" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

"ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ"; Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ απόφαση. Διαρκής ροή.

Αγαπητέ αναγνώστη, ίσως θα προτιμούσες μονολεκτικά να διαβάσεις την θέση μας για το δημοψήφισμα. Όχι, δεν θα μπούμε στο δίλημμα να σου πιπιλίσουμε σκέτο ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Επέτρεψε μας προηγουμένως, να κοινωνήσουμε μαζί σου τις σκέψεις μας:


Ας κάνουμε μια πολύ σύντομη πολιτική ανασκόπηση:
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:
είχε υποσχεθεί στον λαό ότι μόλις γίνει κυβέρνηση, με έναν νόμο, θα καταργούσε όλα τα μνημόνια. Αντ' αυτού, για 5 μήνες έκανε "διαπραγμάτευση".
Βλέποντας ότι εκπνέει η προθεσμία, γνωρίζοντας ότι η νέα συμφωνία (=μνημόνιο, με το ΦΠΑ στα είδη διατροφής στο 23% κλπ) θα προκαλούσε διχασμό στην κοινοβουλευτική της ομάδα, βρήκε την επικοινωνιακά έξυπνη λύση να μεταφέρει το πρόβλημα στον ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος.
Ενδεχομένως την μη επίτευξη συμφωνίας να επεδίωκαν και οι "θεσμοί", ώστε με μια "χρεοκοπία" να πέσει η Κυβέρνηση Τσίπρα, για να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων από μια νέα Οικουμενική κυβέρνηση.
Επισημαίνουμε ακόμη ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ετοιμάστηκε όλο αυτό το διάστημα για το ενδεχόμενο της ρήξης, με αποτέλεσμα να ζήσουμε το κλείσιμο των τραπεζών, τις ουρές στα ΑΤΜ κλπ. Ο Τσίπρας δεν είναι Μεταξάς (που προετοίμασε σοβαρά την άμυνα της χώρας) αλλά ο λαός αναγνωρίζει ότι έδειξε μια διάθεση αντίδρασης στην μνημονιακή λαίλαπα.
 ...δια τους Έλληνας, υπέρ την νίκην, η δόξα



οι ΑΝ.ΕΛ.:
Αναφερθήκαμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού με εξαίρεση το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας (όπου πράγματι έγιναν πολλά θετικά βήματα πχ επανδρώθηκε μαζικά η παραμεθόριος), οι ΑΝΕΛ είναι παντελώς ανύπαρκτοι.Ανέχθηκαν :
  • Νομοσχέδιο για την κάρτα του πολίτη (αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω μετά τις αντιδράσεις στην δημόσια διαβούλευση, για να το επαναφέρουν στα κρυφά πριν λίγες μέρες). 
  • Νομοσχέδιο για απόδοση Ελληνικής ιθαγένειας (όχι απλά υπηκοότητας αλλά ιθαγένειας!) σε ξένους μετανάστες. 
  • Στο "σύμφωνο συμβίωσης" δόθηκαν στην πράξη όλα τα δικαιώματα που ισχύουν και στον γάμο, πχ  στη μοριοδότηση μετατιθεμένων εκπαιδευτικών και επεκτείνετε το "σύμφωνο συμβίωσης" και σε ομοφυλόφιλους. 
Οι "κόκκινες" γραμμές των ΑΝ.ΕΛ, έγιναν ... "ροζ".


ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ:
Μετά από 5 χρόνια σκληρής μνημονιακής λιτότητας,
μετά από το περιβόητο "κούρεμα" του χρέους (που τελικά κούρεψε τις επενδύσεις των ασφαλιστικών μας ταμείων, αφού οι ξένοι εταίροι φρόντισαν στο μεσοδιάστημα να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα),
μετά το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις που "νοικιάζονται" για 100 χρόνια κλπ),
μετά την εξόντωση των μικρομεσαίων και τα λουκέτα στα μαγαζιά και τις διαθεσιμότητες Δ.Υ., και
παρά το μεγάλο "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα (που τελικά το πλήρωσαν μικροκαταθέτες και ασφαλιστικά ταμεία), τελικά, 5 χρόνια μετά,
χρωστάμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα χρωστούσαμε! 323 δις ευρώ! 32.300 ευρώ ο καθένας μας!


Ποτάμι:
Ένα ακόμη δοσιλογικό σχήμα. Όσο οι ντόπιοι δοσίλογοι αποκαλύπτονται, η Νέα τάξη θα κατασκευάζει νέα σχήματα και θα τα προβάλει από τα ΜΜΕ ως σωτήρες. Ευτυχώς, πολύ γρήγορα οι συγκεκριμένοι αναγκάστηκαν να φανερωθούν.


Και τώρα τι;;
Μετά από όλα αυτά, λυπόμαστε που υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που επιλέγουν να συνεχίζουν να κοιμούνται με παραμυθάκια ... ότι θα κοιμηθούμε και την άλλη μέρα θα είναι όλα καλά, είτε υπερψηφιστεί το ΝΑΙ (όπως μας προτρέπουν οι ξένοι εταίροι και τα εγχώρια παπαγαλάκια τους "για το καλό μας(!)"), είτε υπερψηφιστεί το ΟΧΙ.

Πολλοί μάλιστα θρησκευόμενοι, επικαλούνται και τον Θεό: "δεν θα αφήσει ο Θεός" λένε, "τον τελευταίο λόγο πάντα τον έχει ο Θεός" κλπ.
Ο Θεός όμως επέτρεψε να πέσει η Πόλη. Ο Θεός επέτρεψε να γίνει και η Μικρασιατική καταστροφή.
Όταν οι κίναιδοι παρελάζουν περήφανοι στις πόλεις μας και οι πιστοί δεν αντιδρούν,
όταν έχουμε προδώσει την Ορθόδοξη πίστη μας, όταν Ορθόδοξοι Πατριάρχες συμπροσεύχονται στο Φανάρι και στα Ιεροσόλυμα με τον Πάπα (όπως γινόταν και πριν πέσει η Πόλη)
και προσκυνάνε το χέρι του,
όταν αγωνιστές αντι-Οικουμενιστές ιερείς διώκονται από τους δεσποτάδες τους και οι άνθρωποι της εκκλησίας -σαν Πόντιοι Πιλάτοι- σιωπούν,
τότε γιατί ο Θεός να μας λυπηθεί;;;



Η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος ΔΕΝ θα είναι καλύτερα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά σε κάθε περίπτωση, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε.

Αν πούμε ΟΧΙ, μέσα από μια χρεοκοπία, μέσα από την επιστροφή στη δραχμή, υπάρχει η ελπίδα μακροχρόνια να ξαναφτιαχτεί η ελληνική παραγωγή, να ξαναγυρίσουν οι Έλληνες στα χωράφια, να ξαναγίνουν ελληνικά εργοστάσια, να
ξανααποκτήσουμε ελληνικά προϊόντα, αφού δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε πλέον ξένα προϊόντα. Μέσω της στάσης πληρωμών στους ξένους, λογικά ένα κομμάτι του χρέους, δεν θα χρειαστεί να το πληρώσουμε. Ίσως μέσω της επιστροφής στην δραχμή, αναγκαστούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και οι εκατομμύρια ξένοι λαθρομετανάστες (αλβανοί, γεωργιανοί, βούλγαροι, ρουμάνοι, πακιστανοί, αφγανοί, νιγηριανοί κλπ) που
έχουν κατακλύσει τις πόλεις μας και απειλούν με εθνολογική αλλοίωση την Ελλάδα.


