" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αυλοκόλακες... δεσποτάδων

Είχαμε την "πνευματική ευλογία" να διαβάσουμε το παρακάτω στιχηρό (ευχές) προς τιμήν του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου:



Ναυπάκτου Ἱερόθεον Ἐπίσκοπον καί Πατέρα
Αγοντα σεπτάς ἑορτίους ἡμέρας
Υἱϊκῶς εἰκοσαετής Ποίμνη εὐχέτω
Πάντοτε ὑγιαίνοντα καί ὀρθοτομοῦντα τόν λόγον
Απαντας ὁδηγοῦντα εἰς νομάς σωτηρίους
Κύριος χαρίζηται ἐπί μακρόν τῇ Ἐκκλησίᾳ.
Τιμίαν δέ Ποίμνην τοῦ καλοῦ ποιμένος
Ολην μαθητεύουσαν τῷ Ἐπισκόπῳ
Υπό τήν σκέπην Αὐτοῦ Κύριος φυλάξοι.



© 2013 Ἱερά Μητρόπολις Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου.


Ναι με coryright της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου
(μην τους το κλέψει κανένας "αυλικός" και το προσαρμόσει για άλλον μητροπολίτη!) 
Αν δεν το πιστεύετε, δείτε το στην "Εκκλησιαστική Παρέμβαση", το περιοδικό της Μητρόπολης Ναυπάκτου :  http://parembasis.gr/index.php/menu-teyxos-230/4276-2015-230-01-a

Δημοσιεύουμε (τους στίχους προς τιμήν του Ναυπάκτου), εστιάζοντας φυσικά όχι στο πρόσωπο αλλά στο "φαινόμενο". 
Κυρίως γιατί τέτοια "φαινόμενα" είναι δυστυχώς "κολλητικά". 
Θα δείτε σε λίγο καιρό αντίστοιχα "τροπάρια"και για άλλους μητροπολίτες (αν δεν υπάρχουν ήδη).
Όσο τα φαινόμενα δεσποτοκρατίας πληθαίνουν, τόσο οι αυλοκόλακες θα παραληρούν.



Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε για τα 20 έτη ποιμαντορίας του Ναυπάκτου (με δεκάδες φωτογραφίες) :
"Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου τελέσθηκε ὁ πανηγυρικός Ἑσπερινός, μέ τήν συμμετοχή τῶν Σεβ. Μητροπολιτιῶν Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἰγνατίου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Ἐδέσσης κ. Ἰωήλ, Κηφισίας κ. Κυρίλλου καί Θεοφιλ. Ἐπισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου καί βεβαίως τοῦ ἑορτάζοντος οἰκείου Ποιμενάρχου κ. Ἱεροθέου.(...).




Τήν Κυριακή τελέσθηκε ἀρχιερατικό συλλείτουργο μέ τήν συμμετοχή τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου, ὡς συμπροσευχομένου, καί τῶν Σεβ. Μητροπολιτῶν Καστορίας κ. Σεραφείμ, Πειραιῶς Σεραφείμ, Ἐδέσσης κ. Ἰωήλ, Πατρῶν κ. Χρυσοστόμου, Θηβῶν κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ἰλίου κ. Ἀθηναγόρου, καί Κηφισίας κ. Κυρίλλου. (...) Στό τέλος τῆς θείας Λειτουργίας ἀντηλλάγησαν κατάλληλοι λόγοι μεταξύ τοῦ ἑορταζομένου Μητροπολίτου καί τοῦ Μακαριωτάτου."
Οι "κλασσικές" πλέον φωτογραφίες. Το άγιο δισκοπότηρο και οι πιο ιερές στιγμές της Θείας Λειτουργίας, ως ντεκόρ στις δεσποτικές φιέστες. Τέτοιες φωτογραφίες καθιερώθηκαν ακόμη και μέσα στο Άγιο Όρος (κάποτε δεν τολμούσες να βγάλεις φωτογραφία εντός του περίγυρου του μοναστηριού, πόσο μάλλον εντός του ναού). Τελικά νομίζουν οι δεσποτάδες ότι είναι τόσο όμορφοι και πρέπει να φωτογραφίζονται διαρκώς σε αλλεπάλληλες πόζες; Ή κάποιοι τους παραμυθιάζουν; Όποιο περιοδικό μητρόπολης και αν ανοίξεις, αντί για πνευματικά θέματα, διαβάζεις για τις δραστηριότητες του δεσπότη κι έχει παντού φωτογραφίες του. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.


