" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η Βεβήλωση του Τιμίου Σταυρού από πολιτικούς (Παυλόπουλος, Τσίπρας, Καμίνης) και από ιερωμένους!

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἈθηνῶνἹερώνυμος, διὰ τοῦ ἀντιπροσώπου του,
ἐπέτρεψε στὸν Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο,
στὸν Πρωθυπουργὸ κ. Τσίπρα 
καὶ στὸν Δήμαρχο Ἀθηνῶν κ. Καμίνη 
νὰ ἐμπαίξουν τὸν Σταυρόν τοῦ Κυρίου.


Ἔπιασαν ὡς νὰ ἦσαν ἱερεῖς τὸν Σταυρὸν
καὶ τὸν ἔρριψαν καὶ οἱ τρεῖς στὰ ὕδατα,
καὶ τὸν ἀνέσυραν μειδιῶντες, σὰν νὰ ἔπαιζαν κάποιο παίγνιο!


Καὶ μετά,
ἀποθανατιζόμενοι ὑπὸ τοῦ τηλεοπτικοῦ φακοῦ,
σχολίαζαν χασκογελῶντες τὰ γενόμενα.

Καὶ κατὰ τὴν λῆξιν τῆς τελετῆς τοῦ ἁγιασμοῦ τῶν ὑδάτων, ὁ μὲν κ. Προκόπης Παυλόπουλος ἔκαμε τυπικὰ τὸ σημεῖο τοῦ Σταυροῦ,
οἱ δὲ Πρωθυπουργὸς κ. Ἀλέξης Τσίπρας
καὶ ὁ Δήμαρχος Ἀθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης,
ἀποδεικνύοντες ὅτι ὅταν ἔρριψαν τὸν Σταυρὸ στὰ ὕδατα ἔπαιζαν θέατρο,
ἀρνήθηκαν -ὡς ἄθεοι- νὰ κάμουν τὸ σημεῖο τοῦ Σταυροῦ.




Καὶ τὸ ἐρώτημα εἶναι:
Ποιοι διέπραξαν τὴν βεβήλωση τοῦ ΤιμίουΣταυροῦ;
Οἱ δεδηλωμένοι ἄθεοι ποὺ προσῆλθαν στὴν τελετὴ ὡς πολιτικοί,
ἢ οἱ ἐκκλησιαστικοὶ ἡγέτες
ποὺ ἐπέτρεψαν τὴν βεβήλωση καὶ παρέστησαν στὴν τελετή;


Τὸ βίντεο τῆς τελετῆς ἁγιασμοῦ στὴν Ἀθήνα :




Στο θέμα αναφερθήκαμε ήδη στην χθεσινή μας ανάρτηση :



όπου προσθέσαμε σύνδεσμο και στο άρθρο του ιερέως π.Δημήτριου Αθανασίου (ολόκληρο το άρθρο εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΙΩΑΝΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έκπληκτοι οι πιστοί παρακολούθησαν τον ευτελισμό της πίστης μας ανήμερα των Θεοφανείων στο Κολωνάκι όπου παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο θλιβερός δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, που δήλωσε ότι προσμένει ανυπόμονα να τελέσει το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας πήγαν στο Κολωνάκι "διά τον φόβον των Ιουδαίων", τουτέστιν διά τον φόβον του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, μετά από τους κεραυνούς που εξαπέλυσε ο Σεβασμιότατος κατά των πολιτικών για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης ομοφυλοφίλων.

Ενώ, λοιπόν, οι πολιτικοί πήγαν -για να αποφύγουν τον έλεγχο για τα αντιχριστιανικά πεπραγμένα τους- στο Κολωνάκι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης τους έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουν τον σταυρό στη δεξαμενή, αντί να τον ρίξει ο ίδιος όπως διακελεύει το Τυπικό της Εκκλησίας.

Αυτή ήταν, επομένως, η απάντηση του Σεβ. Θερμοπυλών προς τους ανάξιους πολιτικούς άρχοντες που ψηφίζουν αντιχριστιανικούς νόμους! Πισώπλατη μαχαιριά έδωσε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών στον Σεβ. Πειραιώς και σε όσους αρχιερείς απέκλεισαν τους πολιτικούς άρχοντες που προώθησαν το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ντροπή Δεσπότη μου! Και δεν είναι η μόνη ντροπή που έχετε στην πλάτη σας επειδή -μεταξύ άλλων οικουμενιστικών ασχημιών- εκπροσωπήσατε την Εκκλησία της Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών -γράφε αιρέσεων- στο Πόρτο Αλέγκρε, που νομολόγησε πολλές αιρετικές δοξασίες.
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_57.html

Hellas-Orthodoxy είπε...

Σε λαθος σημειο εστιαζουν τα αρθρα αυτα, κινουμενα προφανως και απο προσωπικες κομματικες προτιμησεις. Το ζητημα δεν ειναι αν οι πολιτικοι που επιασαν τον Σταυρο και τον εριξαν στη Δεξαμενοι ειναι αθεοι ή ενθεοι, αλλα ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ! Οταν λοιπον αυτο παραβιαζεται καταφωρα ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ, το αν ο λαϊκος που επιασε τον Σταυρο πιστευει, δεν πιστευει ή κανει οτι πιστευει, ειναι το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολει. Να βλεπουμε το δασος και οχι το δεντρο.

mnk είπε...

Ας παίξουν με τον Σταυρό... Ας παίξουν.
Κάρβουνα στο κεφάλι τους μαζεύουν και οι μεν και οι δε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.