλεγχο δεν «διαπίστωσαν ἔλλειμμα δυόμιση περίπου ἑκατομμυρίων εὐρώ». Αν μπορεί ο οποιοσδήποτε κατήγορος για έλλειμα στά βιβλία της Μονής, ας το αποδείξει. Αν δεν το κάνει είναι σίγουρα ψευδολόγος !!!......



    Γράφει το δελτίο τύπου: 
    δ) διαπιστώνεται οἰκονομική διαπλοκή μέ τό Σωματεῖο τῆς Ἀδελφότητος,
    Και αυτό είναι ψεύδος.

    Όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιούμε την φράση «διαπλοκή», εννοούμε κάτι πονηρό, κρυφό, παράνομο, διαρκές καί μόνιμο, και ανήθικο. Αυτό ακριβώς προσπάθησε το δελτίο τύπου να περάσει ψευδόμενο καί με δόλο, πονηρία και υπουλότητα στούς αναγνώστες του, εναντίον της Ιεράς Μονής.

    Όμως. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δέν υπήρξαν τέτοια πονηρά και ανήθικα πράγματα μεταξύ Μονής και Συλλόγων-Σωματείων.

    Ο Σύλλογος – Σωματείο «Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου», που αποτελείται από 600 εγγεγραμμένους, οι οποίοι βοήθησαν και βοηθούν το Μοναστήρι, και ο Σύλλογος «Φίλοι του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου» και ο Σύλλογος «Αδελφότης Παναγία η Ναυπακτιώτισσα», που αποτελούνται από περίπου 4.000 εγγεγραμμένους, οι οποίοι βοήθησαν και βοηθούν ουσιαστικά τό Μοναστήρι, συμπαρίστανται ουσιαστικά, καθαρά, νόμιμα, ηθικά, χριστιανικά, πνευματικά, άγια, μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή.

    Δεν υπάρχει καμία παράνομη και ανήθικη «διαπλοκή». Υπάρχει βοήθεια καί συμπαράσταση, με αδιάκοπες θυσίες, κόπους και προσφορές, στό τεράστιο πνευματικό, μοναστικό, εκκλησιαστικό, επιστημονικό, φιλανθρωπικό, καλλιτεχνικό, συνεδριακό, εκδοτικό, νεανικό, εθνικό κλπ. έργο της Μονής, και στην αποπεράτωση των κτιρίων και Ναών της Μονής.

    Οι πενήντα επτά (57) οικονομικοί έλεγχοι, που έγιναν στό Μοναστήρι, ουδέποτε και από κανέναν έλεγχο δεν «διαπίστωσαν οἰκονομική διαπλοκή». Αν μπορεί ο οποιοσδήποτε κατήγορος, για τέτοια παράνομη «διαπλοκή», όπως την εννοεί το ψευδόμενο δελτίο τύπου, ας το αποδείξει. Αν δεν το κάνει είναι σίγουρα ψευδολόγος !!!......



    Γράφει το δελτίο τύπου: 
    ε) «διαπιστώνονται διάφορες ἄλλες ἀνοίκειες καί παράνομες διαχειριστικές πράξεις».

    Και αυτό είναι ψεύδος.

    Όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιούμε την φράση «ἀνοίκειες καί παράνομες διαχειριστικές πράξεις», εννοούμε κάτι πονηρό, κρυφό, παράνομο, διαρκές καί μόνιμο, και ανήθικο. Αυτό ακριβώς προσπάθησε το δελτίο τύπου να περάσει ψευδόμενο καί με δόλο, πονηρία και υπουλότητα στούς αναγνώστες του, εναντίον της Ιεράς Μονής.

    Όμως. Η αλήθεια είναι ότι, οι πενήντα επτά (57) οικονομικοί έλεγχοι, που έγιναν στό Μοναστήρι, ουδέποτε και από κανέναν έλεγχο δεν «διαπίστωσαν ἀνοίκειες καί παράνομες διαχειριστικές πράξεις». Τό έτος 2000, (1998-2000), ο Ξενώνας της Μονής ολοκληρώθηκε κανονικά και νόμιμα και σύμφωνα με τις διαταγές του Υπουργείου Οικονομικών και των εντεταλμένων ελεγκτών που έστελνε σε κάθε φάση του επιδοτούμενου έργου. Τό Υπουργείο ολοκλήρωσε και τούς σχετικούς οικονομικούς ελέγχους και ενέκρινε την διαχείριση, ως νομιμότατη. Παρομοίως, άριστα πορίσματα εξέδωσαν όλοι οι οικονομικοί έλεγχοι, για την διαχείριση της Ιεράς Μονής. Αν μπορεί ο οποιοσδήποτε κατήγορος ας αποδείξει με επίσημα στοιχεία ότι έγιναν «παράνομες διαχειριστικές πράξεις». Αν δεν το κάνει είναι σίγουρα ψευδολόγος !!!......