Δεσποτικές μηνύσεις και φίμωση ιστολογίων
Την επισήμανση (για το αρχικό στιχηρό προς τιμήν του Ναυπάκτου) μας έστειλε εμπιστευτικά αναγνώστης, για την πρόσφατη ανάρτηση μας για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την εξουσία του εκάστοτε "δεσπότη" στην διοίκηση των μοναστηριών (γράψαμε εδώ).
Η ίδια ιστοσελίδα, στην ενότητα "Ιερές Μονές", αναφέρει: "Πρώην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως" ΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - Η ΠΡΩΗΝ "ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ"
Πιθανώς φοβήθηκε να το δημοσιεύσει ο ίδιος ο αναγνώστης. Μην φάει κι αυτός καμία "ποιμαντική" μήνυση από τον "καλό ποιμένα" (όπως τον χαρακτηρίζει και το στιχηρό). Όπως έφαγαν 4 ιστοσελίδες-ιστολόγια..
Παρεπιπτόντως, θυμάστε την μήνυση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου εναντίον των
"Αττικών Νέων" και άνεργου κατοίκου της Θεσσαλονίκης, πριν από λίγους μήνες; Δείτε την.

Τελικά πολλές συμπτώσεις τελευταίο καιρό. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι μητροπολίτες -ή οι αυλοκόλακες τους;- για το πως να "ξεφορτώνονται" από αντιοικουμενιστές ιερείς και ιερομονάχους, μέχρι αγωνιστικά ιστολόγια. 
Όλα τα σοβαρά ιστολόγια δημοσιεύουν τις απαντήσεις θιγομένων προσώπων. Άρα δεν υπάρχει καμιά λογική να συρθεί ένας μητροπολίτης σε δικαστική διαμάχη που θα κρατήσει χρόνια αφού μπορεί να τους γράψει μια απάντηση με τις θέσεις του, αυτή να δημοσιευθεί άμεσα και οι αναγνώστες να καταλάβουν. Αυτή είναι και η λογική ύπαρξης των ιστολογίων.  Προφανώς στόχος τους είναι ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ και η ΦΙΜΩΣΗ των ιστολογίων.
Εξ' άλλου με τόσα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, που δημοσιεύουν μονομερώς-με το αζημίωτο- δραστηριότητες μητροπολιτών, διαγράφοντας σχεδόν πάντα κάθε αντίθετο σχόλιο, η μάχη είναι φανερά άνιση και δεν μπορούν οι "δεσποτάδες" να έχουν και παράπονο όταν κάποιοι πιστοί αντιδρούν και κατονομάζουν τα φαινόμενα παρακμής μέσα στην εκκλησία μας.
Εκτός αν και για τις μηνύσεις, τους "κουρδίζουν" οι αυλοκόλακες.  


ΥΓ 1. Κλείνοντας, μια πρόταση εκ μέρους μας (δωρεάν!): 
Το επόμενο "τροπάριο", να μην σχηματίζει την ακροστιχίδα "Ναυπάκτου" αλλά "Ιεροθέου"!

ΥΓ 2 Αναδημοσιεύσαμε μόλις χθες, άρθρο -επώνυμο!- για τις εικόνες χλιδής σε ονομαστήρια δεσποτάδων.

