" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αλβανοί βασάνισαν τον Ιερέα των Αγίων Σαράντα Χρήστο Παππά! - Βίντεο

Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να πιστεύουν ότι ο λύκος μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με το πρόβατο. Δυστυχώς κάθε φορά που αποδεικνύεται το αντίθετο, είναι συνήθως πολύ αργά.. για το πρόβατο.

Αφού δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες με το μελανιασμένο μάτι, τους μώλωπες και τις εκδορές στο πρόσωπο του γέροντα ιερέα των Αγ.Σαράντα πατρός Χρήστου Παπά, προβληματιστείτε αν ενημερώσατε κάποιον για την αυριανή (11/9/2015) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική πρεσβεία σε Αθήνα και θεσσαλονίκη. Πάντως εμείς θυμίζουμε την προτροπή μας:

Για να μην θρηνήσουμε μία ακόμη χαμένη πατρίδα, 
οφείλουμε ΟΛΟΙ να συμμετάσχουμε για να φωνάξουμε:
ΚΑΤΩ τα χέρια από τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, την Παρασκευή 11/9/2015, 6μμ, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Επιστρέφοντας στο σπίτι του χτες, απόγευμα Δευτέρας, ο πατέρας του προέδρου της «Ομόνοιας» και ιερέας της πόλης των Αγ. Σαράντα δέχτηκε άνανδρη επίθεση ξυλοκοπήματος από φερόμενους ως ληστές. Οι δράστες ακολούθησαν τον ηλικιωμένο ιερέα έως την πόρτα του σπιτιού του και εκεί τη στιγμή που έκλεινε η πόρτα δέχτηκε επίθεση. Οι 2 γεροδεμένοι άντρες με μαύρα και καπέλο να κρύβει το πρόσωπό τους, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς της
Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα, δένοντας του τα χέρια.


Στην συνέχεια τον έσυραν στο σπίτι και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, απειλώντας τον με την κάννη του όπλου κολλημένη στο κεφάλι του. Και ενώ τον ρωτούσαν για χρήματα, δεν φάνηκε να τους ενδιαφέρει να ψάξουν, πάρα μόνο συνέχιζαν να κλωτσάνε και να βασανίζουν τον ανήμπορο πατέρα Χρήστο. Τον μετέφεραν στην τουαλέτα και άδειασαν πάνω του όλα τα απορρυπαντικά . Εκείνη τη στιγμή ήταν που ακούστηκε θόρυβος απ τους γείτονες και έτσι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.Ο πάτερ Χρήστος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Αγ. Σαράντα όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου με αρκετά όμως χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα, οι φερόμενοι ως ληστές φαίνεται να γνώριζαν καλά το πρόγραμμα του ιερέα καθώς τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν ολομόναχος στο σπίτι. Το γεγονός πως δεν αφαίρεσαν το παραμικρό απ το σπίτι και περιορίστηκαν στην επίθεση και μόνο μας δημιουργεί ερωτηματικά, κατά πόσο το συμβάν ήταν τυχαίο. Διότι δεν μιλάμε μόνο για έναν απλό ιερέα, αλλά και για τον πατέρα του Προέδρου της πολιτικής οργάνωση ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια» ο οποίος, με τις καταγγελτικές τους δηλώσεις τελευταία για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χιμάρας, προκάλεσε δυσαρέσκειες σε αλβανικούς κύκλους.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πάτερ Χρήστο και ελπίζουμε οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος και να μην προσπεραστεί και αυτή η επίθεση, όπως συμβαίνει με δεκάδες άλλες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου.



το βίντεο είδαμε εδώ




Νεότερη Ενημέρωση (12/9/2015):

Βίντεο, φωτογραφίες, ρεπορτάζ 

από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αλβανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης

http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_12.html




Νεότερη Ενημέρωση (12/9/2015):
Με πολύ χαρά διαβάσαμε Δελτίο τύπου της Μητρόπολης Πατρών που καταδικάζει την επίθεση στον σεμνό Έλληνα ιερέα π. Χρήστο. Συγχαρητήρια στην Μητρόπολη Πατρών για την πρωτοβουλία της!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  11.9.2015.

Πληροφορηθέντες περί τῆς ἂνανδρης ἐπιθέσεως ἐναντίον τοῦ σεμνοῦ Ἓλληνα Ἱερέως ΧρίστουΠαππᾶ, στούς Ἁγίους Σαράντα Β.Ἠπείρου καί τοῦ ἂγριου ξυλοδαρμοῦ του, ἐκφράζομε τήν ἒντονηδιαμαρτυρία μας γιά τήν ἀποτρόπαια αὐτή πράξη καί τήν συμπαράστασή μας στόν σεβάσμιοΚληρικό, ὁ ὁποῖος μέ ἱεροπρέπεια καί ἀφοσίωση στήν ἁγία μας Ἐκκλησία, ὑπηρετεῖ τό ἔργο τῆςδόξης τοῦ Θεοῦ καί τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων.

Ὁ π. Χρῖστος τυγχάνει γνωστός σέ Πατρινούς Ἱερεῖς, οἱ ὁποῖοι μεταβαίνουν στήν γείτονα χώρα,ἐπί σειρά ἐτῶν γιά νά βοηθήσουν στό ἔργο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας, μέ τήν εὐλογίατοῦ Μακαριωτά του Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἀναστασίου.

Μέ τόν π. Χρῖστο ἐπικοινώνησε τηλεφωνικά ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ.Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐξέφρασε τήν ἀγάπητου καί τίς εὐχές τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου καί τοῦ εὐσεβοῦςΛαοῦ τῶν Πατρῶν.

Ἐκφράζοντες γιά μιά ἀκόμα φορά τήν λύπη μας γιά ὃ, τι συνέβη στόν π. Χρῖστο καί γιά ὅποια ἄλλα ὅμοια περιστατικά, τοῦ εὐχόμεθα ταχείαν ἀνάρρωση καί προσευχόμεθα νά μή ὑπάρξουν ἄλλες τέτοιες συμπεριφορές, εἰς βάρος προσώπων καί ἱερῶν τόπων, οἱ ὁποῖες προσβάλλουν τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα καί τόν ἄνθρωπο πολιτισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

APARADEKTA!
Ολοι οι εχθροι εχουν μαζευτει!
Κριμα!
Περιμενα πρωτα ο κοσμος να ενεργοποιηθει και να διαμαρτυρηθει,αλλα ο κοσμος ζει το δραμα του!
Ευχομαστε περαστικα στον πατερ Χρηστο!

Εχουμε να δουμε πολλα δυσαρεστα!
Αλλα,το φιλ-ανθρωπο κρατος ας ειναι καλα!
Και οι πολιτες που πονεσαν τους μεταναστες τζιχαντ!
Αρμαγεδων!
Κουραγιο Ελληνες!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.