    Τό Κεντρικό Όργανο Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, που είναι το ανώτατο και τελικό Κρατικό Όργανο Ελέγχου της Ελλάδος, έλεγξε και ενέκρινε ως νομιμώτατη την διαχείριση της Ιεράς Μονής καί όλες αυτές οι ψευδείς κατηγορίες και οι παρόμοιες ψευδείς καταγγελίες κατέρευσαν πριν λίγο καιρό. Γιατί, άραγε, τό ψευδέστατο δελτίο τύπου, δεν αναφέρει αυτό τό τόσο σπουδαίο τέλος της ιστορίας;

    Τα ψεύδη του δελτίου τύπου είναι προφανή. Παρομοίως καί του οικονομικού ελεγκτή, που εξέδωσε το πόριμά του με ψεύδη, καί μάλιστα χωρίς νά κάνει έλεγχο στήν διαχείριση της Μονής, όπως ομολογεί ο ίδιος στο τάχα «πόρισμά του» !!!.....

    Ως πρός την ποινική δίωξη, «συνηθισμένα τά βουνά από χιόνια», όπως λέει ο Λαός μας. Η Μονή και οι Μοναχοί έχουν υποστεί πάρα πολλές ποινικές διώξεις, εξ αιτίας των συκοφαντικών καταγγελιών του διώκτου της. Θα περάσει κιαυτή, όπως όλες οι άλλες....... Έχει ο Θεός...

    Το ίδιο ισχύει και για την ανύπαρκτη ποινή της ακοινωνησίας. Άλλωστε, ο Γέρων της Αδελφότητος π.Σπυρίδων, αποδεικνύει με αδειάσειστα στοιχεία, το ανύπαρκτο και ανυπόστατο και ανίσχυρο της ποινής αυτής, με το μικρό βιβλίο του, μέ τίτλο «Ακοινωνησία: Ένα σκιάχτρο στήν αυλή της Εκκλησίας» το οποίο προσφέρεται δωρεάν. Δωρεάν επίσης προσφέρεται και τό σχετικό άλλο μικρό βιβλίο του, μέ τίτλο «Η Ιερωσύνη είναι ανεξάλειπτη».

    Η Ιερά Μονή και οι Μοναχοί της, προσεύχεται υπέρ των ψευδολόγων διωκτών της, όπως άλλωστε προστάζει ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, πού λέγει: «προσεύχε-σθε διὰ ἐκείνους ποὺ σᾶς κακομεταχειρίζονται καὶ σᾶς καταδιώκουν»(Ματθ. 5,44). Και παρακαλεί και όλους τούς αναγνώστες να προσεύχονται γιαυτούς.

    Άλλωστε, σύμφωνα με τά λόγια του Χριστού, ο Χριστός μακαρίζει τούς Μοναχούς της Μονής λέγοντας: «Μακάριοι εἶναι ἐκεῖνοι, ποὺ καταδιώκονται χάριν τῆς δικαιοσύνης, διότι ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν εἶναι δική τους. Μακάριοι θὰ εἶσθε, ὅταν θὰ σᾶς βρίσουν καὶ θὰ σᾶς καταδιώξουν καὶ θὰ ποῦν ἐναντίον σας κάθε κακὸ πρᾶγμα, λέγοντες ψέματα ἐξ αἰτίας μου. Νὰ χαίρετε τότε καὶ νὰ ἀγαλλιᾶσθε, διότι ἡ ἀνταμοιβή σας θὰ εἶναι μεγάλη εἰς τοὺς οὐρανούς. Ἔτσι, άλλωστε, κατεδίωξαν τοὺς προφήτες, ποὺ ἔζησαν πρὶν ἀπὸ σᾶς» (Ματθ. 5,10).

