" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

14 Αυγούστου 1974: Επέτειος εισβολής των Τούρκων. Τα δύο ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ της ΚΥΠΡΟΥ μετά το 1974

Μετά το 1974 έγιναν πολλά λάθη εκ μέρους όσων διαχειρίστηκαν το Κυπριακό πρόβλημα.


Το μεγαλύτερο λάθος έγινε το 1977 με τη συμφωνία κορυφής Μακαρίου-Ντενκτάς όταν δεχτήκαμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα αποδειχθεί η ταφόπετρα της Κύπρου.
Το δεύτερο μεγάλο λάθος έγινε αμέσως μετά την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν το κατοχικό καθεστώς άνοιξε οδοφράγματα και επέτρεψε την είσοδο στους Ελληνοκύπριους στον κατεχόμενο Βορρά μετά από άδεια του κατοχικού στρατού και με την επίδειξη διαβατηρίων και ταυτοτήτων στις κατοχικές δυνάμεις.

Ο μ. Τάσος Παπαδόπουλος δεν αντελήφθηκε την παγίδα των Τούρκων στην πλήρη της διάσταση ή αν την αντελήφθηκε δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να την ακυρώσει. Γι’ αυτό εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι πήγαν στα κατεχόμενα δείχνοντας ταυτότητα στις κατοχικές δυνάμεις και αναγνώρισαν έτσι με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την κατοχή.


Σχεδόν αμέσως μετά άρχισαν κάθε είδους συναλλαγές και οικονομικές δοσοληψίες με τους Τούρκους: Χρήση του παράνομου Τουρκικού αεροδρομίου της Τύμπου, μίσθωση δωματίων στα κατεχόμενα ξενοδοχεία μας, μετάβαση στα καζίνο του κατεχόμενου Βορρά, ψώνια σε τιμές ευκαιρίας στο Βορρά, και
δεν συμμαζευόμαστε.


Το χειρότερο από όλα! Βρέθηκαν ορισμένες χιλιάδες κοινοί προδότες -τους οποίους αν ζούσαμε την εποχή της ΕΟΚΑ θα τους εκτελούσαν σαν σκυλιά όπως τους αξίζει- που πήγαν και πούλησαν αντί πινακίου φακής την κατεχόμενη γη μας στους καταχτητές μας χωρίς να ματώσει μύτη. Όχι μόνον δεν τους αντιμετωπίσαμε σαν κοινούς προδότες -που είναι!- αλλά ούτε καν δημοσιοποιήσαμε τα ονόματά τους για να αποτρέψουμε και άλλους με το ίδιο φρόνημα να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο.


Εδώ στην Αστόρια λ.χ. μια ανεπρόκοπη που παριστάνει τη μεγάλη κυρία άνοιξε το χορό της προδοσίας και σε λίγο κι άλλοι προδότες ακολούθησαν το παράδειγμά της και πήγαν στην Κύπρο για να πουλήσουν την κατεχόμενη γη μας στους Τούρκους.


Τι δέον γενέσθαι;
1.) Άμεση καταγγελία της συμφωνίας κορυφής του 1977 που προνοεί τη δημιουργία Ομόσπονδου Δικοινοτικού Διπεριφερειακού κράτους και μεθόδευση αγώνα για επίτευξη λύσης ενιαίου κράτους.

2) Να κλείσουν αμέσως τα οδοφράγματα και να ποινικοποιηθεί με βαρύτατες ποινές κάθε συναλλαγή με το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος και να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των προδοτών που πούλησαν την κατεχόμενη γη μας στους Τούρκους για να διασυρθούν αδίστακτα ώστε να μην υπάρξουν μιμητές τους.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου, πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.