Αντιθέτως, με το ΝΑΙ, και την προκήρυξη νέων εκλογών, θα περάσουμε σε νέο μνημόνιο, σε νέα υφεσιακά μέτρα, το χρέος μας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και τα παιδιά μας δεν θα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους ΠΟΤΕ.


Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η επιμονή πάντως όλων των ξένων υπέρ του "ΝΑΙ" αλλά και όλων των ντόπιων μεγαλοκαναλαρχών, μεγαλοεργολάβων κλπ, πρέπει να μας προβληματίσει.  

Έβγαλε βρωμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους "σκασμός οι ρήτορες", πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα
"Κάτω οι σημαίες" στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ’ ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες



για το τι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα:


Ήρθε όντως η ώρα του ΟΧΙ. Αλλά, για ποιο ΟΧΙ;

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

Τα νοικοκυριά των παππούδων μας δεν ξέρανε από δανειστές. Οι οικογένειές τους πορεύονταν με τα λίγα και το χρέος το θεωρούσανε μεγάλη κατάρα.

Εμείς, όμως, οι απόγονοί τους, περιφρονήσαμε την βασική τους λογιστική αρχή, που έλεγε, βγάζω δέκα-βάζω τα δύο στην άκρη, και κλείσαμε με νόημα το μάτι στους δανειστές, που μας περίμεναν ολοπρόθυμοι έξω από την πόρτα.
..............................................................................................................

Αδέλφια μου, ήρθε όντως η ώρα του ΟΧΙ. Αλλά, για ποιο ΟΧΙ;
Αν πρόκειται για ΟΧΙ στον αφελληνισμό και τον εκλατινισμό μας, τότε βρισκόμαστε μάλλον σε καλό δρόμο.
Αν πρόκειται για ΟΧΙ στην διαστροφή και την κατρακύλα του ήθους, τότε σίγουρα κάτι καλό ανατέλλει.
Αν πρόκειται για ΟΧΙ στην υποδούλωση και την υποταγή μας στα αφεντικά των Βρυξελών και του Βατικανού, τότε μάλλον έχει ξυπνήσει μέσα μας το Ρωμαίικο το Αληθινό.
Αλλά, πού τέτοιες ευλογίες;

Προς το παρόν, το διακύβευμα –πάντοτε και εν παντί τιμήματι εντός του πλαισίου της ΕΕ και της ευρωζώνης, κατά τους ιθύνοντες- φαίνεται πως είναι μονάχα η καλοπέρασή μας, οι καταθέσεις μας και ο εαυτούλης μας
ολόκληρο το κείμενο του κ.Μιχαήλ, εδώ  





Δήλωση Χαρᾶς Νικοπούλου 

ὑπὲρ τοῦ ΟΧΙ στὸ δημοψήφισμα
Ἕλληνες ἐδῶ καὶ χρόνια ἔχω δεχτεῖ ἀνελέητο κυνηγητὸ ἀπὸ τοὺς Συριζαίους… 
δὲν θὰ προδώσω ὅμως τὴν Ἑλλάδα μου. 

Δὲν στηρίζω τὸ ΣΥΡΙΖΑ ἀλλὰ τὸν Ἕλληνα ποὺ ὀνειρεύεται νὰ μείνει καὶ νὰ ἀγωνιστεῖ ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν… 
στὸν ἀγώνα τὰ μάτια μου δὲν βλέπουν πράσινους, γαλάζιους, ροζέ, ἀθέους ἢ ἔνθεους… 
Βλέπω μόνο Ἕλληνες ποὺ ὀφείλουν νὰ μποῦν στὴν ἴδια φάλαγγα τοῦ ΟΧΙ. 

Ἄλλωστε ἡ φωτιὰ τοῦ ἀγώνα μπορεῖ νὰ μᾶς ἑνώσει ὅλους μπροστὰ στὸν Θεὸ καὶ νὰ μᾶς κάνει βιωματικὰ καὶ Ἕλληνες καὶ Χριστιανούς. Γιατί τίποτα ἀπὸ τὰ δύο δὲν εἴμαστε ἐπὶ τῆς οὐσίας.
το είδαμε εδώ





Κι άλλες κότες εμφανίστηκαν....

Γράφει ὁ Θάνος -στο Ιστολόγιο koukfamily

Μὲ τὸν θρίαμβο τοῦ ΝΑΙ θὰ χαροῦν τελικὰ ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς "ἀγαπημένους" μας ἀρχιπροδότες, ΓΑΠ, Βενιζέλο, Σημίτη, Θεοδωράκη καὶ Σαμαρά.... καὶ τοὺς ἐπίσης "ἀγαπημένους" μας Σόϊμπλε, Μέρκελ, Ντάϊσελμπλουμ, Γιοῦνκερ, Σούλτς, Τούσκ, καὶ οἱ "ἀγαπημένοι" μας δήμαρχοι Καμίνης καὶ Μπουτάρης... Ὅπως διαπιστώνουμε εἶναι ὅλοι οἱ προδότες σὲ συστράτευση καὶ περιμένουν μὲ τὴν συνδρομὴ τῶν κατάπτυστων καὶ προδοτικῶν ΜΜΕ ποὺ σπέρνουν τὸν τρόμο, τὸν θρίαμβο τοῦ ΝΑΙ....

Ποιὸς ἄραγε ἀπὸ ἐμᾶς ἔχει τὰ προδοτικὰ "κότσια" νὰ ψηφίσει τὸ ἴδιο μὲ ὅλα αὐτὰ τὰ ρεμάλια; Πόσο καλοπερασάκηδες ἔχουμε γίνει ἀδέρφια ποὺ δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε τὸ παραμικρὸ ρίσκο καὶ νὰ ποῦμε οὔστ στὰ κοπρόσκυλα ποὺ μᾶς παιδεύουν ἐδῶ καὶ 5 χρόνια σὲ μία παρατεταμένη ἑβδομάδα παθῶν; Δὲν μᾶς φτάνουν 5 χρόνια καὶ θέλουμε κι ἄλλα 50;

Ἀδέρφια ἂν δὲν ἔρθει ἡ Σταύρωση δὲν πρόκειται νὰ γίνει ἡ Ἀνάσταση... Οἱ ξεπουλημένοι προδότες ποὺ μᾶς ἔκλεψαν τὰ ὄνειρα, ποὺ ἒδιωξαν ἑκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μας στὸ ἐξωτερικό, ποὺ ἔφεραν ἀνεργία, φτώχεια, μείωση μισθῶν καὶ συντάξεων, διέλυσαν τὴν δημόσια...
ὑγεία καὶ ὁδήγησαν 5000 συμπολίτες μας στὴν αὐτοκτονία ἀπὸ ἀπελπισία, τώρα βγάζουν γλώσσα καὶ μιλᾶνε γιὰ καταστροφή...
Θέλουν μία παρατεταμένη ἐποχὴ Τῶν Παθῶν γιὰ ὅλους μας... Θέλουν μετὰ τὰ 400 χρόνια τουρκοκρατία τὰ νέα 400 χρόνια Εὐρωπαϊκῆς φασιστοκρατίας... Ἀλήθεια πόσο ἄλλαξαν οἱ γενιές; 

