" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η προπαγάνδα καλά κρατεί...( κι η εκκλησία "παζαρεύει")

Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις:Στην Εκκλησία της Ελλάδος επικρατεί αναβρασμός. Χωρίς ο κόσμος που ενδιαφέρεται να το έχει πολυκαταλάβει, η επίσημη Εκκλησία βρίσκεται να διαπραγματεύεται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Άλλα θέματα είναι δήθεν προαπαιτούμενα των μνημονίων, άλλα πάλι έκαιγαν ανέκαθεν και μάλλον ήρθε η ώρα να επιβληθούν.

Το περιβάλλον είναι κατάλληλο και το έδαφος πρόσφορο για τέτοιες τομές. Ο σκοπός είναι ένας: όπως δεν αμφισβητήθηκε ανοιχτά η Εθνική μας κυριαρχία, αλλά υπογείως παραχωρήθηκε τοποθετημένη σε ατελείωτες στοίβες μνημονιακών συμβάσεων, που διέπονται από το Βρετανικό δίκαιο, έτσι και ο ρόλος της Εκκλησίας δε θα αμφησβητηθεί ευθέως, αλλά με κατάλληλους τρόπους, θα μεθοδευθεί η χειρότερη ήττα, να στραφεί ο κόσμος κατά της Εκκλησίας.


Ένα τέτοιο άρθρο σας παρουσιάζουμε σήμερα. Από πετυχημένο μέσο life style, που κυριολεκτικά διαμορφώνει τις μόδες της εποχής, παρουσιάζεται μια συμφωνία, που ενδεχομένως παραχώρησε η κυβέρνηση, στις συζητήσεις της με την εκκλησία,σαν σκάνδαλο. Από τα στρατευμένα μέσα της νέας εποχής, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Ευχόμαστε μόνον, οι διοικούντες την Εκκλησία, να γνωρίζουν με ποιούς έχουν να κάνουν.

Δεν είναι βέβαια μόνον, το ενδεχόμενο της δημιουργίας "τεχνητής" λαϊκής κατακραυγής. Εμείς παρακολουθούμε όλες τις συζητήσεις, το δούναι και λαβείν στα επιμέρους της διαπραγμάτευσης. Ταμείο θα γίνει στο τέλος. Και δεν πιστεύουμε να νομίζει κανείς, πως το μάθημα των Θρησκευτικών, η καύση των νεκρών, υποχρεωτική πολιτική κηδεία, υποχρεωτικός πολιτικός γάμος, γάμος ομοφυλοφίλων, οι διορισμοί των κληρικών, ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και το σφράγισμα μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.




Το υπουργείο Παιδείας κάνει προσλήψεις για να καλύψει τα κενά αλλά... σε παπάδες. 178 ιερείς για διάφορες μητροπόλεις με υπογραφή Φίλη και με το χαρακτήρα του επείγοντος.

178 ιερείς για αρκετές Μητροπόλεις της χώρας προσλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Οι 160 ιερείς θα υπηρετήσουν, σύμφωνα με την απόφαση που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, σε διάφορες θέσεις για την Εκκλησία της Ελλάδος, οι 10 στην Εκκλησία της Κρήτης ενώ 8 ιερείς θα υπηρετήσουν τη Μητρόπολη Δωδεκανήσου. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Διαύγειας και έχει ως ημερομηνία την 16η Οκτωβρίου του 2015, λίγο μετά δηλαδή τη συνάντηση του κ. Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο, όπως και του Πρωθυπουργού με τον κ. Ιερώνυμο. www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.