" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015: Εκδήλωση για την 103η επέτειο Απελευθέρωσης της Χιμάρας στο μνήμα του Σπύρου Σπυρομήλιου

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 τιμά την 103η επέτειο από την απελευθέρωση της Χιμάρας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (5 Νοεμβρίου 1912).


Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 4:30 μ.μ. σας προσκαλούμε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο μνήμα του Ταγματάρχη Χωροφυλακής και Αρχηγού της Χιμάρας Σπυρίδωνα Σπυρομήλιου.

Θα ακολουθήσει σύντομη εκδήλωση τιμής και μνήμης.

 
Συνάντηση στην κεντρική είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών
Πηγή

Σχόλιο:
Χαιρόμαστε που υπάρχουν και σήμερα σύλλογοι όχι για να μοιράζουν "προεδριλίκια" και "τίτλους" αλλά που δίνουν τη μάχη της ιστορικής μνήμης και του χρέους μας σήμερα.
Θυμίζουμε τις πρόσφατες φωτογραφίες από δράσεις του βορειοηπειρωτικού συλλόγου πριν μόλις λίγες μέρες ΜΕΣΑ στην Βόρειο Ήπειρο, που μπορείτε να δείτε εδώ

1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση για την 103η επέτειο Απελευθέρωσης της Χιμάρας στο μνήμα του Αρχηγού Σπηρομήλιου εδώ:

http://esvh1914.blogspot.gr/2015/11/103.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.