" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Νεότερη Ενημέρωση: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Οι "πνευματικές" (...) αναζητήσεις ιστογράφων του Φαναρίου, "ΜΕΣ' ΣΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...".

Πρόσφατα, κάποια ορθόδοξα ιστολόγια δεχθήκαμε ύβρεις, απειλές, εκφοβισμό, 
από τον κ.Παναγιώτη Ανδριόπουλο, υπεύθυνο -όπως ο ίδιος δηλώνει- των ιστολογίων "Φως Φαναρίου" και "Ιδιωτική Οδός" (το "Φως Φαναρίου" είναι ιστολόγιο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην προβολή των δραστηριοτήτων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριαρχείου) ,
επειδή τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε ενημερωτικό φυλλάδιο που αποκάλυπτε ότι ο Άγιος π.Παϊσιος, είχε διακόψει το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα λόγω των ολισθημάτων του σε θέματα Οικουμενισμού.


Τότε ο  κ.Παναγιώτης Ανδριόπουλος έβριζε ("για να πεις τα σκατά σου!", "σκουλήκι","παληοαδερφή" κλπ) :

 και εκβίαζε ("θα σε είχα εξαφανίσει εσένα και τους ομοίους σου" κλπ), και προσπαθούσε να πληροφορηθεί τα ονοματεπώνυμα των ιστολόγων που αποκάλυψαν την αλήθεια.


Κυριολεκτικά ένας "οχετός", χρήσιμος όμως για να αποκαλύπτονται τα πρόσωπα που απειλούν και εκφοβίζουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το "παπικό αλάθητο" του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε από τον κ.Ανδριόπουλο και ο ιερέας που τόλμησε να εκδώσει το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο.
Το φυλλάδιο και τα σχόλια του κ.Ανδριόπουλου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Την απάντηση του ιερέως μπορείτε να την διαβάσετε εδώ (ζητούμε συγνώμη από τον ιερέα π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και από τους αναγνώστες μας που λόγω πληθώρας αναρτήσεων και του σοβαρού θέματος που προέκυψε με τις νέες "ανέπαφες-contactless" τραπεζικές κάρτες δεν προλάβαμε ακόμη να την δημοσιεύσουμε).


Στις 17/8/2015, δύο ημέρες μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο ιστογράφος του Πατριαρχείου κ.Παναγιώτης Ανδριόπουλος, μας χάρισε (μπορείτε να το εξακριβώσετε κάνοντας κλικ εδώ) μερικά ακόμη "μυρίπνοα" άνθη "πνευματικότητας"..
Αυτή τη φορά φρόντισε να τα συνοδεύσει με αντίστοιχες εικόνες και στίχους.

Οι εικόνες :



και οι στίχοι (γεμάτοι "Φαναριώτικη" πνευματικότητα):

Μες στις ζεστές νύχτες του Αυγούστου, 
το φως στο δρόμο οπλίζεται 
και η ψυχή μου αδειάζει
το σώμα μου ερεθίζεται
το σπίτι ξεθωριάζει. 

Κι εκείνη, φωτεινή γραφή 
στο αντικρινό παράθυρο, 
με τα γυμνά της στήθια. 
Κι ετούτη η μέρα χάθηκε, 
δε βρέθηκε η αλήθεια.
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε κάνει κανένα μοντάζ (πέρα από τις επισημάνσεις με κόκκινο χρώμα)


Επίλογος -τραγικές διαπιστώσεις

Τα "άνθη" αυτά της "φαναριώτικης πνευματικότητας", τα αφιερώνουμε
  • σε όσα χριστιανικά σωματεία, ενορίες κλπ, έχουν καθιερώσει τελευταία, εκδρομές στην Πόλη, χαρίζοντας άφθονο συνάλλαγμα στους Τούρκους 
  • και περισσή αλαζονεία, εγωισμό και αμετανοησία για τα Οικουμενιστικά του ολισθήματα, στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.. 
  • Στα ελληνορθόδοξα ("ρωμαίϊκα" αυτοαποκαλούνται) σωματεία που δίνουν ως έπαθλο στους διαγωνισμούς τους, εκδρομή στην Τουρκία (δείτε πχ εδώ),  
  • Σε όσους -κάποτε ασυμβίβαστοι ιστογράφοι- σήμερα προβάλουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τις διαρκείς επισκέψεις χλιδής που κάνει στην Ελλάδα (για να τους κάνει όλους να σωπάσουν, δείτε πχ την επίσκεψη του στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, εδώ
  • Σε όσους ιστογράφους εσκεμμένα και απολύτως συνειδητά αντικαθιστούν συστηματικά πλέον την λέξη "Έλληνας", "Ελληνικός", "Ελληνισμός", με τις λέξεις "Ρωμιός", "Ρωμαίϊκος", "Ρωμιοσύνη" επικαλούμενοι γελοία επιχειρήματα και διαγράφουν κάθε αντίθετο σχόλιο -απαράδεκτη τακτική για ιστολόγους. (Η κατάσταση με την διαγραφή σχολίων έχει πραγματικά ξεφύγει στα "ορθόδοξα" ιστολόγια και αποκαλύπτει τελικά το ήθος του κάθε ιστολογίου και την ανικανότητα του να προασπίσει την άποψη που εισηγείται)
  • Σε όσους έκριναν σκόπιμο να σιωπήσουν και να ΜΗΝ αποκαλύψουν οικουμενιστικά ολισθήματα συγκεκριμένων μητροπολιτών :

πχ υποδοχή Ανθίμου Θεσσαλονίκης στον αιρετικό Αρμένιο Πατριάρχη και προσκύνηση της Αγίας Τράπεζας στον μητροπολιτικό ναό του Αγ.Γρηγορίου Παλαμά,
την παρουσία μονοφυσίτη κατά την χειροτονία επισκόπου στον Αγ.Δημήτριο Θεσσαλονίκης αλλά και τις διώξεις που ακολούθησαν σε όσους τόλμησαν να τόλμησαν να τα επισημάνουν.
Σιωπή ιχθύος ... από τους άλλοτε μαχητικούς bloggers.. επίσης καθόλου τυχαία.
  • Σε όσους δεν τολμούν να αποκαλύψουν τις σχέσεις μητροπολιτών και πατριαρχών με ροταριανούς και μασόνους (δείτε τις πρόσφατες αποκαλύψεις μας εδώ, εδώ και  εδώ) και μετρήστε πόσα ιστολόγια τις αναδημοσίευσαν. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ναΜΗΝ ντρέπονται πλέον, να προβάλουν τις σχέσεις τους -τους παραχωρούν ακόμη και αίθουσες που ανήκουν στην μητρόπολη και στέλνουν αρχιμανδρίτες και ιερείς για να χαιρετίσουν εκ μέρους του μητροπολίτη! Οι ορθόδοξοι ιστογράφοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία και εδώ σιωπούν.

