" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

“Υποχρεωτική” θρησκευτική παιδεία για το Ισλαμ στην Αγγλία (ενώ στην Ελλάδα οι καθηγητές βάζουν τα παιδιά να λένε "Welcme refugees"

Στην Αγγλία παιδιά αποβλήθηκαν επειδή αρνήθηκαν κατά την “εκπαιδευτική εκδρομή” του σχολείου τους να προσευχηθούν στον Αλλάχ.

Η ένωση για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων-Ισλαμιστών στην Αγγλία μάλιστα ζήτησε τα παιδιά τους να μπορούν να προσεύχονται όπως θέλουν στα σχολεία τους (το οποίο και έγινε).

Αν νομίζετε ότι αυτού του είδους η μόρφωση και η προπαγάνδα είναι μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα, δείτε την παρακάτω φωτογραφία (6ο ΓΕΛ Ίλιον).


Πως θα αντιδρούσε το σχολείο/οι συμμαθητές ή οι καθηγητές αν μερικά παιδιά έλεγαν ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν? 

Αν έλεγαν το αυτονόητο, ότι τα σχολεία δεν είναι μέρος για προπαγάνδα πολιτικών θέσεων?

Δείτε ένα βίντεο από τη Σουηδία (το είδαμε εδώ):

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΑΜΟ.ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.ΦΑΓΟΜΕΝ ΠΙΟΜΕΝ ΑΥΡΙΟ ΓΑΡ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΜΕΝ.
ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΦΩΝΗ; ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΡΝΕΤ;ΧΑΤΖΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Welcome to refuges

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/04/blog-post_7.html

Και ένα άλλο κομμένο, που αφορά στις θρησκευτικές προεκτάσεις του θέματος της απόλαυσης των ευρωπαϊκών ιδανικών της ειρήνης και της ελευθερίας. Ιδανικά συναρτώμενα και εξαρτώμενα αποκλειστικά εκ της Οικονομίας, δηλαδή, τις Τράπεζες. Ή μάλλον Τράπεζα, αλλά δεν ξέρουμε ποια θα επικρατήσει τελικά. Του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ ;

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/04/blog-post_27.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.