" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Απρίλιος 1989: Δολοφονική επίθεση υμνητών του Χότζα στην ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού για τη Βόρειο Ήπειρο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πρωταγωνιστής ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Πολάκης!

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Πολάκης, το 1989 καθοδηγούσε επιθέσεις τραμπούκων της ΚΝΕ και φώναζε "Τα αλβανικά σύνορα να φτάσουν στη Λαμία".
Απίστευτη η αποκάλυψη του αγωνιστικού πατριωτικού Συλλόγου "ΕΣΒΗ 1914". Διαβάστε από εφημερίδα της εποχής :



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!


Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι
χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν...



Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914. 


διαβάστε σχετικά σχόλια και στο makpress.



Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων
Πηγή
Κι ένα εξαιρετικά χαριτωμένο:


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χρονια σας πολλα!να τα κατοστησετε!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με αινίγματα και γρίφους, διατυπώστε ευθέως ότι σκέφτεστε.

Ελεύθερος είπε...

Ίσως είναι γριφώδης ο ανωτέρω "Ανώνυμος 21 Απριλίου 2016 - 6:52 π.μ." γιατί γιορτάζει ο ίδιος σήμερα και νομίζει ότι όλοι είμαστε σαν αυτόν και τους ελάχιστους νοσταλγούς χουντικούς χιτλεροσταλινιστές της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν και επιφυλασσόμαστε αν εσείς ο ανώνυμος,
θα ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ στην πρόκληση

1) Δεν λέμε "να τα εκατοστήσετε" σε ένα κίνημα που έχει ήδη πεθάνει, όπως έχουν πεθάνει και οι πρωτεργάτες του
2) Δεν κατανοούμε τον όρο "χιτλεροσταλινιστες"; Ήταν ναζιστής; ή ήταν σταλινικός; Ο όρος που χρησιμοποιήσατε είναι μόνο για εντυπώσεις.
3) Υπήρξαν δημοκρατικές κυβερνήσεις πολύ χειρότερες από την περίοδο της Επταετίας, για να μην πούμε ότι όλες όσες την ακολούθησαν ήταν κατά πολύ χειρότερες
4) τα έργα που έγιναν επί Επταετίας ήταν απίστευτα πολλαπλάσια σε σχέση με το τι κάνει μια μέση κυβέρνηση, τα εργοστάσια, οι δρόμοι και τα δίκτυα ΔΕΗ που χτίστηκαν είναι άξια μνείας
5) η Ελλάδα όχι μόνον δεν χρωστούσε αλλά εφημερούσε
6) οι στρατιωτικοί στην πλειοψηφία τους, αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί από τους πολιτικούς
7) οι πρωτεργάτες της χούντας πέθαναν φυλακισμένοι, ανασφάλιστοι, πάμφτωχοι, χωρίς ένα ευχαριστώ για το σημαντικό έργο τους, τουλάχιστον σε επίπεδο οικονομίας. Αντιθέτως, οι καταστροφείς της Ελλάδος (Σημίτης, Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς κλπ) δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια. Ενώ οι κεκοιμημένοι Κ.Καραμανλής και Ανδ.Παπανδρέου, γίνονται ονόματα σε οδούς και αγάλματα!! Αληθινή ειρωνεία.
8) επί τέλους, αναδείχθηκαν στην ιεραρχία της εκκλησίας αληθινά άξιοι ιεράρχες


Παρόλα αυτά διαφωνούμε με το καθεστώς όπως διαφωνούμε με κάθε καθεστώς. Γιατί δεν σέβεται το δικαίωμα της γνώμης. Γιατί χαμηλού επιπέδου άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν εξουσία και να αυθαδιάσουν και να είναι δύσκολο κάποιος να τους σταματήσει. Γιατί κάποιος μπορεί να βρεθεί υπόδικος ή καταδικασμένος χωρίς να φταίει.

Επιπρόσθετα. αποποιούμαστε κατηγορηματικά το δικτατορικό καθεστώς Ιωαννίδη (που με την βοήθεια του Πολυτεχνείου ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο) και έφερε εθνικές και εκκλησιαστικές συμφορές.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα. Συμφωνω με το σχόλιο, "της απάντησης στην πρόκληση'. Αυτή ήταν η πραγματικη αλήθεια όσο πικρή και εάν είναι. Φως και νερό όλα τα χωρια πήραν το 1968. Ψέμμα; Μία ματια στίς άδειες της ΔΕΗ θα πείσουν πολλούς. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται από όπου και εάν προέρχεται.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ο Τάκης.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.