    Επίσης, η Ιερά Μονή παρακαλεί και όλους τούς αναγνώστες, να προσεύχονται για τους αδίκως διωκομένους από τον διάβολο και τά όργανά του Μοναχούς, να μή καμφθούν, νά μή λυγίσουν, να μή προδώσουν την αφιέρωσή τους στόν Θεό, αλλά νά σταθοῦν σταθεροί, ηρωικοί, άγιοι, όπως ο Χριστός καί οι Άγιοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, ζώντας την Μο-ναχική τους ζωή στό Μοναστήρι τους, στό οποίο ορκίστηκαν ενώπιον Θεού και Εκκλησίας ότι θα μείνουν μέχρι τον θάνατό τους, κοντά στόν Χριστό μας και να επιτελούν το κοσμο-σωτήριο έργο του, ως ιερά «πρόβατα» της ποίμνης του Χριστού, και ας ουρλιάζουν μανιασμένα «οι λύκοι» γύρω τους.

    Ας τους διώκουν. Ας τους αδικούν. Ας τους σταυρώνουν κάθε μέρα. Ας τους σέρνουν στα Δικαστήρια. Ας τους κλείσουν στις φυλακές. Ας τους σκοτώσουν.

    Προσεύχεσθε, ώστε οι Μοναχοί να λένε και να υπερασπίζονται τήν αλήθεια του Αγίου Πνεύματος, τόν Μοναχισμό και την αληθινή Θεολογία της Ορθοδόξου πίστεως και πράξεως και να σηκώσουν τόν σταυρό τους μέχρι τέλους, για να χαρούν και την ανάστασή τους, όπως έγινε και μέ τόν Χριστό.





    Η Ιερά Μονή απέστειλε τό παρακάτω κείμενο στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου:
    «Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου

    ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. Α2013/2967 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

    π. Σπυρίδωνος Λογοθέτη, 
    (εδώ προφανώς λείπουν εκ παραδρομής 7 ονόματα μοναχών της Μονής από το κείμενο του Romfea)
    9. π. Νικόδημου Ανταλλόπουλου,
    π. Ιερώνυμου Δελημάρη,
    10. π. Βησσαρίωνος Χωραφά,
    π. Νεκτάριου Γκολιόπουλου,
    11. π. Ιουστίνου Καρανικόλα,
    π. Ιγνάτιου Σταυρόπουλου,
    12. π. Παλαμά Δημητρέλη,
    π. Χριστοφόρου Γιαννόπουλου,
    13. π. Κοσμά Κόκκαλη,
    π. Ρωμανού Κατραούρα,
    14. π. Τιμόθεου Σμπούκη,
    π. Θεολόγου Μακρή,
    15. π. Ιερόθεου Κεφάλα,
    π. Χερουβείμ Σακκούλη,
    16. π. Ευγένιου Σκουζή,

    απάντων Ιερομονάχων και Μοναχών εγγεγραμμένων στο Μοναχολόγιο τῆς Ιεράς ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου, απάντων κατοίκων της Ιεράς Μονής.


    Αξιότιμη κα Εισαγγελέα,
    Εν πρώτοις, η έκθεση του Επιθεωρητού κ.Ανδρέα Λιάτσου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους σε πλείστα όσα σημεία. Σε ένα σημείο θα συμφωνήσουμε μαζί του: ότι η υπόθεση είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ (βλ. σελ. 2 του «πορίσματός» του). Είναι όμως πρωτοφανής, όχι για τους λόγους που προσχηματικά και ψευδέστατα επικαλείται, αλλά διότι ανερυθρίαστα ο υπάλληλος αυτός κατασυκοφαντεί μία ολόκληρη Κοινοβιακή Μοναστική Αδελφότητα, ψευδόμενος εν γνώσει του, αγνοώντας σκοπίμως, γνωστές σε αυτόν διατάξεις και όρους και τσαλαπατώντας βασικές αρχές του διοικητικού δικαίου, (όπως αυτήν την προηγούμενης ακρόασης), περί του οποίου δικαίου (καθώς και του εκκλησιαστικού) κατά τα λοιπά, «παραδίδει» θεολογικά μαθήματα!!!, (σελ.5-6) πού αποδεικνύουν άγνοια και λαθεμένα συμπεράσματα και μάλιστα καταργώντας το κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Ιερών Μονών, σε κείνους που θα διαβάσουν το κατάπτυστο «πόρισμά» του. Και τελικά θεωρούμε ότι ἀντιφάσκει πρός τόν εαυτό του, καθώς προτείνει καταλογισμούς, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει πλήρη οικονομικά στοιχεία γιά να μπορεί να κάνει ολοκληρωμένο έλεγχο και να δύναται να κάνει σοβαρές προτάσεις καταλογισμού.

    Είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κ.Λιάτσου ότι ο τρόπος διαχείρισης της περιουσίας των Ιερών Μονών καθορίζεται με αποφάσεις της Δ.Ι.Σ..

    Οι Μονές είναι αυτοδιοίκητες και όλα τα θέματά τους ρυθμίζονται από τον Εσωτερικο τους Κανονισμό.

    Εξ αλλου, ψεύδεται ο κ.Λιάτσος, όταν λέγει στις σελίδες 25 - 30, ότι «η συνολική χρηματική διαχείριση της Ιεράς Μονής είναι μη νόμιμη» διότι δεν έχει την έγκριση του Μητροπολίτη. Κανένας Νόμος, ούτε καν ο 590/ 77 «περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», ούτε ο Κανονισμός 39/72 «περί των εν Ελλάδι Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων», δεν προβλέπουν έγκριση του Μητροπολίτη της διαχειρίσεως των Ιερών Μονών, ώστε αυτές να είναι νόμιμες. Ψεύδεται επίσης ο κ.Ανδρέας Λιάτσος και ως προς τόν κατάλογο των Μελών της Ολομελείας της Αδελφότητος της Μονής, καθώς έχουν αφαιρεθεί και εξαιρεθεί παρανόμως ονόματα Μελών της (σελ.30), εγγεγραμμένα στο Μοναχολόγιο της Μονής (π.χ. Αρχιμ.Πολύκαρπος Θεοφάνης). Άραγε, τι ύποπτο κρύβει η εξαίρεση αυτή;

    - Ο κύριος αυτός έλαβε εντολή διενέργειας οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου με την Κ.Υ.Α. της 15ης Μαΐου 2015. Κατ’ αρχήν, να σημειωθεί ότι ΟΛΑ όσα αναφέρονται στο κείμενο του πορίσματος περί «πρώην Ιεράς Μονής» δεν ισχύουν πλέον, καθώς με την υπ’ αριθμ. 299/2016 απόφαση του ΣτΕ (Σχετικό 1) ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ το Π.Δ. 5/2013 περί διάλυσης της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως και συγχώνευσής της από την Ι.Μ. Αμπελακιωτίσσης.

    -Ίδια τύχη θα έχει και η υπουργική απόφαση ανάκλησης της επίδικης επιδότησης, μετά την προσφυγή που ασκήθηκε (Σχετικό 2), καθότι εκδόθηκε η συνημμένη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που παραπέμπει την υπόθεση στο ΣτΕ, όπου εκκρεμεί η συζήτησή της (Σχετικό 3).

    Παραπέμπει σε ένα ψευδές και δεόντως ανυπόγραφο έγγραφο από τον Ταμία της Μονής, που αποδίδεται στους επιθεωρητές Παπαϊωάννου – Πολυγένη (σελ.13).

    Ψευδώς αναφέρεται το ΑΦΜ του Λογοθετη Σπυρίδωνος, ως ΑΦΜ του Σωματείου ΑΜΣΝ.


    Βεβαιώνει ψευδώς, επικαλούμενος τη μαρτυρία του φερομένου ως Ηγουμένου της Ι.Μ. Αμπελακιωτίσσης, και τη μήνυση που αυτός κατέθεσε, ότι «παραμένουν οι συνθήκες αδυναμίας διεξαγωγής πλήρους διαχειριστικού ελέγχου ΝΠΔΔ, αφού στη διάθεσή μας δεν βρίσκονται πλήρη τα διαχειριστικά στοιχεία και βιβλία του ελεγχόμενου Νομικού Προσώπου».

    Στο τέλος, δε, προβαίνει σε «καταλογισμούς» σε βάρος όλων των μελών της Αδελφότητας, σε ημάς δηλαδή (αντιφάσκοντας, στο Συμπέρασμά του, στο οποίο δηλώνει… αδυναμία καταλογισμού): Ο Επιθεωρητής κ.Λιάτσος, όμως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε έστω και ένα μέλος της Αδελφότητας να του παραδώσει τα στοιχεία που απαιτούντο για να εκτελέσει την εντολή που έλαβε.