Ας απολαύσουν λοιπόν όλοι αυτοί το αποτέλεσμα της σιωπής τους. Την τούρτα γενεθλίων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την "Αυτού Αγιότητα" τον Πάπα Ρώμης :




Νεότερη Ενημέρωση (19/8/2015):
Δυστυχώς η κατρακύλα συνεχίζεται. Δείτε (εδώ) τα σημερινά  "κατορθώματα",
το γυμνό συλλαμβάνει το "ιερό"...!

...του βλέμματος που συλλαμβάνει το ιερό...

Μάλλον πολύ πρωτότυπο τρόπο (ιεροσυλία) βρήκε ο κονδυλοφόρος του Οικουμενικού θρόνου για να συλλάβει μέσα από την γυμνή εικόνα, το "ιερό".


ΥΓ.  Φυσικά δεν ξεχνούμε ότι ξεκινήσαμε ως ένα παιδαγωγικό ιστολόγιο, με σκοπό να συγκεντρωθεί εκπαιδευτικό υλικό. Όσο περνάει ο καιρός -βλέποντας τον ύπνο και την σιωπή της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας- αναγκαζόμαστε πλέον καθημερινά να ασχολούμαστε με θέματα Ελλάδος και Ορθοδοξίας (αισθανόμενοι την συμφορά που έρχεται και στα δύο).

Πολλές φορές πρόσφατα προβληματιστήκαμε: μήπως το παρατραβάμε; Μήπως αδικούμε κάποιους;
Όμως, όπως βλέπετε ΟΙ ΙΔΙΟΙ προβάλουν -γεμάτοι περηφάνια- τα "κατορθώματα" τους. Οι ίδιοι προβάλουν τις συμπροσευχές τους με τους αιρετικούς και τα χειροφιλήματα τους στον Πάπα και τις συναναστροφές τους με ροταριανούς και μασόνους  και τις τούρτες γενεθλίων τους. Στην περίπτωση αυτή οφείλεις να πάρεις ξεκάθαρη θέση. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Για να μην θρηνήσουμε μια νέα Άλωση, απευθύνουμε μία ακόμη φορά την έκκληση που γίνεται κραυγή:
Ξυπνήστε. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Ξεπουλάνε και την πατρίδα μας και την Ορθόδοξη πίστη μας.

71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ιδιωτικά'"...ξεράσματα!
Κάποια ιστολόγια σου δίνουν την εντύπωση ότι εμπνέονται απ το...βούρκο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτάζει τα χάλια του ιστολογίου του ο κύριος αυτός που επιτέθηκε με τέτοιο επαίσχυντο τρόπο στον π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο; Τι αίσχη είναι αυτά που αναρτά;

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στις ζεστές νύχτες του Αυγούστου οι αναθυμιάσεις των βόθρων μας πνίγουν...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΙΕΣ "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΣ" ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ" ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ελεεινή και τρισάθλια η ανάρτηση στο ανεκδιήγητο ιστολόγιο, θλιβερά και τα θετικά σχόλια που τη συνοδεύουν!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!

ΣΚΕΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ!

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΘΡΟΣ! ΒΟΘΡΟΣ! ΒΟΘΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός ο κύριος αποκάλεσε "παράσιτο" το μακαριστό Σωτηρόπουλο και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον άξιο ιερέα π.Αναστάσιο!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ!

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Ὁ Θεός νά ἐλεήσει τούς θλιβερούς Οἰκουμενιστές!

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_8.html
2ος γύρος "ιδιωτικής" "πνευματικότητας"!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προφανώς είστε ο ίδιος που έγραψε και το παραπάνω σχόλιο ("ΑΙΣΧΟΣ! ΣΚΕΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!")
αφού έχει ίδια ημερομηνία και ώρα,
ενδεχομένως και το παρακάτω σχόλιο ("ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ!").

Παρακαλούμε τους αναγνώστες να αποφεύγεται η επανάληψη σχολίων ίδιου στυλ.
Αντιλαμβανόμαστε ενδεχομένως την οργή αναγνωστών αλλά δεν νομίζουμε να είναι χρήσιμο να γεμίσουμε την λίστα των σχολίων με παρόμοια "επιφωνήματα". Δεν προσθέτουν κάτι.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Προσθέσαμε "νεότερη ενημέρωση" στην παρούσα ανάρτηση με τον τίτλο και την φωτογραφία του καθώς και σχόλιο που εξηγεί τους λόγους της στροφής της θεματολογίας του ιστολογίου μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν επιτρεπετε και σε μενα να κανω ενα σχολιο,μιας κ μπηκα πρωτη φορα και σιγουρα θα βαλω ενα μονογραμμα ετσι για τους τυπους.
Η αναρτηση του εν λογω ιστιολογιου προκαλει σοκ και αηδια επειδη χρησιμοποιειται ενα ανθρωπινο σωμα,το οποιο απο την Παραδοση γνωριζουμε πως ειναι Ναος Αγιου Πνευματος κ οχι ενα ρυπαρο κουρελι.
Θεμελιο ευσεβειας η Ορθη Πιστις!
Απο που εκδηλωνει κανεις την ευσεβεια του για την εκκλησια;
Μεσα σε ενα θρησκευτικο ιστιολογιο μπορει να μπουν και νεοι και νεες,γεροντες,μεσηλικες,πρεσβυτεροι,κλπ.Το ''ε ν Χριστω ηθος'' ειναι το ζητουμενο, το οποιον πηγαζει απο την καρδια του χριστιανου και οδηγειται σε αυτο με τη Βοηθεια της Χαριτος για να γινει Ναος Αγιου Πνευματος! Δειτε το γραφικο Α` Κορ3,16-π

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε κ. Παιδαγωγέ τους τύπους! Τα επιφωνήματα σας πείραξαν τώρα;
Δεν κοιτάτε τι δημοσιεύετε; Στα σωστά και δίκαια επιφωνήματα κολλήσατε;;

Ανώνυμος είπε...

"Όταν η αισθητική προσέγγιση του γυμνού αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εμπορευματοποίησής του!!!

Διογένης / ΕΜ."
"Βαθυστόχαστο"-ανοητότατο σχόλιο στο ακατονόμαστο ιστολόγιο! Τον κύριο που σχολιάζει δεν τον ενοχλεί η γυμνή αισχρότητα αλλά τον πειράζει η εμπορευματοποίηση!

17 Αυγούστου 2015 - 7:54 μ.μ.

captain giannis είπε...

