" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

"Και οι λίθοι κεκράξονται ..." Κάρτα Πολίτη-Πλαστικό χρήμα-Ηλεκτρονικό φακέλωμα-Κάρτα φιλάθλου: Η εκκλησία σιωπά αλλά η φωνή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εξαπλώνεται ραγδαία

«Ἄν αὐτοί σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19: 40)
Οι κάρτες, οι αριθμοί (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ) και το πλαστικό χρήμα (ειδικά μετά τα capital controls) έχουν εισβάλει μαζικά στην ζωή μας.

Η επίσημη Ιεραρχία μία ακόμη φορά δείχνει να έχει πάθει γλωσσοδέτη. Ο αρχιεπίσκοπος φαίνεται να έχει ανταλλάξει την σιωπή του για την Κάρτα του Πολίτη με 178 θέσεις διορισμού ιερέων.. (διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα, εδώ). Στο θέμα αναφερθήκαμε και εμείς εδώ.

Αλλά ακόμη και τα γνωστά "αγωνιστικά" ορθόδοξα σωματεία ανά την Ελλάδα, δεν φαίνεται να προβαίνουν σε καμία αντίδραση πέρα από περιορισμένης έκτασης αρθρογραφία. Οι δεσποτικές "μαγκούρες" αντί να "ποιμένουν", έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να χτυπάνε αλύπητα όσους ιερείς και ιερομόναχους τόλμησαν μέχρι σήμερα να αντιδράσουν. 

Απόλυτη σιωπή. 
Προς τιμήν τους αυθόρμητη ομάδα πολιτών και ορθοδόξων πιστών μαζεύτηκε και έκανε μια πρώτη αντίδραση πριν λίγες μέρες, δείτε σχετικά εδώ.

Πόσο ένοχοι πρέπει να αισθάνονται όλοι οι παραπάνω, οι "αρμόδιοι" που σιωπούν, όταν βλέπουν τις παρακάτω φωτογραφίες φιλάθλων ομάδων να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;
Ναι, οι οργανωμένοι φίλαθλοι ομάδων, αυτοί που μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν από τους "καλλιεργημένους" και τους "θεοσεβούμενους" ως "φανατικοί", "αξιολύπητοι" και "χαμηλής νοημοσύνης", αποδείχθηκαν υπεύθυνοι και συνεπείς.

Καμαρώστε λοιπόν και παραδειγματιστείτε:




Τις παραπάνω φωτογραφίες-και ανακοινώσεις φιλάθλων, είδαμε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.

Μερικές ακόμη φωτογραφίες από το διαδίκτυο:



μέχρι και στην κερκίδα της "αναγέννησης Καρδίτσας" έφτασε το μήνυμα.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην ευαισθητοποιηθούν και τα ελληνόψυχα αδέρφια από την Κύπρο μας:
Μαχητές Ανόρθωσης Αμμοχώστου


και το ελληνόψυχο ΑΠΟΕΛ

Και η κοινή ανακοίνωση των ομάδων της μεγαλονήσου μας:

Εμείς που ακολουθάμε τις ομάδες μας παντού, εμείς που νιώσαμε στο πετσί μας την κρατική καταστολή δεν μπορούσαμε να μην αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να σταθούμε απέναντι από τα φασιστικά μέτρα που προωθούν.





  • Οι οργανωμένοι φίλαθλοι των ομάδων ΑΕΚ, Α ΕΛ, Ανόρθωσης, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Απόλλωνα και Νέας Σαλαμίνας θα πραγματοποιήσουν ειρηνικές πορείες σε διαφορετικά σημεία, προκειμένου να δείξουν την αντίθεση τους.
  • Η κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων: Μετά από συνάντηση όλα τα οπαδικά σύνολα του νησιού αποφασίσαμε όπως πραγματοποιήσουμε ταυτόχρονες ξεχωριστές πορείες ενάντια στο νέο αθλητικό τρομονόμο.
  • Ξεσηκώνονται οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων της πρώτης κατηγορίας, με σκοπό να σταματήσουν τις προθέσεις της ΚΟΠ και της Αστυνομίας για την έκδοση κάρτα φιλάθλου. (πηγή)

  • Όπως είδατε, ακόμη και οι φίλαθλοι αιωνίων αντιπάλων, αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, ενώνονται και αντιδρούν μαζικά