    Το ότι δεν παραδόθηκαν από εμάς τα φορολογικά στοιχεία στον φερόμενο ως Ηγούμενο της Ι.Μ. Αμπελακιωτίσσης Πολύκαρπο Παστρωμά, ήταν επιβεβλημένο, αφού δεν ήταν νόμιμος και κανονικός Ηγούμενος, διότι δεν είχαν διενεργηθεί νόμιμες εκλογές ανάδειξης Ηγουμένου και Ηγουμενοσυμβουλίου από την Ολομέλεια των Μοναχών, των Μελών του νέου Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μονής, (δηλαδή και του κ.Παστρωμά και ίσως και κάποιου άλλου, αλλά και όλων ημών των δέκα έξι (16) Ιερομονάχων και Μοναχών), που προέκυψε μετά από την συγχώνευση των δύο Μονών, μετά την έκδοση του Π.Δ. 5/2013, και για το λόγο αυτό έχει ήδη υποβληθεί και σχετική μήνυση εναντίον του για αντιποίηση αρχής.

    Έτσι, παρέμειναν τα στοιχεία αυτά στην κατοχή της Αδελφότητάς μας, στην διάθεση του κάθε νόμιμου και αρμόδιου κρατικού οργάνου.


    ΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ να τα ζητήσει από εμάς; Πότε μας τα ζήτησε και δεν του τα δώσαμε και γιατί ψεύδεται στο «πόρισμά» του, ότι δεν διενεργήθηκε ο έλεγχος δήθεν εξ υπαιτιότητάς μας;;;


    Κα Εισαγγελέα: Αν δεν Σας υποβάλει έστω και μία έγγραφη κλήση προς εμάς, για προσκόμιση φορολογικών στοιχείων και παραστατικών, θα πρέπει άμεσα να κινηθεί ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ σε βάρος του:

    α) για ψευδή βεβαίωση και

    β) για παράβαση καθήκοντος (για τη μη εκτέλεση της ΚΥΑ).

    - Γιατί, διέλαθαν, άραγε, της προσοχής του κ. Λιάτσου, στα στοιχεία που είχε, η σωρεία των 57 ελέγχων, που διενεργήθηκαν στην Ι.Μονή μας; (Βλ. ενδεικτικά συνημμένο (Σχετικά 4α, 4β). Εξ άλλου, το πλήθος αυτό των ελέγχων, ήταν ήδη δημοσιευμένο, πρό ετών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

    -Ξέρετε, κα Εισαγγελέα, γιατί δεν απευθύνθηκε σε εμάς;

    Διότι, απλούστατα, ΔΕΝ θα μπορούσε να συντάξει ούτε καν αυτό το αόριστο, ψευδές και αντιφατικό ψευδοπόρισμά του.

    Διότι, θα του παραδίδαμε τα ΠΑΝΤΑ, όλα όσα ζητούσε και έκρινε αναγκαία για να διενεργήσει τον έλεγχο, θα του παραδίδαμε την ένορκη κατάθεση των προηγουμένων Επιθεωρητών Παναγιώτη Παπαϊωάννου και Πολυγένη Σοφίας, οι οποίοι κατέθεσαν, για το ΠΛΗΘΟΣ των εγγράφων που τους παραδώσαμε και τά οποία ανέρχονται στον απίστευτο αριθμό των 17.000 σελίδων περίπου!!!.... (Σχετικό 5α, 5β).

    Θα του παραδίδαμε, επίσης, την έκθεση ελέγχου των προηγουμένων Επιθεωρητών του Κεντρικού Οργάνου Ελέγχου, που αποτελεί το Ανώτατο Ελεγκτικό Όργανο Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. (Σχετικό 6), Θα του παραδίδαμε, επίσης, και δύο καθοριστικά στοιχεία –έγγραφα, που ανατρέπουν τον ισχυρισμό περί μη ελέγχου των οικονομικών της Μονής από τον Μητροπολίτη, δήθεν εξ υπαιτιότητας του Ηγουμενοσυμβουλίου της:

    α) Το ένα έγγραφο, αφορά στη άρνηση παραλαβής των στοιχείων διαχειρίσεως και στην άρνηση διεξαγωγής ελέγχου από τον Μητροπολίτη, ΟΛΩΝ των οικονομικών αυτών στοιχείων, που ο ίδιος είχε ζητήσει από την Μονή, και πού του προσκομίστηκαν (με τη χρήση φορτηγού αὐτοκινήτου, λόγω του μεγάλου όγκου αυτών!!!...) (Σχετικά 7α, 7β).