Ποιὸ ΟΧΙ θεωρεῖτε ἐσεῖς πιὸ εὔκολο... Τὸ ΟΧΙ ποὺ καλούμαστε νὰ ποῦμε ἐμεῖς κατὰ τῶν Εὐρω-ἀφεντάδων (ποὺ παίρνουν ἐντολὲς ἀπὸ μυστικὲς λέσχες καὶ στοὲς) καὶ τῶν ντόπιων εὐρωραγιάδων τους μὲ ὅτι ρίσκο ἀφορᾶ αὐτό, ἢ τὸ ΟΧΙ ποὺ εἶπαν οἱ παποῦδες μας τὸ 1940 μπροστὰ σὲ 8 ἑκατομμύρια Ἰταλικὲς λόγχες καὶ κατόπιν καὶ τῶν Γερμανικῶν μεραρχιῶν πού περίμεναν στὰ σύνορά μας;
Σαφέστατα τὸ καταλαβαίνουμε ὅτι ἐκεῖνο τὸ ΟΧΙ ἦταν πολὺ πιὸ δύσκολο νὰ εἰπωθεῖ κι ὅμως οἱ παποῦδες μας τὸ εἶπαν μὲ τὸ χαμόγελο στὰ χείλη... Ἐμεῖς σήμερα ἔχουμε μεταλλαχθεῖ τόσο ποὺ δειλιάζουμε ἀκόμα καὶ γιὰ ἕνα πολὺ πιὸ ἀσήμαντο ΟΧΙ ποὺ τὸ πολὺ πολὺ νὰ μᾶς φέρει σὲ μία δυσκολία μερικῶν μηνῶν πρὶν ἀρχίσει ἡ κατακόρυφη ἀνάπτυξη.... 
Ἄραγε θὰ φανοῦμε ἀντάξιοι τῶν προγόνων μας; Θὰ φανεῖ τὴν Κυριακή.... 
ΘΑΝΟΣ  koukfamily




Τι μας χρωστάνε οι Γερμανοί ... 
Τώρα αυτοί μας λένε να ψηφίσουμε "ΝΑΙ"
Γράφει ὀ Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκὶς

(...)Πρὶν ἀπὸ 3,5 χρόνια εἶχα γράψει σχετικά:
<<Τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 1944 οἱ Γερμανοὶ ἐγκαταλείπουν τὴν Ἀθήνα, σπεύδουν νὰ ξαναχωθοῦν τρομαγμένοι, ματωμένοι ὡς τὸ λαιμὸ μὲ αἷμα ἑλληνικό, νὰ ξανακρυφτοῦν στὶς μαῦρες φωλιές τους. Νὰ δοῦμε τί ἀφήνουν πίσω τους.




Στὴν διάρκεια τῆς γερμανικῆς κατοχῆς, ποὺ κράτησε σαράντα δύο μῆνες, πέρασαν ἀπὸ τὰ γερμανικὰ ἐκτελεστικὰ ἀποσπάσματα καὶ τυφεκίσθηκαν τριάντα ὀκτὼ χιλιάδες ἐννιακόσιοι ἑξήντα Ἕλληνες (38.960)! Σκοτώθηκαν ἀπὸ σφαῖρες «ἀδέσποτες» καὶ ἄλλα στρατιωτικῆς φύσεως «ἀτυχήματα» δώδεκα χιλιάδες ἑκατὸν τρεῖς (12.103).Σκοτώθηκαν σὲ μάχες ἑβδομήντα χιλιάδες (70.000).
Πέθαναν ἀπὸ πείνα σ’ ὁλόκληρη τὴν Ἑλλάδα περίπου ἑξακόσιες χιλιάδες, ἰδίως νέοι! (600.000).
Πέθαναν προτοῦ γεννηθοῦν, κατὰ τὴ γέννα ἢ ἀμέσως μετὰ τριακόσιες χιλιάδες παιδιὰ ἀπὸ τὴν ἀσιτία καὶ τὶς κακουχίες τῶν μανάδων τους, δηλαδὴ μία ὁλόκληρη γενιὰ (300.000).
Θανατώθηκαν μὲ τρόπο οἰκτρὸ σαράντα πέντε χιλιάδες Ἕλληνες στὰ γερμανικὰ στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαράντα πέντε χιλιάδες ἄνθρωποι, γιὰ τοὺς ὁποίους δὲν μίλησε κανεὶς ποτέ, ἀφοῦ ἦταν Ἕλληνες, δηλαδὴ ὄντα δευτέρας ἐπιλογῆς (45.000). Πέθαναν μὲ τρόπο οἰκτρὸ ἐπίσης ἑξήντα χιλιάδες Ἕλληνες, Ἑβραῖοι τὸ θρήσκευμα, γιὰ τοὺς ὁποίους μίλησαν οἱ πάντες (60.000).
Φυλακίστηκαν στοὺς σαράντα δύο μῆνες κατοχῆς διακόσιες χιλιάδες Ἕλληνες, ἐκ τῶν ὁποίων οἱ περισσότεροι πέθαναν στὴν φυλακὴ ἢ ἀμέσως μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσή τους (200.000).
Προσβλήθηκαν ἀπὸ βαριὲς ἀσθένειες, ἔμειναν διὰ βίου ἀνίκανοι πάνω ἀπὸ ἕνα ἑκατομμύριο Ἕλληνες (1.000.000)!
Τὰ γερμανικὰ στρατεύματα κατοχῆς ἂδειασαν ὅλες τὶς ἀποθῆκες καὶ στὴν τελευταία γωνιὰ τῆς χώρας. Ἅρπαξαν ὅλα τὰ δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογὴς τρόφιμα καὶ ἀγαθά. Κατέστρεψαν ἀγροτικὰ μηχανήματα καὶ καλλιέργειες. Ἅρπαξαν τὸ 50% τῶν μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, ἄλογα, τὸ 30% τῶν μικρῶν, διέλυσαν τὴν ἑλληνικὴ κτηνοτροφία.

