" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. Η βεβήλωση ενός ναού για "οικονομικό όφελος".

Εδώ και καιρό οι φήμες επαναλαμβάνουν το ίδιο πράγμα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επιμένει φορτικά, αταλάντευτα και προ πάντων δυναστικά να παραχωρήσει ορθόδοξο ναό της Πάτμου στους αιρετικούς του Πάπα.
Τι κι αν όλη η Πάτμος ξεσηκώθηκε και αρνιέται να βεβηλωθεί ένας ιερός ναός από τους αιρετικούς; Διότι σε τέλική ανάλυση, περί βεβηλώσεως πρόκειται. Αντί του ανόθευτου Συμβόλου της πίστεως θα απαγγέλλεται υπό τους θόλους της εκκλησίας η αίρεση του Φιλιόκβε, αντί του σώματος και αίματος του Χριστού θα έχουμε τις παπικές όστιες, αντί που μνημοσύνου του ορθόδοξου επισκόπου, του «αλάθητου» αιρεσιάρχου του Βατικανού, αντί του ορθοδόξου ιερέως θα στέκεται μπροστά στην αγία τράπεζα ο αβάπτιστος και άνευ ιερωσύνης φραγκόπαπας.


Με την εξής διαφορά: δεν κατέλαβαν οι παπικοί το ναό με την βία των όπλων, αλλά με τη ΔΙΚΗ μας υπογραφή. Και η δικαιολογία της «παραχώρησης»; Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για την Πάτμο!!! Από πού ως πού οι παράδες γίνονται κίνητρο για την εθελούσια παραχώρηση προς βεβήλωση ενός ιερού ναού; Μιάς εκκλησίας που έχει μυρωθεί και έχει εγκαινιασθεί με την τοποθέτηση λειψάνων μαρτύρων στη Αγία Τράπεζα;

Ξέρετε πόσοι ορθόδοξοι χριστιανοί μαρτύρησαν στα χέρια των Παπικών τον 20 αιώνα μόνο; 
Πάνω από οκτακόσιες χιλιάδες Σέρβοι σφαγιάστηκαν από τους οπαδούς του Πάπα στην Κροατία κατά τη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, προεξάρχοντος της σφαγής του αιμοδιψούς καρδιναλίου Αλοΐσιους Στέπινατς (Αγίου(!!!), κατά τον Παπισμό). Στην Δυτική Ουκρανία οι οπαδοί του Πάπα Ουνίτες, διώχνουν με τη βία τους Ορθόδοξους χριστιανούς από τις εκκλησίες τους, τις καταλαμβάνουν και τις βεβηλώνουν. 

Κι εμείς; Δίνουμε τα κλειδιά ορθόδόξων εκκλησιών στους εχθρούς της πίστεως. 
Οι πρόγονοί μας δεν έκτισαν με τόσους κόπους, στερήσεις και ιδρώτες τις εκκλησίες μας για να τις μαγαρίσουν οι αιρετικοί διότι, όπως διατείνεται το Φανάρι, θα βγάλουμε λεφτά απ’ αυτό.


Σε παπικό ναό θέλει να μετατρέψει το Πατριαρχείο τον Άγιο Φωκά της Πάτμου!
(ανάρτηση Ιανουαρίου 2015 του ιστολογίου Κατάνυξις, όπως βλέπετε σε λιγότερο από ένα χρόνο το δημοσίευμα έχει επιβεβαιωθεί και οι εξελίξεις έχουν ραγδαία προχωρήσει)

Ανεπίτρεπτη εξέλιξη στην Πάτμο: Αντί ο άγιος Φωκάς, θα παραχωρηθεί στους καθολικούς η αγία Ειρήνη του Χοχλακά

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για τη στήριξη! Εμείς συνεχίζουμε -συν Θεώ- τον αγώνα μας, πρώτα βέβαια με την Προσευχή μας!

Παρακαλούμε θερμώς και για τις δικές Σας προσευχές γι'αυτό το πραγματικά λυπηρό και πνευματικά επιζήμιο θέμα.

Κων/νος Βουτζουλίδης
Πάτμος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Και με την προσευχή και με την διαμαρτυρία μας, αν χρειαστεί και με την φυσική μας παρουσία οφείλουμε να αποτρέψουμε την βεβήλωση ενός Ορθοδόξου ναού.

Μπορεί για τους αιρετικούς ένας ναός να μην είναι τίποτε (γι αυτό και τους πουλούνε για να γίνουν εστιατόρια, μπαρ κλπ και να βγάλουν χρήματα) αλλά κάποιοι Ορθόδοξοι Πατριάρχες και μητροπολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και όρια στις προκλήσεις και στην αυθαιρεσία τους,

Κάθε Ορθόδοξος ναός έχει αγιαστεί, έχει Αγία Τράπεζα. Ο ναός δεν είναι ούτε μέσο για τις δημόσιες σχέσεις τους, ούτε τσιφλίκι τους για να τον χαρίζουν. Ο ναός δεν ανήκει σε κανέναν Πατριάρχη.
Στους αιρετικούς μπορούν να χαρίσουν τις χρυσοποίκιλτες στολές, πατερίτσες και μήτρες τους. Έχουν άφθονες. Εξ' άλλου με τις πρόσφατες επαφές και συμπροσευχές με τους Ουνίτες, μια χαρά θα τους βολέψουν.

Γονατίζουμε στην προσευχή και προχωράμε αγωνιστικά και ασυμβίβαστα. Όπως ματαιώθηκε η παράδοση του Αγίου Φωκά, έτσι θα αποτρέψουμε και την βεβήλωση της Αγίας Ειρήνης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΝΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ*
=====

Η όποια παραχώρηση θεωρείται παράνομη και ανίερη πράξη, διότι αλλοιώνει και προσβάλει τον χαρακτήρα της ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ της Πάτμου ως ΙΕΡΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΗΣΟΥ σύμφωνα με τον νόμο 1155/1982.

Συγκεκριμένα το Σύνταγμα της Ελλάδος δίδει δικαίωμα σε κάθε θρησκεία να ιδρύσει ή να έχει ένα λατρευτικό χώρο, για τις ανάγκες των πιστών της σε όλη την Επικράτεια. Έρχεται όμως η Βουλή των Ελλήνων με σχετικό νόμο και εξαιρεί του δικαιώματος αυτού από τρεις (3) Ιερούς τόπους, το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα και το νησί της Πάτμου.

Η βουλή των Ελλήνων επομένως προνόησε διά νόμου, να προστατέψει, να προφυλάξει, να αναδείξει και να διατηρήσει την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ των τριών αυτών Ιερών τοποθεσιών, όπως αναφέρει, από κάθε επιβουλή και παρέμβαση τρίτου και εξηγεί τους λόγους, που είναι να προστατευθεί η γραφικότητα και η φυσική τους ομορφιά, να προφυλαχτεί η ηρεμία του τοπίου και η αρχιτεκτονική τους κληρονομιά και να διατηρήσουν οι χώροι αυτοί την θρησκευτική τους παράδοση (Ορθοδοξία εν προκειμένου).

Με άλλα λόγια δεν επιτρέπει την αλλαγή του θρησκευτικού «Status Quo» της Πάτμου.

*Απόσπασμα επιστολής Πατμίων στον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κύριλλο.
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_90.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.