    β) Το άλλο έγγραφο, αφορά σε δήλωση του ιδίου του Μητροπολίτη, σε έγγραφό του (από τα εκατοντάδες που διακινεί επί χρόνια και απευθύνει σε διάφορες δημόσιες αρχές της χώρας), περί αδυναμίας ελέγχου των οικονομικών της Μονής από τον ίδιο, λόγω ελλείψεως ειδικών γνώσεων!!!: «επειδή δεν γνωρίζω από οικονομικό έλεγχο…», «επειδή δεν διαθέτω γνώση πάνω στα θέματα αυτά…».(Σχετικά 8α, 8β).

    Και μετά κατήγγειλε το Ηγουμενοσυμβούλιο και την Αδελφότητα για άρνηση ελέγχου της Μονής, όταν σε γνώση του είναι ότι αφ’ ενός ο ίδιος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να διενεργήσει έλεγχο, αφ’ετέρου ο απίστευτος για τα ελληνικά δεδομένα αριθμός ελέγχων από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς οικονομικούς μηχανισμούς και τα θετικά πορίσματα αυτών .

    - Και ως προς την επιδότηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας: Ο ανεκδιήγητος αυτός επιθεωρητής, αν και είχε τον φάκελο με τα στοιχεία της επιδότησης, εν τούτοις ΔΕΝ μελέτησε το άρθρο 3 της σχετικής Υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία, η επιδότηση ΔΕΝ εγγράφεται στον συνήθη ετήσιο προϋπολογισμό της Ιεράς Μονής, αλλά σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ λογαριασμό και ειδικά λογιστικά βιβλία του επιδοτούμενου έργου.

    Ώστε ψεύδεται ασύστολα, βεβαιώνοντας ότι δήθεν, ήταν μη νόμιμη η τήρηση δύο βιβλίων!!! Ἤδη, αποφάνθηκε σχετικά, το υπ’ αριθμ. 19/2003 βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών Πατρών (Σχετικό 9). Με το βούλευμα αυτό, απηλλάγη το Ηγουμενοσυμβούλιο από την καταγγελία για το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, ότι τάχα δεν είχε εγγράψει τις επιστροφές ΦΠΑ της επιδότησης, στα βιβλία της Μονής.

    Είναι ένα βούλευμα καταπέλτης κατά του Μητροπολίτη Γεωργίου-Ιεροθέου Βλάχου και του επιθεωρητή κ.Ανδρέα Λιάτσου. Σημειωτέον, ότι δύο φορές είχε ελεγχθεί μετά από καταγγελίες του Μητροπολίτη και είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση. Στην τρίτη του προσπάθεια, όπου ασκήθηκε δίωξη για τον ανωτέρω λόγο, το Συμβούλιο απεφάνθη αμετάκλητα, ότι ΟΡΘΟΤΑΤΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ το Ηγουμενοσυμβούλιο δεν ενέγραψε τις επιστροφές στα βιβλία της Μονής, αφού τις είχε εγγράψει στα προβλεπόμενα από την Υπουργική απόφαση βιβλία και επομένως ουδεμία υπεξαίρεση είχε τελεστεί.

    Ειδικότερα για το βούλευμα αυτό:

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε αναληθώς και παρανόμως, ότι το αναπτυξιακό έργο, που έκτιζε και επιδοτούσε το ελληνικό Δημόσιο στη Μονή, έπρεπε να υποστεί λογιστικά κρατήσεις υπέρ τρίτων... (Ο νοών νοείτω για την ταυτότητα των … τρίτων…).

    Σε αυτήν την παρανομία, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής δεν συνήργησε... Η συνέχεια ήταν οι ατελείωτες μητροπολιτικές καταγγελίες, και η διαπόμπευσή μας, προς κάθε δημόσια Αρχή, προς τον τύπο κ.ά. μέχρι και σήμερα. Κήρυξε κυριολεκτικά δημόσια αυτόν τον «ιερό πόλεμο» την 4.10.1998, με ενυπόγραφη επιστολή του, στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Καθημερινή», με τον τίτλο « ποιος τον ελέγχει;» (Σχετικό 10).