Αγαπητέ "Παιδαγωγέ".....μη ξεχνάς οτι καθείς εξ ημών προσφέρει αυτό που έχει....Ετσι λοιπόν ο "Οικουμενικός" προσφέρει οικουμενισμό,ο "επιστήθιος φίλος μου" Ανθιμος προσφέρει εξυπηρετήσεις στους αιρετικούς και διώξεις ευλαβών ιερέων αλλά και μηνύσεις στους χριστιανούς και ο κύριος Αδριόπουλος αυτά που προφανώς του είναι ¨μπόλικα"........δηλαδή τα σκ@τά.....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προσέξτε, αυτό είναι το επιχείρημα τους:
ισχυρίζονται ότι όταν αναφέρεται ως αμαρτία η "πορνεία" (κάτι που δεν μπορούν να το αποκρούσουν αφού είναι ξεκάθαρο και στα ευαγγέλια και στις επιστολές),
η λέξη πορνεία αναφέρεται στην "επί πληρωμή" σεξουαλική σχέση.
Όταν γίνεται "από αγάπη", αυτό δεν είναι πορνεία! Έτσι λένε.
Γι αυτό αφήνουν και υπονοούμενα για τον Χριστό ότι τάχα είχε σεξουαλικές σχέσεις (τι άλλο να σχολιάσουμε πλέον όταν γράφουν τέτοιες ανοησίες και βλασφημίες)

Γι αυτό βλέπετε να εστιάζει στο σχόλιο στην "εμπορευματοποίηση".
Αφού δεν μπορούν να αμφισβητήσουν το ευαγγέλιο, τροποποιούν την έννοια των λέξεων.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στην επανάληψη (των επιφωνημάτων) κολλήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΖΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ;;;
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ και θελαν καποιοι σχολιαστες να το κανουν θεμα στη θεολογικη σχολη προωθωντας την συν-αρεσκεια;;;Σις θεολογικες σχολες να διδαχτουν τα των Πατερων οι διδαχες,αυτες ναι,βεβαιως! Εχεις να λαβαινεις οταν κατσεις διπλα σε αποφθεγματα γεροντων και αγιων!Ο ανθρωπος πρεπει εφοσον ειναι χριστιανος να κοιταζει τα ανωθεν ! Δυστυχως κουραστηκαμε να μιλαμε και κουρασαμε μαλλον και οι παραταξεις εντος εκκλησιας γιναν δυο-κ ετσι θα πορευτουμε μεχρι .....π

Ανώνυμος είπε...

http://trelogiannis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_722.html?m=1
Δυστυχώς και το ιστολόγιο "Τρελογιάννης" δημοσιεύει το αισχρό και πανάθλιο "ποίημα" του δυστυχούς Χατζηδάκη"!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ...ΞΑΝΑΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ο τρελογιαννης δεν ειναι διαχειριστης του φως φαναρίου
και οπως βλεπω δεν εβαλε την φωτογραφια αλλά μονο το ποιημα και το τραγουδι
κι αυτά σαβουρα ειναι αλλα τι να κανουμε
ο καθενας ελευθερος ειναι οτι θελει να βαζει

το λεει και το ονομα τρελογιαννης αντε να βγαλεις ακρη μαζι του!
ετσι ηταν παντα πετουσε και κατι ασχετο στα καλα καθουμενα
αλλο να σαι τρελλογιαννης και να βαζεις και απο κανενα τρελο και αλλο ο επισημος διαχειριστης του φως φαναριου
και να επιμενεις και να ξαναβαζεις

Ανώνυμος είπε...

Απλα μερικοι για να μη χασουν τον ερωτα γενικως και τη ζωη ειδικως οπως μου εχουν πει καποιοι , θελουν να συνδιαζουν το τερπνον μετα του ωφελημου,δηλαδη μη χασουν και την φυσικη σχεση και ερθουν σε σχαση αλλα ουτε κ με τη σχεση με Το Θεο.Εχω ακουσει πολλους που εχουν αυτη την αντιληψη .Καποιοι δε που ειναι κ ανυπανδροι δεν μπορουν να δουν κατι πιο υψηλον,δεδομενου πως Ο Θεος δεν μπαινει αναμεσα στο ζευγαρι για να το χωρισει αλλα για να το ενωσει στα υψηλα κυριως! Οποτε με τις συνεχεις νηστειες κ προσευχες,με τις εγκρατειες κλπ να ρθουν στην απαθεια με τον καιρο ομως,που γινεται πραγματικοτης ! Δεν γνωριζω εαν το ιστιολογιο ''τρελλογιαννης'' ανηκει σε καποια απο τις δωδεκα γοχ εκκλησιες .Οι χριστιανοι ομως ,θα χρειαστει να περασουν απο σταδια για να φθασουν στη σχεση εκεινη της απαθειας,γι'αυτο δεν με πειραζει εαν καποιοι προωθουν και καποια τραγουδια που καποιοι τα εχουν αναγκη επειδη εκφραζουν τη ζωη.Μη ξεχναμε πως υπαρχουν παραδοσιακα τραγουδια που το νοημα των στιχων ειναι η αμαρτια.Υπαρχουν ομως κ παραδοσιακα τραγουδια που ειναι σμαραγδια και εκφραζουν την ξενιτεια,την αγαπη για την πατριδα,το ηθος,τα ομορφα βουνα και τις λιμνες και την αγαπη μεταξυ των ανθρωπων ,τη σχεση των αδελφων,την ενισχυση στους πολεμους απο την Παναιια κλπ.Αλλο αυτο,αλλο εκεινο που φαινεται αηδια ποσω δε μαλλον στα ματια κληρικων.Τι να πουμε πως με τη μετανοια ολα εξαλειφονται ακομα και τα ιχνη των αμαρτιων που ολοι κανουμε;πηνελοπη

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι και συναγωνιστές το πρόβλημα Ανδριόπουλος είναι γνωστό εν τη Ιουδαία. Αλλά εδώ μας αποκαλύπτει έναν αισχρό ΕΛΎΤΗ! Αυτός ο νομπελίστας, που τον διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία έκανε τέτοια αισχρα΄κολάζ; Να κάνουμε κάτι οι εκπαιδευτικοί.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το ιστολόγιο ΤρελοΓιάννης βρίσκεται στα προτεινόμενα του ιστολογίου μας. Αρκετές φορές αναδημοσιεύσαμε αναρτήσεις του. Αναρτά συνήθως 4-5 θέματα κάθε μέρα. Αρκετός κόπος. Τα περισσότερα θέματα τους είναι όμορφα και ποιοτικά. Έχει αναδείξει θέματα που άλλα -"καθαρόαιμα" ορθόδοξα- δεν τόλμησαν να προβάλουν.

Γνωρίζοντας πόσες ώρες αφοσίωσης χρειάζεται ένας ιστογράφος -blogger για να κρατήσει ένα ιστολόγιο "ζωντανό", ειδικά με τόση ποικιλία και πληθώρα αναρτήσεων, ας είμαστε λίγο πιο επιεικής με τα λάθη που αναπόφευκτα θα γίνονται.

Εξ άλλου κάθε ιστολόγιο έχει το στυλ και την ιδιοσυγκρασία του. Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι "καρμπόν". Όπως είπε και ο παραπάνω, το ιστολόγιο ΤρελοΓιάννης εκφράζει μόνον τον εαυτό του. Μπορεί λοιπόν να έχει το δικό του στυλ. Δεν προσβάλει ούτε το Οικ/κό Πατριαρχείο ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος ούτε κανέναν.

ΥΓ. Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε πάντα τόνους. Αρκετά κατακρεουργήσαμε την Ελληνική γραφή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για λάθη. Επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι λάθη. Το χουν ξανακάνει. Και τους το έχουν ξαναεπισημάνει.

Ανώνυμος είπε...