ΥΓ 3. Την φωτογραφία με τον αυλοκόλακα βρήκαμε στο διαδίκτυο (την είδαμε εδώ) και την τροποποιήσαμε μερικώς.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος απέφευγε τα συλλείτουργα των μητροπολιτών. Δυστυχώς ο διάδοχός του συμμετέχει με μεγάλη συχνότητα σε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

από την επιστολή των σκανδαλισθέντων μελών της Εκκλησίας Μπραζαβίλ-Κογκό:
"Έπειτα από την ταπεινωτική απέλαση του πρώτου ιεραποστόλου του Κονγκό του αρχιμανδρίτου Θεολόγου, ένας άνεμος προβλημάτων άρχισε να φυσάει μέσα στην εκκλησία μας:

Νομική δίωξη, διώξεις ενάντια σε όλους τους νέους συνεργάτες του π. Θεολόγου, χειραγώγηση και αποστράτευση της ορθόδοξου νεολαίας του Κονγκό, καταχρηστικές απολύσεις, εκστρατεία συκοφαντιών μέσα σε όλες τις ενορίες εναντίον του αρχιμανδρίτου Θεολόγου, μήνυση στην αστυνομία ενάντια σε κάποιους ιερείς και πιστούς αντί μιας ειρηνικής λύσης. "

Όπως βλέπετε κύριοι παιδαγωγοί, οι βιομηχανίες μηνύσεων σε βάρος αντιφρονούντων αγνών λευίτων του ευαγγελίου επεκτάθηκαν και στις μητροπόλεις του εξωτερικού.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ.
ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΙΓΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΧ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ Ως ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ), ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ 5/ΜΗΝΗ ΦΙΛΑΚΙΣΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟΥ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ) !

http://www.exapsalmos.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-5%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9/

Φαινόμενο στην εκκλησία μας οι μηνύσεις από μητροπολίτες που αρνούνται να πούνε το άφες αυτοίς!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Δυστυχώς λόγω τόσο μεγάλης πληθώρας θεμάτων δεν προλάβαμε να το αναδείξουμε.
Θα προσπαθήσουμε να το προβάλουμε στις επόμενες ημέρες.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς έχουν καθιερωθεί παντού τα συλλείτουργα χλιδής. Σαν γάγγραινα μεταδίδεται από μητρόπολη σε μητρόπολη κάθε "αρρώστια".

Γεμίσαμε περιφερόμενους δεσποτάδες. Δεν είναι απλά συλλείτουργα, είναι επιδείξεις, αβροφροσύνη, έπαρση, πρόκληση. Άλλα όπως ανεβαίνει ψηλά ο πύργος της Βαβέλ, χωρίς θεμέλια, μια μέρα θα καταρρεύσει.

Αντί να έλκουν τον κόσμο με την πνευματικότητα τους και να πηγαίνει ο κόσμος σε αυτούς, περιφέρονται οι ίδιοι, φτιασιδομένοι και κορδομένοι, ποζάροντας στο φακό.
Δυστυχώς τα ίδια άρχισαν και αγιορίτικες μονές. Και εκεί τα θλιβερά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται σαν επιδημία από το ένα στο άλλο.

Ας φροντίσουμε οι πιστοί, επισημαίνοντας τα σοβαρά αυτά ολισθήματα, να μην λειτουργούμε ως θεμέλιοι λίθοι του πύργου του εγωισμού και έπαρσης τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η παρακάτω είναι μια τελείως φανταστική ιστορία που όπως τα παραμύθια, την ακούσαμε αρκετές φορές σε διάφορες παραλλαγές.
Και μας φάνηκε τόσο "παραμυθένια" που αποφασίσαμε σήμερα να την καταγράψουμε. Γιατί όπως μας αρέσει να επισημαίνουμε: "όταν η ιστορία δεν διδάσκει, επαναλαμβάνεται". Και πάντα ένα παραμύθι έχει πολλά να μας διδάξει για να μάθουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας.
Ως καλοί δάσκαλοι, ας διηγηθούμε λοιπόν αυτή την όμορφη φανταστική ιστορία:


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ/ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ:

Αρχικά βγάζουν τον αγωνιστή ιερέα/αρχιμανδρίτη, από την θέση του Προϊσταμένου (του ζητάνε να παραιτηθεί). Αυτός, για να δείξει καλή συμπεριφορά, συνήθως αποδέχεται την απόφαση τους (και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ).