Κατέστρεψαν τὶς μεταλλευτικὲς ἐγκαταστάσεις, ἀνατίναξαν ὀρυχεῖα, ἀφάνισαν τὴν βιομηχανία.
Κατέστρεψαν τὸ 80% τῶν σιδηροτροχιῶν.
Γκρέμισαν γέφυρες, ἀνατίναξαν σταθμοὺς καὶ σήραγγες.
Ἀπὸ τὶς 220 ἀτμομηχανὲς τῶν ἑλληνικῶν σιδηροδρόμων ἄφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τὶς τριάντα τρεῖς (33).Ἀπὸ τὰ τριακόσια δώδεκα (312) ἐπιβατηγὰ βαγόνια βούτηξαν τὰ τριακόσια ἔξι! Ἄφησαν μόνο ἔξι (6)!Ἀπὸ τὰ 4.544 φορτηγὰ βαγόνια τῶν ἑλληνικῶν σιδηροδρόμων, οἱ συγγενεῖς, οἱ συνάδελφοι, οἱ συμπατριῶτες, οἱ δάσκαλοι, οἱ ὁμοϊδεάτες τῆς Μέρκελ, τοῦ Ρέσλερ, τοῦ Σρόιντερ ἄφησαν πίσω τους ἑξήντα τρία (63)!Οἱ Γερμανοὶ κατακτητὲς πῆραν τὰ 70% τῶν ἑλληνικῶν παντὸς εἴδους αὐτοκινήτων καὶ κατέστρεψαν τὸ ὁδικὸ δίκτυο τῆς χώρας.Οἱ Γερμανοὶ κατακτητὲς ἰσοπέδωσαν τελείως ἑκατὸ χιλιάδες σπίτια (100.000) καὶ μισογκρέμισαν ἄλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).Κατέστρεψαν οἱ βάρβαροι Γερμαναράδες τὶς μεγαλύτερες λιμενικὲς ἐγκαταστάσεις τῆς Ἑλλάδος, ἀκόμη καὶ τὴ διώρυγα τῆς Κορίνθου.Ἅρπαξαν οἱ βάνδαλοι τοῦ Βερολίνου τὸ 73% τῶν πλοίων τῆς ἐμπορικῆς καὶ ἐπιβατικῆς ναυτιλίας τῆς χώρας.

Σύμφωνα μὲ τὶς στατιστικές τοῦ ΟΗΕ, ἡ Γερμανία εἶχε ὑποστεῖ σὲ σχέση μὲ τὸ ἐτήσιο εἰσόδημά της ζημιὲς ἀπὸ τὸν πόλεμο τῆς τάξεως τοῦ 135% καὶ ἡ Ἑλλάδα τῆς τάξεως τοῦ 170%. Ἡ κατεστραμμένη δηλαδὴ Γερμανία ἦταν σὲ πολὺ καλύτερη κατάσταση ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα μόλις τελείωσε ὁ πόλεμος.
Στὴν διάσκεψη τῶν Παρισίων, ποὺ πραγματοποιήθηκε ἀμέσως μετὰ τὸ τέλος τοῦ πολέμου, οἱ ἐκπρόσωποι τῶν «νικητριῶν» χωρῶν ὑπολόγισαν καὶ καθόρισαν τὸ ὕψος τῶν ζημιῶν ποὺ προκάλεσαν τὰ χιτλερικὰ στρατεύματα κατοχῆς στὴν Ἑλλάδα σὲ δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, μὲ ἀγοραστικὴ ἀξία τοῦ 1938! Αὐτὰ δὲν τὰ ἀπεφάσισε κάποιο πρωτοδικεῖο Χαλκίδος, κάποιο κακουργοδικεῖο Λαρίσης, κάποιο λαϊκὸ δικαστήριο Γρεβενῶν, ἀλλὰ τὸ ἀνώτατο διεθνὲς νομικὸ ὄργανο τοῦ κόσμου, ἡ διάσκεψη τῶν Παρισίων, ὅ,τι δηλαδὴ ἐπισημότερο μποροῦσε νὰ ὑπάρξει. Μὲ βάση, ἄλλωστε τὶς ἀποφάσεις τῆς διεθνοῦς διάσκεψης Παρισίων ἡ Γερμανία ἐξόφλησε τὶς ὑποχρεώσεις της πρὸς ὅλες τὶς χῶρες ποὺ κατέστρεψε, πλὴν τῆς Ἑλλάδος. Γιατί; Γιατί ἡ Ἑλλάδα, ἀπὸ τὸν πόλεμο μέχρι σήμερα, κυβερνήθηκε ἀπὸ σάπιους, δειλοὺς καὶ προδότες. Τρισεκατομμύρια χρωστοῦν οἱ «Οὗννοι», ἂν συνυπολογιστεῖ καὶ τὸ «κατοχικὸ» δάνειο.


Καὶ ἐπιτρέπεται ἡ σημερινὴ Γερμανία, αὐτὴ ποὺ κατέστρεψε ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον τὴν πατρίδα μας, δολοφονώντας καὶ τὸν ἀνθό της, νὰ εἶναι ἡ πλουσιότερη χώρα τῆς Εὐρώπης καὶ ἡ Ἑλλάδα νὰ λιμοκτονεῖ καὶ νὰ ἐκλιπαρεῖ; Ἡ ἀπάντηση, ξαναλέω, ὑπάρχει: Γιατί τὴν Ἑλλάδα τὴν κυβέρνησαν Γραικύλοι καὶ σάπιοι, καθάρματα ποὺ καὶ σήμερα μπήγουν καρφιὰ στὸ φέρετρό της. Ἀνήθικα, διαλυμένα ὑποκείμενα ποὺ διόριζαν τὶς παρασιτικὲς οἰκογένειές τους στὸ δημόσιο. Πού μαγάρισαν τὴν πατρίδα μας>>. 


Καὶ τελείωνα μὲ μία παραπομπὴ σὲ ἕνα ἱστορικό, συγκλονιστικὸ ἐπεισόδιο ἀπὸ τὴν καταστροφὴ τοῦ ’22. Καταγράφεται στὸ «Χρονικὸν Μεγάλης Τραγωδίας» τοῦ Χρήστου Ἀγγελομάτη, ποὺ δείχνει τὴν ἀγαστὴ συνεργασία τοῦ Ἰσλὰμ καὶ τῶν Φραγκογερμανῶν γιὰ τὴν ἐξαφάνιση ἀκόμη καὶ τῶν λειψάνων τοῦ Γένους μας. Γράφει στὴν σελίδα 379 ὁ συγγραφέας: 
«Οἱ παλαιότεροι θὰ ἐνθυμοῦνται τὴν δημοσιευθεῖσαν εἴδησιν εἰς τὰ ἀθηναϊκᾶς ἐφημερίδας, μίαν ἡμέρα τοῦ Φεβρουαρίου τοῦ 1924. Τὸ προσεγγίσαν εἰς τὴν Θεσσαλονίκην ἀγγλικὸν πλοῖον «Ζᾶν», μετέφερε 400 τόννους ὀστῶν Ἑλλήνων, ἀπὸ τὰ Μουδανιὰ εἰς τὴν Μασσαλίαν, πρὸς βιομηχανοποίησιν. Οἱ ἐργᾶται τοῦ λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες τὸ γεγονός, ἐμπόδισαν τὸ πλοῖον νὰ ἀποπλεύσει, ἐπενέβη ὅμως ὁ Ἄγγλος πρόξενος καὶ ἐπετράπη ὁ ἀπόπλους». Τὰ πήγαιναν τὰ κόκκαλα τὰ ἱερὰ τῶν σφαγιασθέντων Ἑλλήνων γιὰ «σαπούνι Μασσαλίας». Οἱ Τοῦρκοι τὰ πούλησαν, οἱ Γάλλοι τὰ ἀγόρασαν, οἱ Ἄγγλοι διευκόλυναν καὶ οἱ Γερμανοί, ἀργότερα, μιμήθηκαν. Ὅλη δηλαδὴ ἡ Ε.Ε.

Τώρα αὐτοὶ καὶ οἱ ἡμέτεροι ναιναίκηδες μᾶς λένε νὰ ψηφίσουμε ΝΑΙ. 
Τοῦτος ὅμως ὁ τόπος βάδισε στὴν ἱστορία μὲ τὰ ΟΧΙ. ΟΧΙ, χίλιες φορὲς ΟΧΙ στοὺς νεκροθάφτες τοὺς Γένους.







