" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη (αμετανόητου) ομοφυλόφιλου σε Ιερά Μονή

Είμαι Δάσκαλος πάνω από τριάντα χρόνια και έχω την χαρά να υπηρετώ σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου.

Εχθές κιόλας είχα την ευλογία να επισκεφθώ την Ιεράν Μονήν  ... με την σύζυγό μου και να προσκυνήσω την Θαυματουργόν Εικόνα.


Μαζί με εμάς, την ίδια ώρα, είχε καταφθάσει και ένας σοβαρός κύριος,γύρω στα σαρανταπέντε, υψηλού αναστήματος και γεροδεμένος .


Στην Μονήν αυτή διακονεί ως Ηγουμένη ένας υπέροχος άνθρωπος, με πραγματικά ταπεινό φρόνημα, η Γερόντισσα.. μειλίχια, ευγενής γλυκομίλητη , ειλικρινής ,ακέραιη ηθικά και με αρκετή συστολή.
-«Εμένα που με βλέπετε, όταν ήμουν νέα φορούσα μίνι.»
Έλεγε πολλάκις αυτομεμφόμενη και με ταπείνωση, για την νεανική της αυτή παρεκτροπή.


Αφού προσκυνήσαμε εντός του Ι.Ναού κατευθυνθήκαμε στην μικρούλα έκθεση, όπως πάντα, για να αγοράσουμε καμιά ευλογία για τα παιδιά και τα εγγονάκια μας αλλά και για να ενισχύσουμε το πτωχό Μοναστήρι.
Μαζί με εμάς έψαχνε στα ράφια της Έκθεσης και ο αναφερόμενος υψηλός κύριος.


Τότε με περισσή ευγένεια και με καλοσύνη τον ερωτά η Ηγουμένη:
-Θέλεις να σε βοηθήσω παιδί μου; Ψάχνεις κάτι για την γυναίκα σου;
Και εκείνος απαντά αγέρωχος και με θράσος:
-Όχι για την γυναίκα μου, αλλά για τον άντρα μου!

Η Ηγουμένη ταρακουνήθηκε, σαν να μην άκουσε καλά και τον
ξαναρωτά, όπου λαμβάνει και την ίδια απάντηση.
-Ρε σύ!! Και συ μ’αυτούς είσαι;
-...
Ρε δεν ντρέπεσαι!, ρε φύγε από ΄δω!!!
-...
- Τόσες γυναίκες ρε, και συ πας με άντρες; Και το καυχιέσαι κιόλας;


Η πίεσή της θα είχε φτάσει τουλάχιστον στο εικοσιπέντε και η μαύρη κεφαλομαντήλα κόντευε να εξαερωθεί από την αγανάκτησή της.
Δεν περίμενε τούτη η Μοναχούλα να γίνει παλλικάρι και φοβισμένος με την ουρά στα σκέλια την κοπάνησε σαν βρεγμένη γάτα, δίχως να μπορεί να απολογηθεί.


Ακούγοντας, όσο μπορούσε να αφουγκραστεί, η γερόντισσα... 90 χρονών κατέφθασε με την μαγκουρίτσα της στην έκθεση.
-Τι έγινε βρε παιδιά;
-Ήρθε ένας Τοιούτος!
-Ένας πτυχιούχος;


Εν τω μεταξύ ο περίφανος κίναιδος είχε εξαφανισθεί και τοτες πιο ήρεμη η Ηγουμένη, καθισμένη σε μία παλαιά καρέκλα μονολογούσε στεναχωρημένη.
-Βρε τον ευλογημένο! Και μεις αμαρτωλοί είμαστε, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ο καθείς με τα πάθη του και τα λάθη του, αλλά ας έχουμε και λίγο αυτογνωσία και μετάνοια! Και όχι να σου ρχεται με θράσος στο Μοναστήρι και να καυχιέται κιόλας που είναι τοιούτος;


Τότε επενέβην και εγώ.
«Το αμαρτάνειν ανθρώπινον, το εμμένειν Σατανικόν».
Για στο στόμα σου παιδί μου.Τα ύστερα του κόσμου.Τί να κάνω; να τον χαϊδέψω; Στο Χριστό πάμε με αληθινές κουβέντες και όχι με παραμύθια.


Και αφού κερασθήκαμε ένα ωραίο γλυκό κουταλιού, λάβαμε την ευλογία από την Γερόντισσα, μία σύγχρονη Μπουμπουλίνα, και με ελπίδα, διότι υπάρχουν ακόμη Λεωνίδες, πορευτήκαμε εις το κλεινόν άστυ.


ΔΑΣΚΑΛΟΣ, Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ:
Όσο κάποιοι -ακόμη και ιερωμένοι- "χαϊδεύουν τα αυτιά" των ομοφυλόφιλων (από το πολύ "χάδι" αρχίζουν και προκαλούν αισθήματα ενοχής σε όσους δεν συμπεριφέρονται ως ομοφυλόφιλοι), τόσο κάποιοι άλλοι με παρρησία θα τους βοηθάνε να καταλάβουν την πτώση και να μετανοήσουν.
Ο Παιδαγωγός

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος αυτός είχε αυτήν την αντιμετώπιση γιατί προκάλεσε. Αν δεν προκαλούσε θα είχε, σίγουρα, διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν μπορείς να προκαλείς κατά τέτοιο τρόπο και μάλιστα σε ιερό χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να φύγει με κλωτσιές από εκεί ο αισχρός κίναιδος.

Χαρης Π είπε...

Οι Νεοσοδομίτες ειναι πιο προκλητικοί από τους αρχαίους,έχουν όλο το οικονομικό λόμπι μαζί τους χαίρουν αναγνωρίσεως από το πολιτικο-πολιτιστικό κατεστημένο και η διαφήμιση των πράξεων τους έφτασε το σημείο κορεσμού. Πολύ σύντομα ο πνευματικός νόμος θα λειτουργήσει και όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που θα γίνονται. Εγώ προσωπικά το περιμένω για μη χαθεί η γενιά που έρχεται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.