Μετά ορίζουν έναν έμπιστο τους (αρχιμανδρίτη συνήθως), ως νέο προϊστάμενο.Αυτός αναλαμβάνει να ανακοινώνει ως δικές του, τις "παράλογες" αποφάσεις που στοχεύουν να αποκόψουν τον ιερέα από το ποίμνιο (και που έχει λάβει άνωθεν). Ακόμη καλύτερα αν ο νέος προϊστάμεος, έχει πέσει στο παρελθόν σε παραπτώματα (τα οποία γνωρίζει η μητρόπολη και συνεπώς τον έχει στο χέρι) ή έχει άνωθεν βλέψεις (όχι φυσικά προς τον ουρανό αλλά προς μητροπολιτικούς θρόνους!).

Αν δούνε ότι ο αγωνιστής ιερέας/αρχιμανδρίτης υποκύπτει με τις πρώτες πιέσεις, τότε πολύ απλά,τον καλεί μια μέρα ο μητροπολίτης και του ανακοινώνει ότι δεν τον χρειάζεται άλλο και να ψάξει να βρει μια άλλη μητρόπολη γιατί "δεν μπορούνε να συνεννοηθούν.

Κάποιοι υποκύπτουν, βρίσκουν στην καλύτερη περίπτωση μια κοντινή μητρόπολη να πάνε και μετά ράβουν το στόμα τους για τα καλά για να μην τους διώξουν και από εκεί και χάσουν τα πνευματικοπαίδια τους. Και τελειώνει το παραμύθι.. εδώ.

(συνεχίζεται)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

(συνέχεια)
Αν ο ιερέας/αρχιμανδρίτης όμως δεν υποκύψει, βρίσκουν μερικές γυναίκες και τις πείθουν να πάνε να εξομολογηθούν σε κάποιον σεβάσμιο ιερέα, και να του "αποκαλύψουν" ότι τάχα είχαν σεξουαλικές σχέσεις ή ανήθικες προτάσεις από τον αγωνιστή ιερέα/αρχιμανδρίτη.
Μάλιστα, για να μην φανεί στημένο, αποφεύγουν να πούνε το όνομα του (απλά το αναφέρουν ως αμαρτία).

Ο σεβάσμιος ιερέας εξομολόγος, και να μην το αποκαλύψει στον μητροπολίτη, είναι πλέον επιφυλακτικός προς τον κατηγορούμενο ιερέα. Έτσι σιγά σιγά διαδίδονται ως "εμπιστευτικά μυστικά" τα κατασκευασμένα ηθικά παραπτώματα και διασφαλίζουν ότι οι σεβάσμιοι ιερείς δεν θα αντιδράσουν. Όσοι εξομολογούνται στους σεβάσμιους αυτούς πνευματικούς, μαθαίνουν από αυτούς ότι πράγματι υπάρχουν ηθικά παραπτώματα και "κάνουν υπακοή" στον σεβάσμιο (αλλά εξαπατημένο) πνευματικό τους και δεν ανακατεύονται με την υπόθεση.

Αν καταφέρνουν να πείσουν μερικές από αυτές τις (ψευδο)μάρτυρες, τις βάζουν να το υπογράψουν και ως καταγγελία στην μητρόπολη. Ειδικά αν μπορέσουν να βρούνε καμιά ομορφούλα, δεν θα έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ιερέας/αρχιμανδρίτης είναι πράγματι ένοχος.