Και η επανάληψη των επιφωνημάτων κάνει καλό. Όταν βλέπεις τέτοια ανατριχιάζεις και δεν πειράζει καθόλου να επαναλάβει κάποιος τις αποδοκιμασίες!
Μην κολλάμε στους τύπους! Η αθλιότητα της γύμνιας πρέπει να αποδοκιμάζεται!
Αυτή είναι η ουσία. Τα άλλα είναι τύποι.

Ανώνυμος είπε...

Όπως φαίνεται ο ανώνυμος 5:50 μμ, δεν κάνει ποτέ 'επαναλαμβανόμενα λάθη'. Όταν κάνει ένα λάθος, ποτέ δεν το ξανακάνει.Ρομπότ είναι.
Ένας φίλος μου έλεγε όποιος δουλεύει θα κάνει λάθη. Μόνο αυτός που δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη.
Αντί να ψάχνεις ανώνυμε τι λάθος έκανε ο καθένας, κοίτα να δεις πως θα διαδόσεις ότι κρίνεις εσύ σωστό γιατί αν δεν το κατάλαβες χανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε "Παιδαγωγέ" το επιχείρημα που αναφέρετε ότι επικαλούνται διάφοροι σοφοί, το ότι δηλαδή "Όταν γίνεται "από αγάπη", αυτό δεν είναι πορνεία!", είναι τουλάχιστον παιδαριώδες. Για τι είδους αγάπη μιλούν, έχουν ιδέα τι είναι αυτό που νομίζουν ότι γνωρίσουν αλλά αυτό είναι ο ίδιος ο θεός; Αγάπη = Αλήθεια = Ζωή, θα τρελαθούμε παντελώς τελικά.
Εδώ κάθεται το όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...ήμαρτον Κύριε!
Η Παναγια ναναι μαζί μας γιατί έρχονται κι άλλα δυστυχώς, ή ευτυχώς ελπίζω. Εδώ που φτάσαμε μόνο έτσι θα ξανάρθουμε στα ίσα μας...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μόλις διαπιστώσαμε ότι έχει αναρτηθεί "απάντηση" (για την ακρίβεια είναι τοποθέτηση, γιατί αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει εδώ) από τον ΤρελοΓιάννη.


Όποιος επιθυμεί μπορεί να την διαβάσει εδώ:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_513.html

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:10: δυστυχώς δεν πρόκειται για απλό λάθος αλλά για γραμμή που ακολουθεί με σύστημα το ιστολόγιο αυτό. Και κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς. Αν επρόκειτο για λάθος γιατί δεν το διορθώνει με απόσυρση των σχετικών αναρτήσεων ο blogger; Επομένως δεν το θεωρεί λάθος και με διάφορες σοφιστείες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ανώνυμος είπε...

απ' ότι φαίνεται, είναι τελείως αδιόρθωτος!!! φορά παρωπίδες καί τρέχει, με εωσφορικό εγωισμό, με το δαιμονικό άρμα του Οικουμενισμού!
του έχω στείλει κόσμια σχόλια και τα λογοκρίνει.
δείτε την ανάρτηση της Πέμπτης, 20 Αυγούστου 2015:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/


Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ 10:32!

Ανώνυμος είπε...

Και συ τι εισαι ο πάπας ντυμενος ορθόδοξος? Πιος εισαι εσυ ξερολα που οριζεις το αγαθο?πιος? Μηπως τελικα ο καθε ιδιοτική οδός εχει και καποια
δικια,οχι φυσικα οσο αφορα τα
οικουμενιστικα της ,απλα σε επιπεδο
ταλιμπανισμου και γνωμης για οτι
πεταει..μηπως εσεις οι τυποι που γυρβατε απι μπλογκκ σε μπλογκ καλυπτεται τα εσωτερικα σας προβληματα ? Γθα φυλαξου ξαυμενε γιατι την επιμενη φορα δεν θα εθμαι ευγενης θα πω ονοματα και καταστασεις!
Αντε πια..
αρωστε !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι σχεσεις μεσα στο γαμο ειναι ευλογημενες 11.11..
Αλλα ,....υπαρχει ενα αλλα του Μ.Φωτιου:
Το πρωτον ειναι οτι με αυτη την ενωση γινομαστε πατερες κ μητερες
Το δευτερον κ κυριοτερον ,για να χαραξουν οι δυο πορεια προς την αγιοτητα!
Θεια δηλαδη ενωσις
Θεανθρωπου κ των δυο
Η πρωτη μεχρι να συνειδητοποιησει την πορεια της, ειναι αμαθης μεχρι να κατανοησει πως και οι σχεσεις στο γαμο πρεπει να ειναι συνετες
Η δευτερη ειναι σοφη,ηγεμονικη,ουρανιος,απαθης,αγιωτικη,....ειναι οπως λεγει ο Μεγας Φωτιος ΣΚΟΠΟΣ ,ΣΤΟΧΟΣ ,ΚΟΡΥΦΗ...ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ,ΑΙΤΙΑ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Αυτα τα νεο συστατα απο τους νεοσσους της οικουμενιστικης πλανης,μην τα πιστευεις!
Ο καθενας ας βαλει μιαν αρχη,να νηστευει,να εξομολογειται ,να εγκρατευεται κ ολα τα λοιπα της Χαριτος!Και τεκνα οσα του δωσει Ο Θεος θα κανεις και ευσεβης θα γινεις και αγαπη θα εχεις με το ταιρι σου και πιο πολλη αγαπη με το Θεο.Ο δρομος ειναι ανηφορικος κ δεν γνωριζει κανεις που θα φθασει ο καθενας,τα σωματα ομως κ οι ψυχες θα εξαγιαζονται συν τω χρονω διοτι ο θειος προορισμος ειναι αλλος .Δεν εθυλακωσε Ο Θεος την ηδονη για να τρεφει κανεις αυτην ,αλλα για την παιδοποιια.Ο προορισμος ομως δεν ειναι να ενισχυσουμε τα εργα κ το φρονημα της σαρκος,....
Ειπε ο Μεγ.Φωτιος
''Εαν καταφρονησουμε τηνπνευματικη ηδονη θα φυλακιστουμε στη σαρκικη,εαν ευτελισουμε την ελευθερια του πνευματος θα υποστουμε την τυραννια των σωματων.''
Ετσι ουτε μπορουμε να καταφρονησουμε,προσεξε ,την ''γεννετησια δυναμη'' διοτι υπαρχει η παιδοποιια ,ουτε ομως και να την αμφισβητησουμε.ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ!!!π

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να πω πως το ταμπλετ μου δεν εχει πληκτρο με τονους κ κατα συνεπεια δεν θα χρησιμοποιω και συγχωρηστε με.παντα σαν αδελφη σας να με υπολογιζετε!π

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Με την "ιδιωτική οδό" και το "φως φαναρίου" δεν θα ασχολούμασταν αν δεν δεχόμασταν τις ύβρεις, τους εκφοβισμούς και τις απειλές του κυρίου αυτού, που χειρίζεται κ το ιστολόγιο Φως Φαναρίου ("φως"!!).
Έτσι, όταν ένας αναγνώστης μας ενημέρωσε για τα νέα "κατορθώματα" του, σκεφθήκαμε να το αποκαλύψουμε (το επίπεδο του φαινόταν εξ αρχής από τα σχόλια-απαντήσεις που έγραφε).