Είναι η φωνή του γέροντα Νεκταρίου που μονάζει κοντά στις Καρυές, ενός Γέροντα που τα λόγια του μας συγκλονίζουν και μας αποζημιώνουν από την μέχρι σήμερα στάση της επίσημης εκκλησιάς που ξεπουλιέται για τα τριάκοντα ευρωπαϊκά αργύρια
Ο Γέροντας Νεκτάριος, (...) είναι φωτεινές εξαιρέσεις στο Άγιο Όρος που κάποτε ήταν ο Φάρος της Ορθοδοξίας και σήμερα συνεργάτης του τουρκολάγνου και σπόνσορα της διαστροφής, κ Μπουτάρη.

Την προσεχή Κυριακή 5/7/2015 Αγ. Αθανασίου του εν Άθω, όλοι οι Έλληνες απόγονοι των αρχαίων σοφών, στους οποίους σπερματικά χαρίσθηκε η θεία σοφία του Τριαδικού Θεού και διέλαμψαν και διαλάμπουν φιλοκαλικά έως και στις ημέρες μας, όλοι οι απόγονοι του εκλεκτού σκεύους του Θεού ημών, μεγάλου και ανυπέρβλητου στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι φίλοι Μακεδόνες, όλοι οι απόγονοι των Αγίων, ευεργετών και ηρώων Αρβανιτών, όλοι οι απόγονοι των Αγίων και ηρώων Ποντίων, όλοι οι απόγονοι των Αγίων και ηρώων Κρητών και Θεσσαλών, Ηπειρωτών και οι Θράκες και οι Νησιώτες και οι Μοραΐτες, οι Κύπριοι και οι Βορειοηπειρώτες, όλος ο ελληνισμός όπου γης:
(...)
ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ. Αλλά μόλις βγείτε από το παραβάν πάρτε την πιο σοφή απόφαση της ζωής σας.
Αντικαταστήσατε σας παρακαλώ πονεμένοι μου Έλληνες τα άχρηστα μπάζα της Δύσης, με τον Ιησού Χριστό και Ορθοδοξία, με το μεγαλείο της ελληνικής φυλής αρχαίο και νέο, με τις αρετές του ευλογημένου από το Θεό γένους ημών, την φιλοτιμία, τη θυσία, το ήθος, το ύφος, την εγκράτεια, την αγαθότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και προσφέρετέ τα όλα αυτά τα καλά στο διπλανό Έλληνα που πάσχει και στην πατρίδα. Μόλις τα δώσετε, ο Θεός θα σας χαρίσει καινούρια.
Το ΟΧΙ μας ας μη στρέφεται κατά προσώπων της δύσεως, αλλά κατά των ληστρικών αποφάσεων των σχεδιασμένων από τους σατανιστές εβραιομασόνους και Ιλουμινάτι πολιτικούς της Εσπερίας.
Έλληνες αγκαλιαστείτε μεταξύ σας και όλοι με το Χριστό μας
Είναι η αγκαλιά που πρέπει να μεγαλώσει και να δυναμώσει τώρα. 

Το μεσοδιάστημα από τώρα την αρχή αυτής της φάσεως της κρίσεως έως και τη χαρά της Αναλαμπής της Ορθοδοξίας και της πατρίδας θα είναι δύσκολο. Αυτό το μεσοδιάστημα όμως, αν το διαβούμε μαζί με τον Ιησού Χριστό μας, θα περιέχει διαστήματα ανακούφισης. Θα διανύσουμε μαζί με το Χριστό μας την κοιλάδα της λύπης και ο Ιησούς μας θα μας οδηγήσει απέναντι και εκεί θα είναι το ΠΑΣΧΑ, η Αναλαμπή, οι αλησμόνητες πατρίδες, η Βασιλεύουσα.

Αν δεν μετανοήσουμε και πιάσουμε με πίστη και δύναμη το χέρι του Χριστού μας, θα καταντήσουμε «μπάζα της Δύσεως». Μην επιφυλάσετε για τον εαυτό σας αυτήν την προοπτική.
Την διαρκή νίκη δε θα τη δώσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα και οι ιδεολογίες, αλλά θα τη δώσει ο Ιησούς μας, αφού τον πείσουμε ότι ποθούμε το υπόλοιπο της ζωής μας να το διαβούμε μαζί Του εν μετανοία.

Ο ψευδοαρχιερεύς της Βορείου Ελλάδος απεκαλήφθη, (μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος).
Τώρα στα δύσκολα θα αποκαλυφθούν πολλές κρυφές μουσίτσες, φαρισαίοι υποκριτές, δήθεν πατριώτες και ενάρατοι, θεοκτόνοι όμως στην πραγματικότητα και πατριδοκτόνοι.
Τίμιοι Χριστιανοί και πατριώτες μου απεκάλυψαν με αγανάκτηση ότι ο παραπάνω αναφερόμενος με τα διακριτικά του πάθη, ψευδοαρχιερεύς, είπε στο λόγο του σε Ιερό Ναό της Συμπρωτεύουσας την παρελθούσα Κυριακή 28/6/2015 (εύρεσις λειψάνων Κύρου και Ιωάννου Αναργύρων), ότι «εγω θα ψηφίσω Ευρώπη». Ελπίζει αυτός ο ανόσιος η φράση του αυτή να γίνει χάδι στα ώτα των πονεμένων Ελλήνων ψηφοφόρων και να πάνε να ψηφίσουν κατά του Χριστού μας και κατά της πατρίδας μας.

1) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στην πατρίδα μας;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.

2) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε νόμο υπέρ των αμβλώσεων;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε. Τώρα όμως έχουμε νόμο με εκατομμύρια αμβλώσεις.

3) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε πάνω από 80% διαλυμένες οικογένειες από διαζύγια;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.

4) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε θανάτους νέων ανθρώπων στους δρόμους από ναρκωτικά;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.

5) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, ήταν η μοιχεία, η πορνεία και η κάθε είδους ανωμαλία στην πατρίδα μας τόσο ψηλά, όπως σήμερα;
Απάντηση: Όχι δεν ήταν.

6) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε 3-4 εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην πατρίδα μας;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.

7) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τρώει τα σπλάχνα της πατρίδας μας, όπως το έχουμε τώρα; Να μεταναστεύουν οι νέοι Έλληνες και να μας μένουν εδώ οι μουσουλμάνοι με τους γέρους Έλληνες; Να μας αναγκάζουν οι δυτικοί φίλοι σου, μέσω της οικονομικής ανέχειας να στρώσουμε και εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες το χαλί για να υποδεχθούμε τον Αντίχριστο;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα μας τα προκάλεσαν οι ομοούσιοι φίλοι σου, που τους ψηφίζεις.

