" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ & ΝΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ . Μερικά από όσα υπέστησαν Μουσουλμάνοι και Έλληνες από τις Σταυροφορίες.

Με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ: ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ή ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ;», καί ημερομηνία 24 Μαΐου 2013, είχε δημοσιευθεί στον ημερήσιο ελληνικό τύπο ένα χρονογράφημα μας. Σ’ αυτό διατυπώναμε την απορία μας γιατί οι Ελληνικές Αρχές είχαν επιτρέψει σε πάρα πολλούς Μουσουλμάνους διαδηλωτές, μετανάστες εισβολείς, να μετατρέψουν το κέντρο των Αθηνών σε «ΑΧΟΥΡΙ»!

Οι λόγοι κατά τους διαδηλωτές ήταν δύο:
1ος: Να διαμαρτυρηθούν επειδή οι Έλληνες δεν τους προμήθευαν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να ανεγείρουν ναούς για τη λατρεία του Αλλάχ, και
2ος: Για να γιορτάσουν την Eid al-Adha, που είναι η πλέον ιερή θρησκευτική γιορτή τους.


Με απλά λόγια απαιτούσαν από εμάς να τους προμηθεύσουμε τα όπλα για να μας εκτελέσουν, αφού για το Ισλάμ κάθε τόπος που δεν κατοικείται από Μουσουλμάνους, είναι Dar al- Harb (τόπος πολέμου) και ο πόλεμος αυτός δεν τελειώνει παρά μόνον όταν γίνουν όλοι πιστοί Dar al-Islam (Οίκος που βασιλεύει το Ισλάμ). Ένας δε μασκοφόρος διαδηλωτής με τσεκούρι, κρατούσε πανό που παρίστανε γυναίκα με κομμένα τα χέρια. Φανταστείτε επίπεδο!...

Με την έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων, οι πολιτικοί - και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Έλληνες - δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτά των Παρισίων που έχουν συνταράξει την ανθρωπότητα.

Όποια ώρα του 24ώρου κι αν ανοίξουμε την τηλεόραση, όλα τα κανάλια (κυρίως Γαλλικά-Βρετανικά-Γερμανικά-Ιταλικά) διατυπώνουν τον αποτροπιασμό τους για το πρόσφατο φονικό που προξένησαν οι Ντζιχαντιστές στο Παρίσι (Ντζιχάντ= ιερός πόλεμος του Ισλάμ κατά των αλλοθρήσκων). Αυτό είναι λογικό, αλλά εδώ ενθυμούμαστε μερικά από αυτά που υπέστησαν οι Μουσουλμάνοι και οι Έλληνες από τις Σταυροφορίες!...

«Σταυροφορίες» ήταν το ψευδώνυμό τους. Κανονικά θα έπρεπε να λέγονται
«Λησταρχίες»!

Το 1095, σε καθολική Σύνοδο στη γαλλική πόλη Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ πρότεινε να γίνουν «Σταυροφορίες για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους απίστους»!

Τελικά για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους απίστους έγιναν οι Σταυροφορίες ή μήπως για ν’ αρπάξουν τα πλούτη της Ανατολής;

Από το 1095 μέχρι το 1291 έγιναν οκτώ (8) μεγάλες καταδρομές. Γράφουμε ‘’καταδρομές’’ για να αποδοθεί η αλήθεια, αφού οι Σταυροφόροι δεν ήταν παρά λήσταρχοι! Το ότι φορούσαν το Σταυρό, δεν άλλαζε τίποτε, αφού όπου περνούσαν μετέτρεπαν την ευλογία του Πάπα σε ευλογιά!...(Δυστυχώς εκείνοι οι λήσταρχοι είχαν και την ευλογία του Πάπα πριν την αναχώρησή τους για τους Άγιους Τόπους).

Στις 3 Ιουνίου του 1098 κατέσφαξαν τους Μουσουλμάνους κατοίκους της Αντιοχείας, στις 13-15 Ιουλίου 1099 τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ. Στις 13 Απριλίου 1204 η Πόλη έπεσε στα χέρια των προγόνων των σημερινών συμπατριωτών μας στην Ε.Ε. Με την έγκριση των Αρχηγών τους είχαν στη διάθεση τους τρεις μέρες για να δείξουν τη βαρβαρότητα τους, δηλαδή σφαγές-βιασμούς-λεηλασίες κι όποια διαστροφή βάλει ο νους σας! Οι βαρβαρότητες εκείνες ήταν θεάρεστες επειδή έγιναν με τις ευλογίες του Πάπα; Η εξαθλιωμένη Δύση κατέσφαξε και καταλήστεψε την εύπορη Ανατολή. Τα θύματα των Σταυροφόρων δεν ήταν 10 ή 130 ή 1030! Ήταν χιλιάδες!....

Κατά τον χρονικογράφο Raoul de Caen : «Στη Μάαρα, πόλη κοντά στην Αντιόχεια, οι δικοί μας (δηλ. οι Σταυροφόροι)έβραζαν σε χύτρες τους ανθρώπους και καταβρόχθιζαν παιδιά ψημένα στη σούβλα»!

Σκοπός μας δεν είναι να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Aπλά μάς έρχονται μνήμες από αναφορές της Ιστορίας του παρελθόντος, που οι απόγονοι των Σταυροφόρων φαίνεται ότι έχουν λησμονήσει!..

Θωμάς Θεολόγης 
20 Νοεμβρίου 2015 
Ιστοριοδίφης/ Συγγραφέας

Αξίζει να διαβάσετε αναρτήσεις μας σχετικές με τους Σταυροφόρους και την Άλωση (εξαιρετικά επίκαιρες):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.