'Ηταν λοιπόν αναπόφευκτη η ενασχόληση μας μαζί του πολύ περισσότερο όταν πρόσφατα έβγαλε φιρμάνια και απειλεί τον ιερέα που παρουσίασε τις θέσεις αλλά κ την στάση του π.Παϊσίου απένατι στον Οικουμενισμό και στον Οικουμενιστή Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Με αυτή την έννοια δεν συγκρίνεται η "Ιδιωτική Οδός" με τον "ΤρελοΓιάνη" που δικαιούται να έχει το προσωπικό του στυλ ,που δεν απειλεί, δεν εκφοβίζει και δεν βρίζει.Και εκφράζει μόνον τον εαυτό του. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι.

Παράκληση αν οι σχολιαστές δεν έχουν κάτι επί τοις ουσίας να προσθέσουν ως σκέψη, ας μην αναλίσκωνται σε προσωπικές κόντρες με άλλους σχολιαστές. Κρίση έχουμε όλοι. Πείτε αν θέλετε την γνώμη σας όσο πιο κόσμια μπορείτε και αφήστε τους υπόλοιπους να κρίνουν.

ΥΓ Κατανούμε την δυσκολία για τονισμό σε όσους γράφουν από κινητό. Τουλάχιστον όταν είμαστε στον υπολογιστή, ας γράφουμε πάντα με τόνους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κατανούμε την δυσκολία για τονισμό σε όσους γράφουν από κινητό.
Πως γίνεται το tablet να υποστηρίζει ελληνικά αλλά να μην έχει τόνο; Μήπως δεν έχετε βρει το πλήκτρο που προσθέτει τόνο; Δοκιμάστε ένα ένα τα πλήκτρα αν έλετε. Δέχεται τα ελληνικά μόνο ως "σύμβολα" και όχι ως ελληνική γραμματοσειρά;;
Ευχαριστούμε πάντως για την διευκρίνηση. Αν κοιτάξετε τα σχόλια, θα δείτε ότι δεν είστε η μόνη.

Τουλάχιστον όταν είμαστε στον υπολογιστή, ας γράφουμε όλοι, πάντα με τόνους.

Ανώνυμος είπε...

Πληκτρολογιο εχω αλλα το πληκτρο με τον τονο δεν λειτουργει.Πηρα κ αλλο πληκτρολογιο αλλα παλι δεν ανταποκρινονται οι τονοι.
Θα το κοιταξω ομως αφου σας ενοχλει .
Καλη κ αγια ημερα,καλη δυναμη να εχετε!π

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό και σε τυφλό ότι ο 1:11 έχει ξεπεράσει το μέτρο. Ύβρεις και αμετροέπεια χαρακτηρίζουν την "τοποθέτησή του".
Θα πρέπει να καταλάβει το ταχύτερο ότι δεν μπορεί κανείς να φιμώσει τους σχολιαστές που σχολιάζουν τεκμηριωμένα.
Δε φθάνει που τον πνίγει το άδικο βγαίνει κι από πάνω κι όλας βρίζοντας όσους διαφωνούν μαζί του!

Ανώνυμος είπε...

Ω! παπαί ! βαβαί! ταταί ! Μέγα λάθος νά συνδέεται τό όνομα του τρελογιάννη μέ τον Ανδριόπουλο ! Τί σχέση έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι ! Κάποιο φοβερό λάθος κάνετε ! Ο μέν ένας είναι οικουμενιστής καί ό,τι άλλο είναι-- δέν τόν έχω μελετήσει -- ο δέ καλός τρελογιάννης είναι ορθοδοξότατος καί μέ ήθος ! Ο μέν ένας τό παίζει κουλτουριάρης --όποιος έχει κάποια σχέση μέ την τεχνη μυρίζεται τό ψώνιο από ένα χιλιόμετρο -- ο δέ τρελογιάννης έχει τη στόφα την ποιητική καί αυτό είναι ολοφάνερο Είναι ένα ευαίσθητο παιδί καί μήν τόν αδικείτε μέ τέτοιες βαρειές εκφράσεις Είναι καί αυτό ένα επιπλέον πρόβλημα των οικουμενιστών Θέλουν νά κάνουν τόν υπέρμαχο της επιστήμης καί άς μήν ξέρουν τίποτα από επιστήμη καί τόν υπέρμαχο της τέχνης καί άς μήν ξέρουν τίποτα από τέχνη Εισάγουν καί νεωτερισμούς στην εκκλησιαστική τέχνη σύμφωνα μέ το ακαλλιέργητο γούστο τους Τό προκείμενο πρόσωπο έγινε φαντασμένος επειδή ψάλλει ; Υπάρχει βέβαια ένα γενικότερο πρόβλημα μέ την τέχνη καί τους καλλιτέχνες Είναι αναμφισβήτητα προικισμένοι άνθρωποι αλλά πολλές φορές αυτονομούν τό θείο δώρο απο τον χορηγό του που είναι ο Θεός Μήπως θά πρέπει νά μήν διαβάζουμε καί τά ποιήματα του Καβάφη λόγω του γνωστού προβλήματος ; Είναι ένα θέμα ! Ο ορθόδοξος πολιτισμός γονιμοποιεί καί εμπλουτίζει την κοσμική τέχνη καί αυτό είναι ένα κέρδος Δέν βλέπω κάτι τό κακό στόν τρόπο που παρουσίασε τό θέμα ο τρελογιάννης

Ανώνυμος είπε...

Μού κάνει εντύπωση η καθυστέρηση προβολής ενος χθεσινοβραδυνού σχολίου μου Ίσως λόγω Κυριακής ,ίσως ....., αποκλείεται νά συμβαίνει κάτι άλλο ......!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συγνώμη για την καθυστέρηση στη δημοσίευση των σχολίων σας.
Λόγω τεχνικών δυσκολιών τις επόμενες ημέρες θα καθυστερεί ή δημοσίευση των σχολίων.
Σχόλια που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας αποτελούν αφορμή γόνιμου διαλόγου και ουδέποτε λογοκρίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Καί εγώ δυστυχώς δέν θά έχω πρόσβαση στό διαδίκτυο γιά αρκετές ημέρες

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ένας σχολιαστής παραπάνω. Τί γίνεται παιδαγωγέ με τον Ελύτη; Δικά του είναι τα κολάζ - εκτρώματα που βάζει ο Ανδριόπουλος. Κι έβαλε κι άλλο ο αναίσχυντος. Ποια είναι η γνώμη σου ως εκπαιδευτικού;

Ανώνυμος είπε...

"Πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτής, ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού" (Ματθ.ε΄28).
"Απόστρεψον οφθαλμόν από γυναικός ευμόρφου και μη καταμάνθανε κάλλος αλλότριον. Εν κάλλει γυναικός πολλοί επλανήθησσαν και εκ τούτου φιλία ως πυρ κατακαίεται" (ΣΕΙΡΆΧ Θ΄8).
"Ουκ έση αισχρολόγος, ουδέ ΡΙΨΟΦΘΑΛΜΟΣ, ουδέ μέθυσος. Εκ γαρ τούτων ΠΟΡΝΕΙΑΙ ΚΑΙ ΜΟΙΧΕΙΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ".(Αποστολικές διαταγές).
Αυτά να τα ακούσουν όσοι δικαιολογούν τον Τρελογιάννη για το αισχρότατο ποίημα που ανήρτησε!

Ανώνυμος είπε...

Παιδαιγωγέ, περιμένω ακόμα την τοποθέτησή σου για τον ηδονιστή Ελύτη. Πρωτοβουλία για τα παιδιά μας που τον διδάσκονται στα σχολεία. Δεν πιστεύω να αποφεύγεις.

Ανώνυμος είπε...

12.54 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΟΙΜΑΤΑΚΙ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ,ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ!
Αλλα και καποια σχολια εκφραζονται σαν το ποιματακι.π

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όπως γραψαμε για τεχνικούς λόγους το ιστολόγιο μας αυτή τη βδομάδα υπολειτουργεί.
Αν επιθυμείτε στειλτε μας υλικο με παραπομπές και μπορούμε να το δημοσιευσουμε για να ακολουθήσει σχετική συζητηση αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ, περιμένω την απάντησή σου για τον Ελύτη. Αξιοκατάκριτος ο Ανδριόπουλος χωρίς αμφιβολία, αλλά ο Ελύτης είναι η πηγή! Πάρε θέση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδη δεν συνηθίζουμε να μιλάμε κατ απαίτηση
ούτε να κολλαμε ταμπέλες χωρίς επιχειρήματα
και επειδή δεν μας πληρώνει κανείς για να τοποθετουμαστε μονολεκτικα 24 ώρες το 24ωρο επί παντός θέματος,
ξανά διαβάστε την προηγούμενη απάντηση μας - πρόταση που σας κάναμε:
Μελετηστε το έργο του Ελύτη και ευπρόσδεκτα θα δημοσιευσουμε την εργασία και τις παραπομπές σας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχως η κασετα εχει κολησει παιδαγωγε μας ...θελουν το *κεφαλι*οσων κατ υποψιαν διαφωνουν με τις ανασφαλιες τους και το προσωπικο τους περιεχομενο ,.φτωχια πνευματικη πανω απ ολα !!!
Αυτοι ειμαστε και για μας βλασφημειτε ο χριστος απο τα εθνη,δυστηχως.
σε ευχαριστουμε που ψιλαφιζεις αρχοντικο λογο
με εκτιμηση

Δ

Ανώνυμος είπε...

http://trelogiannis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_632.html
O κατήφορος του ιστολογίου "Τρελογιάννης" συνεχίζεται. Ειρωνευόμενος τους ορθοφρονούντες χαρακτηρίζει τον, κατά δήλωσή του, οπαδό του ηδονισμού Ελύτη ηδονιστή σε εισαγωγικά.

Ανώνυμος είπε...

Η προβολή της αισχρότητας είναι ηθικά καταδικαστέα από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Δεν κάνουμε επιλογή ιστολογίων για την κριτική που θα ασκήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι ύβρεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί διώκονται ποινικά. Το γνωρίζει αυτό ο κ.Ανδριόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

http://katanixis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_824.html
ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εφ όσον ο Ελύτης έχει εκφρασθεί ανοιχτά υπέρ του ηδονισμού τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία αξία.

Ανώνυμος είπε...

Μα τοσο δισκολο ειναι να καταλαβουμε επιτελους οτι κρητηριο που κοιταμε ποιητες γενικα ανθρωπους της τεχνης δεν ειναι ουτε το γεροντικο ουτε ουτε οι πατερες ουτε η αγ γραφη ! Οι καυμενοι οι περρισοτεροι απο αυτους ψαχνονταν μεχρι τελευτεας αναπνοη τους να γνωρισουν τον χριστο !ειναι αδικο και μιζερο τα
κριτηρια μας ...οι ανθρωποι αυτοι ξαναβρηκαν τον ελληνισμο στη συνεχεια του και
οχι πηδωντας 20 αιωνες οπως οι βαβαυροι οι οποιοι σαν να μην υπηρχε βυζαντινος πολιτισμος τον αγνοουσαν ..ολη αυτη γενια βοηθησε με τον τροπο της περα απο τον
εκκλησιαστικο χορο να αγαπηθει η παραδοσι μας ,και νομιζω ηταν μεγαλη ευλογια
αυτο ..ποσο στενοκαρδοι μπορει να ειναι χριστιανοι τελικα και σε τι διαφερουμε
απο τους τζατζιχιστες που σκοτωνουν για την πιστη τους..δυστηχως αυτη την
εικονα δινουμε και εχετε ευθυνη γι αυτο ! Ταλιμπαν!!! Εαν οπ ως λεει ο αγιος ισαακ
δεν αποκτησουμε ελεημονα καρδια οπως ο κυριος δεν θα δουμε προσωπο θεου ...

Δ

Ανώνυμος είπε...

Και πιος σε ορισε εσενα μεγα κριτη και εισαγγελεα?για μαζεψου φιλε...γινεσαι χειροτερος απο τον ανδριοπουλο με αυτο το μυαλο ,δυστηχως !

Ανώνυμος είπε...

ακόμη και ο τρόπος που φορτίζεις αρνητικά τις λέξεις δείχνει ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα ,να το κοιταξεις ε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή ο ΤρελοΓιάννης εξ αρχής δεν θέλησε να γράψει κάποια απάντηση εδώ, εμείς όμως αισθνόμαστε ότι οφείλουμε να δώσουμε χώρο να εκφράσει την άποψη του, γι αυτό αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από νεότερο σχόλιο του :

(...) ουδέποτε η παράγκα μας αντικατέστησε ενορίες ,μητροπόλεις, η κάποιο συστηματικό χώρο κατήχησης .(...)
Με λίγα λόγια δεν είναι χώρος κατήχησης ο τρελογιαννης!

Δόξα τω θεό έχουμε εκατοντάδες « γνήσια» ορθόδοξα ιστολογια, μπορεί κάποιος να αναπαύσει την ανάγκη του εκεί!