    Άρχισε από τότε να κατηγορεί δημόσια για πλήθος κακά, (για τα οποία βεβαίως δεν κατηγορούσε ποτέ πριν από την έγκριση της επιδότησης του ΥΠΕΘΟ προς την Μονή).

    Η λυσσαλέα προσπάθεια του Μητροπολίτη να πετύχει την καταδίκη του Ηγουμενοσυμβουλίου περιγράφεται στο βούλευμα.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ κα ΕΙΣΑΓΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ: ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ, σε συνδυασμό

    α) ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ, ΩΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ Ν.Π.Δ.Δ., ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!),

    β) ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ κ.ΛΙΑΤΣΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ (ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ),

    γ) ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ -ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ-) Η ΤΗΡΗΣΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ,

    δ) ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΠΕΣΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ, κ.λπ. κ.λπ…
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ


    ΖΗΤΟΥΜΕ

    Α) Τη θέση της υπό κρίση μηνύσεως στο αρχείο.

    Β) Την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του επιθεωρητή κ.Ανδρέα Λιάτσου για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

    Ναύπακτος, 4 Απριλίου 2016
    Τ.Υ.»

    4 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Πολύ θα ήθελα το αρχαίο κείμενο της ρήσης του Μ. Βασιλείου.
    Η μετάφραση αντιστοιχεί στο ασπρόμαυρο φωτοαντίγραφο έστω ευκρινές.
    Το αρχαίο κείμενο είναι η έγχρωμη φωτογραφία.
    Για τα "λεκτικά χρώματα" ενδιαφέρομαι.
    Έχω αδυναμία στον Άγιο Βασίλειο.
    Email: tsag7@otenet.gr
    Ευχαριστώ.
    Άν σας είναι εύκολο.

    Ανώνυμος είπε...

    ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΟΑ ΤΟΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΞΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΩΛΟΥΝ ΚΡΑΣΙΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ VIP ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ. ΛΙΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ. ΑΣ ΜΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗ ΤΟ ΡΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΦΊΛΟΜΟΝΑΧΟΙ .

    Ανώνυμος είπε...

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    Ανώνυμος είπε...

    To μάθημα των Θρησκευτικών είναι "διαβρωμένο" εδώ και πολλά χρόνια κι ελλείψη αντιδράσεων είναι επόμενο να πηγαίνουμε στα χειρότερα κι έρχονται κι άλλα....
    στην έκδοση του 2002 θυμάμαι να αναφέρει τις κατηγορίες εναντίον του Χριστιανισμού (γενικά κι αόριστα, σαν να είμαστε όλοι ένα, άλλωστε έχουνε ουσιαστικα ενωθεί με τους αιρετικούς εδώ και πολλά χρόνια), για όσα κάνανε οι Καθολικοι ("σταυροφορίες" κ.τ.λ.) και να τα φορτωνει σ΄εμάς ουσιαστικα αυτα, ως Χριστιανους, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ τους 10 περίπου εκατ. Μάρτυρες που έχει η πραγματική Εκκλησία, που είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των καιρών ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ (ακόμα και στο Βυζάντιο). Δεν θυμάμαι αν αναφέρει (εννοείται χωρίς αντίλογο) και τις κατηγορίες των Ελληνιστών που μάχονται την Ορθοδοξία.
    Αντίθετα, στο κεφάλαιο για το Ισλάμ, που υπήρχε ΑΠΟ ΤΟΤΕ, καμία αναφορά για τις σφαγες, Γενοκτονιες κ.τ.λ.
    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ σε ολο της το μεγαλειο, διώκτης των παιδιών από την Εκκλησία, αλλα ειπαμε χωρις αντιδρασεις...
    Δεν είχε ερθει ακόμα κι η κρίση (πνευματικη πρωτίστως) κι ο υπερκαταναλωτισμός κι ο ωχαδερφισμος βασιλευαν, μ΄αυτα θα ασχολουντο ο κόσμος ;
    Όχι ότι άλλαξε ο λαός τα τελευταια χρονια κι αναλογα με το λαο είναι κι οι αρχοντες...

    Σταύρος

    Δημοσίευση σχολίου

    Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

    Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
    Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

    Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

    Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

    Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.