" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ισλαμιστές βομβάρδισαν Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Συρία γεμάτη γυναικόπαιδα (video)...

Ισλαμιστές βομβάρδισαν Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Συρία την ώρας της λειτουργίας της Κυριακής στην πόλη Σελευκοπολη (Σκελπια στα Αραβικά).
Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο βίντεο που ακολουθεί συγκλονίζουν. 


Ενώ ακούγεται ο ήχος από την οβίδα που πέφτει έξω από την εκκλησία, μέσα οι Χριστιανοί ψάλλουν το «Μεθημών ο Θεός», χωρίς να ξέρουν τι θα ακολουθήσει. 
Νωρίτερα είχαν πέσει ακόμα δυο οβίδες. 



Στο βίντεο ακούγονται μικρά παιδιά να ψάλλουν και ταυτόχρονα τρομοκρατιμένα να κλαίνε μη ξέροντας τι θα συμβεί, ενώ η επίθεση συνεχίζεται. 

Η Σελευκούπολη βρίσκεται στην κεντρική Συρία με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών να έχουν πλησιάσει στα 5 χιλιόμετρα. Έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί....


το είδαμε εδώ και εδώ

ΣΧΟΛΙΟ:
Συγκινητικές οι στιγμές.

2-3 πρώτες παρατηρήσεις μας (με αρκετά σκληρά λόγια, γιατί κάποια στιγμή οφείλουμε να πούμε την αλήθεια): 

Οι μητέρες, συνεχίζουν να ψέλνουν, μιλάνε στον Θεό. Δεν τρέχουν πανικόβλητες στα παιδιά τους.

Άξιο προσοχής είναι και το ότι ενώ ο πόλεμος μαίνεται μερικά χιλιόμετρα παραδίπλα, υπάρχει κόσμος μέσα στην εκκλησία. Δεν έχουν λιποτακτήσει, δεν έχουν έρθει "πρόσφυγες" (το παραμυθάκι που μας σερβίρουν ότι τάχα είναι Σύριοι οι μογγολοειδείς και μελαμψοί που γέμισαν την Ελλάδα). 
Ο Σύριοι είναι εκεί και συνεχίζουν να παλεύουν.

Για τους ελάχιστους "άντρες" που εικονίζονται στο βίντεο, και για όσους μελλοντικά βρεθούν σε αντίστοιχες καταστάσεις κυρίως "εκτός Συρίας", τους θυμίζουμε ότι χρέος του άντρα είναι να πολεμάει "υπέρ βωμών και εστιών". Ούτε να κρατάει τα παιδιά του στην αγκαλιά ούτε να συνοδεύει την γυναίκα στην εκκλησία την ώρα της μάχης. Όταν γίνεται πόλεμος, οφείλεις να πολεμήσεις τον εχθρό. Διαφορετικά προδίδεις και την πατρίδα σου και την ορθόδοξη πίστη σου και την οικογένεια σου και ... το φύλο σου.
Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.