Για μας ,είναι αδιανόητο η ανυπόφορη μικροψυχία , η δυσκολία που εκφράζετε να καταλάβουμε πως Ορθόδοξος σημαίνει να αγκαλιάζει όλο τον ρωμαίικο πολιτισμό μας ,με τα καλά και τα «κακά» του;



Κλείνοντας, κ πάλι παρακαλούμε οι συζητήσεις να μην έχουν επιθετικό ύφος και να μην καταλήγουν σε προσωπική αντιπαράθεση. Ας διατυπώνει ο καθένας την άποψη του όσο μπορεί ήπια κ κόσμια. Οι αναγνώστες δεν είναι κουτοί ούτε μικρά παιδάκια για να χρειάζεται να τους φωνάξουμε για να καταλάβουν. Δεν στερήσαμε από κανέναν το δικαίωμα του λόγου, ακόμη και όταν εκφράστηκε μόνον μέσα από "επιφωνήματα". Εκτιμήστε το και όταν διαφωνείτε, μην εστιάζετε στους άλλους σχολιαστές ως πρόσωπα αλλά εστιάστε στην θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς σχολιαστή Δ: ώστε είναι "ταλιμπάν" όσοι ευαισθητοποιημένοι χριστιανοί ελέγχουν κατά χρέος τις ολέθριες απόψεις και θέσεις κάποιων ΔΗΘΕΝ πνευματικών ανθρώπων που λόγω του πλαστού τους κύρους διαμορφώνουν συνειδήσεις, και δη νέων ανθρώπων;
Το κριτήριό μας, εν προκειμένω, ποιο είναι κε σχολιαστά Δ;
Το ότι "κάποιοι απ αυτούς βρήκαν τον ελληνισμό στη συνέχειά του";
Δηλαδή υπεράνω του ορθοδόξου ήθους ίσταται "ο ελληνισμός και η συνέχειά του";
Και το Ευαγγέλιο και οι πατέρες και η χριστιανική ηθική, το ΕΣΧΑΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,τίθεται σε υποδεέστερη μοίρα;
Και πώς θα εξασφαλίσει ο ελληνισμός τη συνέχειά του;
Αλλάζοντας οι Έλληνες τις γυναίκες σαν πουκάμισα σύμφωνα με τη "φιλοσοφία" του Ελύτη;
Ή απαξιώνοντας το χριστιανισμό χάριν του οποίου επβιώνει ο ελληνισμός;
Θα σοβαρευθούμε κάποτε σ αυτόν το δύσμοιρο τόπο;
Για διάβασε λιγάκι τα σχόλια στη σχετική ανάρτηση της Κατ'ανυξης προτού γράψεις αβασάνιστα τα σχόλιά σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνεις τις σοφιστείες 10:43 λέω γω; Διάβασε τα σχόλια για τον Ελύτη στο ιστολόγιο katanyxis και μετά πιάσε το πληκτρολόγιο!
Εκεί θα δεις τι "πνευματικότητα" εκπέμπουν με τις ελεεινές δηλώσεις τους κάποιοι "πνευματικοί" ταγοί της νεολαίας μας και θα φρίξεις!
Θα ήθελες τα παιδιά σου να υιοθετήσουν την ηδονοθηρία σαν στάση ζωής διαλύοντας τις οικογένειές τους;

Ανώνυμος είπε...

Να τις διαβάσουν όσοι δυσφόρησαν για την κριτική που ασκήθηκε στον Ελύτη!

Ανώνυμος είπε...

10:43: "και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις, μάλλον δε και ΕΛΕΓΧΕΤΕ"! Άσε λοιπόν τις σοφιστείες!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε πρωσοπικα για μενα αλλα και για αλλους φανταζομε ο νομμος του θεου και πιστη μου ειναι πανω απο ποιητες και την ερημια του κοσμου που δεν γνωριζει την προσευχη ! Για μενα ομως εαν πιστευω πως καλο θα ηταν αυτη η πιστη μου που ειναι η αληθινη να επιβλιθει ακομη και με την βια στην ελλαδα μας γιατι ειναι οφελημο δεν μοιαζω με τους ταλιμπαν? Διδαξε ο κυριος τετοιο ηθος? Γιατι δεν γινομε ωσαν τη μελισσαπου ελεγεο αγιος παισιος να περνω απο καθε λουλουδι το μελι που δινει καινα μην ασχολουμε με τις κοπριες οπου πιθανον ειναι φυτεμενο? Απορω το καθε μπλογκ απευθυνετε μονο σε μια καστα εκλεκτων στο συναφι μας μονο ή ει αι ανοικτο χωρις να χανει τις θεμελιωεις αρ χες του στο κοσμο ? Οσοι καλοπροερετοι μας παρακολουθουν τι απεκομιζουν διαβαζοντας μας εχεις ποτεσου αναρωτηθει ,δεν εχουμε ευθυνη γιαυτους...με λιγα λογια αν το καλο δεν γινετε με καλο προξενει πνευματικη ζημια μεγαλυτερη απο αυτη που κανουν καποια σκανδαλιστικα ποιηματα του καθε ελυτη! Μας λυπη η διακριση και ειμαστε χοντρανθρωποι δυστηχως ,νοιωθω οτι καποιες φορε ςσυζηταμε και ηδονιζομαστε να ανακαλυπτουμε εχθρους.
με απεραντη θλιψη

π.δημητριος Μ

Ανώνυμος είπε...

Απα πα πα Να σου πω των οργανωσεων ειστε?
μπορουμε ετσι να κουβεντιασουμε νομιζεις ε εε?
Αυτο περι σοφιστιας ωσαν καραμελα το λετε αλλα το ιδιο ακριβως κανετε και σεις γαντζωνεστε σε ετικετες αναμασατε μπουρ μπουρ τα ιδια
δεν βγαζει καποιος ακρη ...
τοιχος "χριστιανικος"?

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προφανώς κάθε ανώνυμος σχολιαστής εκπροσωπεί μόνον τον εαυτό του και όχι την επίσημη θέση του ιστολογίου γι αυτό και δεν απολογούμαστε για κάθε τι που έχει γραφτεί ως σχόλιο στην ανάρτηση αυτή. Ο αναγνώστης μπορεί να κρίνει και να αξιολογήσει το ήθος του καθενός.


Πολύ καλά όσα "περί αγάπης" καλοπροαίρετα μας γράψατε πάτερ και δεν το γράφουμε ειρωνικά και ευχαριστούμε και για τις συστάσεις σας (αν απευθύνονται και σε εμάς).

Όταν όμως υπάρχουν ιστογράφοι (και μάλιστα που όπως φαίνεται άμεσα σχετιζόμενοι με τα του "Φαναρίου") οι οποίοι όπως δείξαμε εκφοβίζουν, εξυβρίζουν και απειλούν δημοσίως κάθε άλλη φωνή, οπότε οφείλουμε να αποκαλύψουμε ποιοι είναι αυτοί που εκφοβίζουν τους αγωνιστές ιερείς και τα αντίστοιχα ιστολόγια.
Όπως οφείλουμε να αποκαλύψουμε και τι φωτογραφίες και τι ποιήματα προβάλουν αυτοί οι πνευματικοί άνθρωποι.