Άκουε να σου πω ανούσιε ψευδοαρχιερέα
Είσαι φαρισαίος υποκριτής. Είσαι περιφερόμενος θεατρινίζων μασκαράς. Είσαι θεοκτόνος και πατριδοκτόνος. Δεν μπορεί εσύ να είσαι υιός Ρωμιάς.
απόσπασμα από κείμενο που είδαμε εδώ

Διευκρίνηση
Επειδή στην ομάδα μας περιλαμβάνονται και ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αλλά και επειδή αρκετά έχει περιοριστεί από την μνημονιακή λαίλαπα ο μισθός -όσων από εμάς είναι διορισμένοι, και επειδή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δεν δίστασε πρόσφατα να μηνύσει άνεργο συμπολίτη μας (δείτε εδώ), διευκρινίζουμε ότι το παραπάνω απόσπασμα το παραθέσαμε μόνον ως αφορμή προβληματισμού για τα αποτελέσματα της εισόδου στην ΕΟΚ και δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς προς τον μητροπολίτη. Εξ άλλου, έφτασε σε σημείο να αποδοκιμάζεται ακόμη και από πιστούς μέσα στον ναό (διαβάστε σχετικά εδώ). Δείτε :






Τοποθέτηση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγ.Όρους:
(...)
ἡ Ἑλληνικὴ φιλοσοφία ἀναζητοῦσε πρωτίστως τὴν ἀλήθεια, κι αὐτὸς ὁ πόθος διέπλαθε ἐλεύθερους ἀνθρώπους. Ἀνθρώπους ποὺ μποροῦσαν νὰ ἀγωνισθοῦν, νὰ ὑπομείνουν, νὰ ἀγαπήσουν, νὰ πεθάνουν καὶ νὰ ἀναστηθοῦν.

Στὶς κορυφαῖες στιγμὲς τῆς ἱστορίας ἀρνήθηκαν τὸν ἄρτο τῆς ἐξάρτησης καὶ τοῦ ἐξευτελισμοῦ, καὶ προτίμησαν τὸ ψωμὶ τοῦ ἱδρῶτα τους. Δὲν ὑπήκουσαν στὸν φόβο, γιατὶ εἶχαν λόγο γιὰ τὴν αἰωνιότητα, λόγο ποὺ δὲν τὸν χωροῦσαν οἱ ἐχθροί τους—Πέρσες, Ἄβαροι, Ὀθωμανοί, Ἰταλο-γερμανικὸς ἄξονας. Δὲν φοβήθηκαν οὔτε τοὺς κάθε λογῆς Ἐφιάλτες καὶ δοσίλογους ποὺ ξεφύτρωναν ἀνάμεσά τους.
(...)
Ὅμως, ὑπάρχουν δύο Εὐρῶπες: ἡ Εὐρώπη τῶν ἐλεύθερων καὶ δημιουργικῶν πνευμάτων, καὶ ἡ Εὐρώπη τῶν κερδοσκόπων καὶ τοκογλύφων, τὸ κακότεχνο αὐτὸ μόρφωμα τοῦ μαμωνᾶ τῆς ἀδικίας, ποὺ ἔρχεται σήμερα νὰ χειραγωγήσει καὶ νὰ ἀφαιμάξει λαοὺς καὶ τόπους.
Σ' αὐτὸ πιεζόμαστε ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια νὰ ὑποταχθοῦμε πλήρως καὶ ἄνευ ὅρων. Ὥστε νὰ χτισθεῖ μιὰ νέα Ἑλλάδα, τραγικὰ ἐκποιημένη, καὶ ἕνας νέος Ἕλληνας, φθηνὸς καὶ ἐξαγοράσιμος, δεμένος στὸ ἅρμα μιᾶς παγκόσμιας ὀλιγαρχίας.
ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ



Νεότερη Ενημέρωση (2/7/2015). 
Πόσο χρωστάει η κάθε χώρα. 
Διαβάστε την αλήθεια που σας κρύβουν:

Πηγή Wikipedia. Όπως βλέπετε, υπάρχουν κράτη που χρωστάνε περισσότερα:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
Η Ελλάδα χρωστάει 360 δις, ενώ η Αμερική 18,5 τρις! Η Αγγλία 9,6 τρις! Το Λουξεμβούργο, 3,4 τρις!!   Η Ελλάδα χρωστάει το 174% του ΑΕΠ, ενώ η Αγγλία το 406% του ΑΕΠ, και το Λουξεμβούργο το 3433% του ΑΕΠ! Επιβάλουν όμως μνημόνια μόνο στην Ελλάδα. ΓΙΑΤΙ;;;




Φάνης Μαλκίδης: 
"Τώρα πού τελείωσαν τά χρήματα, ἀπό ποῦ θά κρατηθοῦμε;"
Εξαιρετική η παρέμβαση του σε τοπικό πανηγύρι. Ακούστε τον:





Τον Καραμανλή ΕΡΙΞΕ 
Ο αγωγός ΜΠΟΥΡΓΑΖ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 
Τον Τσίπρα, Ο αγωγός BALKAN STREAM ;
απόσπασμα από άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη


Είχαμε προειδοποιήσει πριν από λίγο καιρό πως ο κ Τσίπρας είναι δυνατόν να ακολουθήσει το «παράδειγμα» του Κώστα Καραμανλή, όταν το 2009 ουσιαστικά ανετράπη ενώ είχε απειληθεί ακόμα και η ζωή του από ξένες μυστικές υπηρεσίες, (η τραγική ειρωνεία είναι ότι τώρα κάποιοι, πάλι βάση σχεδίου, επιδιώκουν να τον επαναφέρουν υπέρ των γνωστών συμφερόντων που αυτά τα ίδια τον ανέτρεψαν).

Το επιτήδευμα όλης αυτή της ιστορίας ήταν οι τότε επαφές του Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και η υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού Μπουργάζ Αλεξανδρούπολης που θα άλλαζε ριζικά όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής, γεγονός που είχε εξοργίσει τους Αμερικανούς καθώς έβλεπαν τη Ρωσία να βάζει πόδι μέσω της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή την φορά είχαμε την συνάντηση του κ Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, όπου υπέγραψαν την συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, Turkish Stream, τον οποίο μάλιστα ο Τσίπρας αποκάλεσε, Greak Stream. Ο αγωγός αυτός θα μετέφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα και από εκεί θα διακλαδώνονταν μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Αυστρίας, στην κεντρική Ευρώπη και μέσω ελληνικής ηπείρου στην Ιταλία.

Η συμφωνία αυτή εξόργισε τις ΗΠΑ αλλά και την γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, που έβλεπαν πάλι την Ελλάδα να μπαίνει σφήνα στα ενεργειακά τους σχέδια για την ενεργειακή απομόνωση της Ρωσίας, που επανέρχονταν θεαματικά στο ενεργειακό προσκήνιο.

Αλλά τους Αμερικανούς και Γερμανούς εξόργισε ακόμα περισσότερο η πρόθεση της Ρωσίας να αναβαθμίσει αυτόν τον αγωγό σαν ένα οικονομικό εφαλτήριο για επενδύσεις των BRICKS στην Ελλάδα και για την δημιουργία ρώσικης πρόσβασης στην νότιο βαλκανική, με σοβαρές συνέπειες για την εξάπλωση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή.