Όταν κρίνουν ότι έχουν επηρεάσει αρκετό κόσμο, τότε ψάχνουν μια αφορμή και αρχίζουν πλέον τις φανερές διώξεις. Απαιτούνε ξεκάθαρα από τον ιερέα/αρχιμανδρίτη να φύγει από τον ναό. Ταυτόχρονα ξεκινάνε εξονυχιστικους ελέγχους στα οικονομικά βιβλία στην περίοδο που ήταν προϊστάμενος, για να βρούνε και από εκεί πάτημα (μπορεί να λειτουργήσει και αυτό ως μέσο εκβιασμού για να φύγει από την ενορία του).
Αν χρειαστεί, μετά ξεκινάνε και μηνύσεις κλπ, που η μητρόπολη έχει όλη την οικονομική άνεση να προχωράει ενώ ο θιγόμενες ιερέας/αρχιμανδρίτης, που ίσως έχει μείνει και χωρίς μισθό, αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Εξ άλλου, οι καιροί είναι δύσκολοι, ποιος δικηγόρος δεν θα ήθελε να "πουλήσει" τον ιερέα/αρχιμανδρίτη και να αποδεχθεί κρυφά την πρόταση της μητρόπολης (να αναλάβει πχ μερικές υποθέσεις της).
Αν χρειαστεί το θέμα φτάνει στην Ιερά Σύνοδο (εδώ δεν χρειάζεται να γράψουμε τι θα επακολουθήσει)


Μια του κλέφτη όμως, δυο του κλέφτη,
Την ακούσαμε, την ξανακούσαμε την απίστευτη αυτή ιστορία, με πολλές παραλλαγές είναι αλήθεια, αλλά ένα είναι σίγουρο, όπως έλεγε και ο ιερός Χρυσόστομος: "Τίποτε δεν φοβήθηκα όσο τους επισκόπους -πλην ολίγων".
Το ίδιο θα πούμε και εμείς. Αυτό είναι το συμπέρασμα από το "παραμύθι" μας.


Και έζησαν αυτοί καλά ..
(έτσι κλείνουν και τα παραμύθια που λέμε στα παιδιά μας)

αλλά που θα πάει, μια μέρα θα δώσουμε λόγο όλοι μας.
Και τότε οι συλλογές από τις μήτρες και τα εγκόλπια και τις πατερίτσες και τα κεντημένα επιγονάτια με τις μορφές νεοκαταταγμένων αγίων, δεν θα έχουν καμία αξία. Αντιθέτως, μπορεί και να λειτουργήσουν και ως εύλεκτη ύλη στην αληθινή "κόλαση του πυρός".

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τελικά χωρίς να το γνωρίζουμε, πράγματι έχει διαδοθεί η συγγραφή τροπαρίων για μητροπολίτες!
Αλλά ακόμη και τοιχογραφιών με εικονιζόμενο τον μητροπολίτη.
Διαβάστε, δείτε τις φωτογραφίες και ακούστε τα ..:


ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΚΚΗΣ!!! (βίντεο)
Ὁ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος "ἁγιογραφημένος" σὲ Ἱερὸ ναὸ τοῦ Αἰγίου.
Ομοίως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και άλλοι..

θλιβερές εικόνες:
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_441.html

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου
α) Το πρώτο μέρος της ιστορίας σας είναι για όσους θέλουν να πάνε 'για ύπνο'. Κατάλληλο!
β) Το δεύτερο, έχει σκληρές σκηνές, καρτέλ και είναι για πολλές μεταμεσονύκτιες μετάνοιες. Αυστηρώς ακατάλληλο!
γ) Η ιστορία σας θα έπαιζε και ως κινηματογραφικό σενάριο αν βάζατε και λίγο πολιτική, δικαστική και αστυνομική εξουσία που για να μην κρυβόμαστε, συνήθως δεν λείπει στα παιχνίδια της εξουσίας.
Πάντως αν δεν κάνω λάθος, για την διάλυση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως της Ναυπάκτου, εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα και η υπόθεση είναι ακόμη στα δικαστήρια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι φανερό ότι η "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ/ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤH" δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο μητροπολίτη.