Γιατί λοιπόν δεν γράφετε σε αυτούς τα σχόλια σας "περί σκανδαλισμού" και "περί αγάπης"; Να δείτε αν θα δημοσιευθούν ή όχι τα σχόλια σας! Να διαπιστώσετε στην πράξη τελικά πόσο δημοκράτες είναι;


Περί αγάπης και σκανδαλισμού:
Γιατί δεν γράφετε τα "περί αγάπης" και "σκανδαλισμού" στον Οικουμενικό Πατριάρχη που αφόρισε τον θεολόγο κ.Νικόλαο Σωτηρόπουλο χωρίς απολογία και ακόμη και την ημέρα της κηδείας του έδινε εντολές να μην ταφεί εντός του μοναστηριού και όρισε ποιοί απαγορεύεται να κάνουν την νεκρώσιμη ακολουθία;

Γιατί δεν γράφετε τα περί αγάπης και σκανδαλισμού σε όσους αρχιερείς δέχονται μέσα στους ορθοδόξους ναούς αιρετικούς; και τους βάζουν να προσκυνήσουν ακόμη και την αγία τράπεζα και -πρόσφατα- άγια λείψανα;

Γιατί δεν γράφετε τα περί σκανδαλισμού στον Πατριάρχη που κάθε λίγο συμπροσεύχεται με τον Πάπα; Τότε δεν σας προβληματίζει η "πνευματική ζημία";



Επαναλαμβάνουμε ότι την "ιδιωτική οδό" και το "φως φαναρίου" δεν τα παρακολουθούμε γιατί έχουμε πολύ πιο εποικοδομητικά πράγματα να κάνουμε. Δεν θα ασχολούμασταν αν δεν δεχόμασταν τις ύβρεις, τους εκφοβισμούς και τις απειλές του κυρίου αυτού, που χειρίζεται κ το ιστολόγιο "Φως Φαναρίου".


Έξω οι λύκοι:
Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι λύκοι μέσα στο μαντρί. Και δυστυχώς το βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα, το μαντρί μας, η εκκλησία μας, γέμισε λύκους .. Πλέον αρχίζουν και πετάνε τις μάσκες. Γέμισε η εκκλησία με κίναιδους, με μασόνους, με ροταριανούς, με οικουμενιστές. Εμείς αποκαλύπτουμε όσα οι ίδιοι δεν ντρέπονται περήφανα να προβάλουν.

Αν πάλι κάνουμε λάθος, αφήστε τους αναγνώστες να το κρίνουν.
Ευχαριστούμε πραγματικά για την καλοπροαίρετη πιστεύουμε σύσταση σας.

Ανώνυμος είπε...

για να παρακολουθώ τον παιδαγωγό συμεριζομαι απολυτα τις θεσεις των αγ πατερων για τα ολισθιματα του οικουμενικού την επιπολαιοτητα του άνθυμου καθως και την αφασια των ελαδιτων ιεραρχών που το μονο τους ενδιαφερει έιναι οι φιεστες...

αλλα εγω καταλαβα πως το θεμα μας ειναι η θεση των κοσμικων ποιητών στην παραδοσή μας με αφορμη τον γελοἰο ανδριοπουλο ή τον συμπαθἠ μας τρελογιαννη που δημοσιευουν ποιηματά τους.

Μιλαω λοιπον για την δικη μας ευθύνη και ειναι αλλο να ειμαστε ένας κλειστο κλαμπ και να γραφουμε αυτα που μας ενοχλούν και άλλο δημοσια να αφοριζουμε ανθρωπους και καταστασεις που στη τελική η κριση ανηκει στο Θεο ! το ξανατονίζω δεν μιλαω για τους ιθυνοντες παραγοντες που δημοσια πρεπει να ελεγχονται..αλλα περνει η μπαλα στην κριση μας ότι κινειτε και ότι δεν καλυππτει την υποκιμενικη μας αντοχή!

έστι λοιπον παραδοσιακοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι που σεβονται τους αγιους πατερες ειναι κατι "τυποι"που γκρινιαζουν μονιμως για όλα και για όλους !!!

Απουσιαζει η λεβεντια συχωρατε με ,ειχα ζησει και τον άγιο παισιο να κατακρινει προσοπα και καταστασεις και στο τελος σου .έμενε ένας πονος για την εκκλησια και ακομη τους ιδιους τους πλανεμενους αδελφους! κατι συχωρατε με ,κατι που απουσιαζει παντελως απο τις τοποθετησεις των περρισοτερων μας .

δοκιμαστε να γραφετε την αποψή σας στις δεκα φορες που σας ερχετε λογος να γραφετε την μια κια εκεινη με προσευχη και ξεσκονισμα του τι γραφει κανείς..

δεν γνωριζω αν εγινα αντιλιπτως τι θελω να πω

π.Δ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

πατέρα Δημήτριε,
δεν σχολιάζουμε και δεν υπερτονίζουμε ένα ανθρώπινο λάθος που θα μπορούσε να κάνει κάθε ιερέας και κάθε μητροπολίτης, καθένας μας.
Αναφερόμαστε σε δογματικά θέματα και σε απολύτως συνειδητές και προσχεδιασμένες εκκλησιαστικές (κυρίως δογματικές) επιλογές.
Το αν θα δώσεις θεία κοινωνία και αν θα κάνεις βάπτισμα σε έναν καθολικό και το αν θα συμπροσευχηθείς με έναν αιρετικό πολύ περισσότερο μέσα στην εκκλησία, το αν θα χειροτονήσεις ιερέα κάποιον με κώλυμα ιεροσύνης, δεν είναι θέμα "καλοσύνης" και "αγάπης". Υπάρχουν ιεροί κανόνες.

Ομοίως η δίωξη όσων αγνών και ασυμβίβαστων ιερέων-ιερομονάχων αντιδρούν (αντί να διώκονται όσοι διαπράττουν τα σοβαρά ολισθήματα, διώκονται όσοι τα αποκαλύπτουν) μας θέτουν φυσικά προ των ευθυνών μας ως μελών της εκκλησίας μας.

Δεν "ξεσκονίζουμε" πάτερ. Προβάλουμε μια σταγόνα από τον ωκεανό. Έχουμε πολλές πληροφορίες από το εξωτερικό για το τι συμβαίνει σε πολλές χώρες αλλά και εντός της Ελλάδος (κυρίως σε ηθικά σκάνδαλα). Αποκαλύπτουμε μόνον όσα Οικουμενιστικά οι ίδιοι προβάλουν και διαφημίζουν και τυχαίνει να πέσουν στην αντίληψη μας.


Όσο για τον Ελύτη, είναι φανερό ότι εξ αρχής αποφύγαμε να τοποθετηθούμε στην παρούσα ανάρτηση. Μπορεί να είναι μεγάλος ποιητής αλλά το έργο και οι απόψεις του -όπως και κάθε δημοσίου προσώπου- φυσικά και θα κρίνονται. ΜΕ το θέμα θα ασχοληθούμε τεκμηριωμένα κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ως πρόσωπο, μακάρι να έχει μετανοήσει για τα λάθη του. Οι απόψεις του όμως αλλά και το έργο του φυσικά και κρίνονται. Άραγε αν αυτό το κολάζ με την γυμνή γυναίκα, δεν ξέραμε ότι το έκανε ο Ελύτης, θα το θεωρούσαμε "έργο τέχνης" και θα το πρόβαλε ως πνευματική αναζήτηση του Θεού ο ιστογράφος του Φως Φαναρίου;

Ευχαριστούμε για την απάντηση-διευκρίνηση σας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.