Μας θέλουν αποικία ...
απόσπασμα από άλλο άρθρο  του κ.Χειλαδάκη:
Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ούτε το ευρώ ή δραχμή, όπως πολλοί ελληνόφωνοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι θέλουν να το επιβάλλουν. Το αληθινό ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε την Κυριακή 5 Ιουλίου, είναι αν η Ελλάδα θα ξαναγίνει ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα ή θα είναι μια μίζερη αποικία ανίκανη να αποφασίζει η ίδια για το μέλλον, ανίκανη να υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα, ένα ξέφραγο αμπέλι χωρίς άμυνα και ικανό στρατό που θα γίνει το ώριμο φρούτο στην τουρκική επεκτατική βουλιμία, αφού θα έχει ξεπουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί τον ενεργειακό της θησαυρό στους μνημονιακούς της αφέντες.



Καλά να πάθουμε ;;
ένα ακόμη ενδιαφέρον απόσπασμα από άλλο άρθρο του κ.Χειλαδάκη:
Ερωτήματα από ένα λαό που επιβράβευε υπουργούς απατεώνες, βουτηγμένους στα σκάνδαλα, πολιτικούς ηγέτες που είχαν προδώσει εν ψυχρώ την χώρα, πολιτικούς κλεφτές και προδότες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί είχαν φροντίσει να ψηφιστούν νομοί ασυλίας των σκανδάλων τους, των πιο κραυγαλέων παρανομιών τους. Ερωτήματα από ένα λαό που είχε επιτρέψει μια πολιτική κλίκα να δίνει ασυλία στα χειρότερα πολιτικά και οικονομικά της εγκλήματα.

Έτσι σήμερα πλάι στους ταλαιπωρημένους και ξενύχτηδες πολίτες στις ουρές των τραπεζών, κυκλοφορούν ελεύθεροι και «ωραίοι» πρώην υπουργοί «σωτήρες», όπως πχ. Παπακωσταντίνου, Παπαντωνίου και άλλοι και μάλιστα να μειδιούν ειρωνικά στις όποιες φωνές που ζητούν ακόμα την τιμωρία τους, γιατί είναι καλυμμένοι από τους νόμους που οι ίδιοι ψήφησαν σε βάρος της χώρας.

Από που να αρχίσει και από που να τελειώσει κανείς σε μια αλυσίδα ατελείωτων σκανδαλών που μας έφεραν στο σημερινό εθνικό οικονομικό και κοινωνικό χάλι: Σκάνδαλο Siemens, εξοπλιστικά, σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο καλαμποκιού, σκάνδαλο εις βάρος της ΕΤΒΑ, χρηματιστήριο, σκάνδαλο ΕΒΟ Proton Bank, Εθνικό Κτηματολόγιο, Λίστες Λαγκάρντ, Λίστες ΣΔΟΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αγροτική Τράπεζα, ΕΑΒ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θαλασσοδάνεια, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης εφοπλιστών, ομόλογα Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, σκάνδαλο Αριάδνη, πώληση των μεταλλείων της Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σκάνδαλο ΟΣΕ, υπόθεση Ζαχόπουλου – κομιστή, Μονή Βατοπεδίου, σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, καρτέλ γάλακτος , Energa, ΔΕΗ – Παλαιοκρασσάς – Διαφήμιση, πώληση ΟΤΕ, σκάνδαλο Λιακουνάκου, σκάνδαλο ALAPIS, σκάνδαλο Λόττο και για να μην αναφέρουμε τα σκάνδαλα εθνικής διάστασης που υπάγονται στην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.





Νέα παρέμβαση Αγιοριτών Πατέρων:






 Η ανακοίνωση της 
Χριστιανικής Εστίας Λαμίας

Σ΄αυτή τη στιγμή στο νού μας πρέπει νάρθει το Μεσολόγγι…

Στους Μεσολογγίτες τους στέρησαν τα πάντα… Νερό, ψωμί, μπαρούτι… Μόνο ο ουρανός τους έμεινε… Κοίταξαν ψηλά και δεν προσκύνησαν… Και αποφάσισαν, όταν ξεπέρασαν ακόμη και τα ανθρώπινα όρια της βιολογικής αντοχής, την Έξοδο!

Περήφανοι όμως και αδούλωτοι. Κάποιοι βέβαια φώναξαν κάποια στιγμή, «πίσω στα κανόνια», δηλ. στα Μνημόνια και στις ανθρώπινες δυνατότητες δήθεν, που τα είχαν όμως δοκιμάσει και πλέον δεν είχε νόημα και αποτέλεσμα, και μπέρδεψαν τον κόσμο… Οι περισσότεροι όμως συνέχισαν με τον Θεό και σώθηκαν, όσοι σώθηκαν. Οι άλλοι, κι εκείνοι, έφυγαν μια για πάντα, ανατιναγμένοι και μετέωροι, λέγοντας, όπως ο Σαμψών «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». 
Και οι δύο όμως έσωσαν κάτι το μοναδικό και αιώνιο: με τη δύναμη του πνεύματος διέσωσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία της ελληνικής ψυχής μπρος στο φόβο και την απειλή για βιολογική εξόντωση…


όσοι υποστηρίζουν σήμερα το "ΝΑΙ"
πριν 12 χρόνια, υποστήριζαν το "ΝΑΙ" στο Σχέδιο Ανάν
(..) η τιμία οικογένεια Μητσοτάκη με τους γαμπρούς και τις νύφες της απλωμένους σε διάφορα κόμματα και τηλεοπτικούς σταθμούς να κανοναρχούν υπέρ της ανάγκης υποταγής.
Άκουσα το διάγγελμα μάλιστα του γενάρχη της οικογένειας, το οποίο μου έφερε στην μνήμη μία πανομοιότυπη δήλωσή του για το σχέδιο ΑΝΑΝ. 

Τότε διαπίστωσα πώς υπάρχει άλλη μία σύμπτωση: όσοι υποστηρίζουν σήμερα το ναι και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όχι θα φέρει την συντέλεια ήταν ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που προπαγάνδιζαν με το αζημίωτο, όπως αποδείχθηκε, υπέρ του ναι και στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Κάντε μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι όλοι μα όλοι οι υποστηρικτές του ναι στις 5 Ιουλίου ήταν και υποστηρικτές του ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ. 

Και τότε έλεγαν ακριβώς τα ίδια: ότι ναι σημαίνει απόλυτη καταστροφή, μη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλεθρο, παρακμή και άμεση υποταγή της στην Τουρκία. Δώδεκα χρόνια μετά συνεχίζουν να διαψεύδονται. Αλλά πάλι εκεί, την δουλειά τους: να κρατούν δηλαδή τους Έλληνες υποταγμένους στην Ευρώπη των τραπεζών.
μαθητές και μαθήτριες της Κύπρου, στους δρόμους : ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν




Το 1979 ο φερόμενος ως Μασόνος Κων/νος Καραμανλής, υπέγραψε την συμφωνία ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Υποσχέθηκε ότι οι Έλληνες θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια»! Το 1993 η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η «μετάλλαξη» της ΕΟΚ. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος ήταν το δέλεαρ ώστε οι Έλληνες σταδιακά να απωλέσουμε την Εθνική μας ταυτότητα ως Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών!(...)
Οι Τέκτονες και τα «αφεντικά» τους οι Σιωνιστές (...), είναι οι «εγκέφαλοι» που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα ανωτέρω. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Πολλοί οι «κράχτες» και οι συνοδοιπόροι!
Την 1-1-2002 ο τ. Πρωθυπουργός Κων. Σημίτης, με στοιχεία που δεν ήταν ακριβή, μας έβαλε στην ΟΝΕ, χωρίς να μας ρωτήσει με δημοψήφισμα εάν θέλουμε ή όχι την ένταξη στην ΟΝΕ. Υποσχέθηκε και εκείνος, ότι θα τρώγαμε με «χρυσά κουτάλια»!
Είναι ο «δημοκράτης» τ. Πρωθυπουργός, που διέγραψε το θρήσκευμα από τις Αστυνομικές ταυτότητες και αρνήθηκε σε 3.200.000 ενήλικους Έλληνες να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό! (...)