    ΥΓ.
    Επισημαίνουμε ότι εδώ και 2 μήνες αποκαλύψαμε τους κινδύνους από τις ανέπαφες -contactless κάρτες των τραπεζών (δείτε εδώ, εδώ).
    Συνεπείς προς τις ιδέες μας, μέλη της ομάδας μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ να τις παραλάβουμε.
    Οι παλιές κάρτες έληξαν, η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να τις ανανεώσει, ο Διατραπεζικός διαμεσολαβητής και ο Συνήγορος του Καταναλωτή "ένιψαν τας χείρας τους" και εδώ και καιρό υποχρεωνόμαστε να στηνόμαστε με τις ώρες στα γκισέ της Εθνικής Τράπεζας για να πάρουμε μετρητά. Κι όμως, κάποιοι "αρμόδιοι" ορθοδόξων ιστοτόπων και συλλόγων που θέλουν μάλιστα να ηγούνται στον αγώνα για την κάρτα του πολίτη, δεν μπήκαν καν στον κόπο να δημοσιεύσουν τις αναρτήσεις μας..

    Δεν πειράζει,
    «Ἄν αὐτοί σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19: 40):


    8 σχόλια:

    Hellas-Orthodoxy είπε...

    Μα γιατι λετε οτι η διοικουσα Εκκλησια δεν αντιδρα; Ειναι...λαθος αυτο! Επισημη ανακοινωση δεν θα βγαλει, αλλα θα κανει μετα απο 3-4 μηνες (!!!) καποιες...ημεριδες με ομιλητες γνωστους Ιερωμενους «λαβρους» κατα των καρτων και θα...καθαρισει! Ετσι δεν εκανε και τον Φλεβαρη, οταν βουηζε ο τοπος για τις καρτες του Βαρουφακη και παρα τις επιμονες προτασεις πιστων να υπαρξει ΑΜΕΣΗ αντιδραση, οι προαναφερομενοι «αγωνιστες» Ιερωμενοι εκαναν «συνεδριο» μεσα στον Ιουνιο, οταν το θεμα ειχε ξεχαστει ολοτελα...;

    Ανώνυμος είπε...

    Σήμερα άκουσα στην εκπομπή του κ Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 προπαγάνδα του δημοσιογράφου υπέρ της κάρτας του πολίτη. Όλοι είναι στο κόλπο; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τυχόν εκβιασμό τύπου ΑΜΚΑ με αυτή τη κάρτα;

    Ανώνυμος είπε...

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ...

    http://www.ksipnistere.com/2015/10/blog-post_359.html

    http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_105.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2015/10/blog-post_19.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2015/10/blog-post_20.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2015/10/blog-post_21.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2015/10/blog-post_73.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2015/10/video.html

    http://id-ont.blogspot.gr/2012/04/id-ont.html

    www.triklopodia.gr/video-tis-imeridas-kinonia-choris-metrita-prooptiki-efialtis/

    http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_948.html

    http://hassapis-peter.blogspot.gr/2015/10/blog-post_23.html?showComment=1444656603362

    Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

    Σας πληροφορώ μετά χαράς ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου γνωστός Μητροπολίτης σε Μητρόπολη της Αττικής,από τους νεώτερους σε ηλικία, θα μιλήσει για την κάρτα του πολίτη, στο πλαίσιο των Εσπερινών κηρυγμάτων της Μητροπόλεως. Περισσότερα σε λίγες μέρες, αφού πάρω ευλογία.

    Ανώνυμος είπε...

    Λευτεριά στον σύντροφο καρπαζιά, ολικό αρνητή στράτευσης, Gay και ΣΥΡΙΖΑ

    Ανώνυμος είπε...

    ΣΟΚ – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας
    http://katohika.gr/ellada/sok-tsiparoun-neogenita-sto-nosokomio-nikaias/

    Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

    Παρακαλούμε γράφετε σαφή σχόλια (που με παραπομπές βοηθάνε να καταλάβουν τους αναγνώστες σε τι αναφέρεστε).

    Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

    Η είδηση προέρχεται από εδώ:
    http://nyxtobaths.blogspot.gr/2015/10/blog-post_36.html

    ΔΕΝ ισχύει (ως τσιπάρισμα). Απλά μπαίνει ένας μοναδικός αριθμός ασφαλείας- ταυτοποίησης (αυτοματοποημένα) ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που εκδίδεται (και όχι στο σώμα του μωρού):
    http://ellinikahoaxes.gr/2015/10/23/chip-se-neogennita/

    Δημοσίευση σχολίου

    Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

    Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
    Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

    Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

    Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

    Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.