Και είναι φανερό ότι η περιγραφή δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση της τοπικής μονής(Ναυπάκτου), αφού εκεί είχαμε δίωξη ενός ολόκληρου μοναστηριού.

Εμείς πονούμε για όσα συμβαίνουν στην εκκλησία μας και τα καυτηριάζουμε ελπίζοντας ότι είτε θα προβληματιστούν και θα διορθωθούν οι "δεσποτάδες" είτε θα αφυπνιστεί ο πιστός λαός και θα αναλάβει τις ευθύνες του ζητώντας "ελευθέρα και ζώσα εκκλησία".

Σίγουρα, εκκλησιαστική, πολιτική και δικαστική εξουσία πολύ συχνά, εμπλέκονται επικίνδυνα. Δυστυχώς γινόμαστε όλοι μάρτυρες καθημερινά τέτοιων φαινομένων (ειδικά πολιτικής-εκκλησιαστικής εξουσίας, που απαιτεί και δημοσιότητα). Σε κάθε εκλογές και σε κάθε δημοψήφισμα μας λένε τι να ψηφίσουμε και φωτογραφίζονται ως κομπάρσοι δίπλα στον Σαμαρά ή τον Ψινάκη.

Ανώνυμος είπε...

Λόγος του πατρός και Αγίου Παϊσίου

Για αλλού ξεκίνησα και αλλού βρέθηκα, και τώρα παλεύω! Και βλέπεις, ο άλλος δεν μιλάει. Δεν πάει να διαλύσουν την Εκκλησία; «Δεν πειράζει!», λέει. Πηγαίνει και με τον έναν και με τον άλλον, αρκεί να βολευτή.
Τί να βολευτή! Αυτόν τον βολεύει ο διάβολος τελικά.
από το http://amethystosbooks.blogspot.gr/2015/11/blog-post_306.html

Hellas-Orthodoxy είπε...

Τα λεμε και τα φωναζουμε εδω και χρονια ολα αυτα και το αποτελεσμα; Μηδεν! Ή μαλλον, ολο και χειροτερο! Ολο και περισσοτερη επιδειξη και εκκοσμικευση βλεπουμε! Ολο και περισσοτερους γυμνοσαλιαγκες - «εκκλησιαστικους πρακτορες» να ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια, αφου εχει παρα πολυ ψωμι η υποθεση! Ολο και περισσοτερο παραμενει ο λαος αποιμαντος - βεβαια συνηθως βολευεται ετσι, οποτε ουτε γατα ουτε ζημια - και τελικα ο ρολος της διοικουσας Εκκλησιας ποιος ειναι; Περα απο αυτα τα «εθιμοτυπικα»;

Προτεινω λοιπον να μην εκνευριζομαστε μαζι τους. Το αντιθετο μαλιστα, να τους...βοηθαμε να ζησουν το ονειρο τους! Πώς; Πολυ απλα: Οταν συνανταμε καποιον υπερπροβαλομενο και υπερφωτογραφιζομενο Μητροπολιτη (Δοξα τω Θεω δεν ειναι ολοι, υπαρχουν λιγες αλλα καλες εξαιρεσεις ακομα), να τους λεμε: «Τι κανετε, Δεσποτα; Σας ειδα στο ταδε σαιτ! Ωραια η καινουρια σας στολη! Ωραιο το νεο εγκολπιο! Δωρο ειναι;». Ομοιως και σε κατι νεαρους Αρχιμανδριτες που ακομα δεν βγηκαν απο το αυγο και κολλανε σαν τις βδελλες κυριως σε γηραιους Επισκοπους, εποφθαλμιωντας θρονο μεσω δημοσιων σχεσεων!

Ας τους αντιμετωπισουμε λοιπον, οπως πρεπει: Σαν...σταρ του «εκκλησιαστικου ρεπορταζ»! ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ. Ίσως έτσι, συνειδητοποιήσουν ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος τους. Ισως ομως - και ειναι πιθανοτερο αυτο - να γινουν ακομα χειροτεροι...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.