Ο Ελληνικός λαός παραπλανήθηκε και παγιδεύτηκε με δόλωμα την οικονομική ευημερία! Τα αποτελέσματα της ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ, αποδείχτηκαν καταστροφικά για τους Έλληνες όχι μόνο από οικονομική άποψη, αλλά κυρίως από πνευματική άποψη! 
Από οικονομική άποψη βιώνουμε οικονομική καταστροφή, άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία μας. Επίσης Νόμοι ψηφίζονται κατ’ εντολή των κέντρων εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τελείως αντίθετοι στην Πίστη μας και τον πολιτισμό μας και αλλοιώνουν την εθνικοθρησκευτική μας ταυτότητα. Οι εταίροι μας στην ΟΝΕ, θέλουν την Ελλάδα μας «εταίρα»!(...)

Εάν παραμείνουμε στον θανάσιμο εναγκαλισμό με την Μασονοκρατούμενη-Παποκρατούμενη και αιρετική Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε διατρέχουμε τον μεγάλο κίνδυνο να χαθούμε ως Έλληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στην Νεοταξικής εμπνεύσεως Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιστορία αυτό μας διδάσκει.
Κλείνουμε την επιστολή μας με μία προφητεία του αγίου, ισαποστόλου, ιερομάρτυρος κα προφήτου Κοσμά του Αιτωλού «Θα σας ρίξουν παρά πολύ’ θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν». Μήπως ήρθε η ώρα την προσεχή Κυριακή και η προφητεία αυτή να πραγματοποιηθεί; Aπό εμάς εξαρτάται. Καλή μετάνοια σε όλους μας!
ολόκληρο το κείμενο εδώ






Η θέση της εφημερίδας "Ορθόδοξος Τύπος"
Ἀποδεικτικό εἶναι τό ἄρθρο πού δηµοσιεύθηκε στόν Ο.Τ. στίς παραµονές τῆς ὑπογραφῆς γιά τήν ἔνταξη τῆς Ἑλλάδος στήν Εὐρωπαϊκή Οἰκονοµική Κοινότητα µέ τίτλο ∆ΑΥΪ∆ ΚΑΙ ΓΟΛΙΑΘ (Ἡ Κοινή Ἀγορά καί ἡ Ἑλλάς), τόν Μάϊο τοῦ 1979, ὅπου µεταξύ τῶν ἄλλων ἀναφέρονται: 

«Ἡ τυχόν ἀποτυχία τοῦ ὑψηλοῦ τούτου σκοποῦ θά σηµάνη, καθώς ἐπισήµως διακηρύσσεται, τήν οἰκονοµικήν καί κατά συνέπειαν ἐθνικήν ἐξουθένωσιν τῆς Ἑλλάδος καί τόν ἀναπόφευκτον ἀφελληνισµόν τοῦ ἑλληνικοῦ χώρου, ὁ ὁποῖος θά µεταβληθῆ εἰς τόπον διακοπῶν πανσπερµίας ἀλλοδαπῶν, ἐνῶ οἱ Ἕλληνες θά µεταναστεύσουν εἰς ξένας προηγµένας βιοµηχανικῶς χώρας ἤ καί ἀποµακρυσµένας ἡµιαγρίας ἀποικίας».

Τριάντα πέντε χρόνια µετά ἡ Ἑλλάδα ἔχει χάσει τήν ὀρθόδοξη καί ἐθνική της ταυτότητα, ὁ Ἕλληνας ἔχει φραγκιέψει, οἰκονοµικά ἔχει χρεωκοπήσει, ἡ ἐθνική της ἀσφάλεια ἀµφισβητεῖται, ἐθνική µας βιοµηχανία ἔχει καταστραφεῖ, ἔχει κατακλυσθεῖ ἀπό ἕνα τεράστιο ἀριθµό ξένων µουσουλµάνων µεταναστῶν, οἱ δέ µορφωµένοι Ἕλληνες ἔχουν µεταναστεύσει στό ἐξωτερικό.
Στήν δύσκολη αὐτή κατάσταση πού βρίσκεται τό Ἑλληνικό Ἔθνος - πού δεν εἶναι πρώτη φορά στήν µακραίωνη ἱστορία του - ὀφείλει νά µετανοήση γιά τήν ἀποστασία του καί νά ἀναλογισθῆ τά λάθη του, γιά τά ὁποῖα ἔχει τεράστιες εὐθύνες καί ἑνωµένος ὅσο ποτέ ἄλλοτε νά ξαναγυρίση στήν ἀµόλυντη Χριστιανική του Ὀρθόδοξη Πίστη,
ολόκληρο το κείμενο εδώ




ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΑΣ

Γράφει: Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Παΐσιος Παπαδόπουλος

(...)Ξιπασμένοι μωρολόγοι πολιτικοί άνδρες στο όνομα της Δημοκρατίας δεσμεύουν τους Έλληνες στο πιο στυγνό ολοκληρωτικό καθεστώς της ιστορίας, την «Νέα Τάξη». (...)
 πειθήνια όργανα των ξένων πολιτικών μετέρχονται κάθε μέσο, ώστε να μην αποδεσμευθεί ο Έλληνας από την παγκοσμιοποίηση, την Τρόικα, το χρέος ή μάλλον από το άγριο ξεπούλημα της Ελλάδος. Ζαλισμένοι από την κάψα της φιλοδοξίας ποντάρουν στο ναι του δημοψηφίσματος ή, αν είναι δυνατόν, να μη γίνει καθόλου δημοψήφισμα για να τα βρουν ξανά με τους τροϊκανούς, αφού ξαναπάρουν την καρέκλα της εξουσίας. Να μη βρεθεί κανείς πολιτικός να αντισταθεί! 
Σε τι συγγενεύουν, αλήθεια, όλοι αυτοί με τους άνδρες της ηρωικής μας φυλής; 

(...) Άρχοντες δεν είναι οι μασκαρεμένοι αλλά αυτοί που αγωνίζονται για την πατρίδα τους σαν τον Παλαιολόγο. Εσείς βαλθήκατε να ξεγυμνώσετε τον Έλληνα από την αρχοντιά του και να τον κάνετε γύφτο. Αυτόν τον τιμημένο άρχοντα, τον Έλληνα, που θρέφτηκε με το σώμα του Χριστού και το αίμα Του από το δισκοπότηρο της Ορθοδοξίας μας, θέλετε να τον στρέψετε στη δύση, εκεί όπου δύει το φως και εξουσιάζει με την εκκοσμίκευση ο άρχοντας του σκότους. Όμως λογαριάζετε χωρίς τον νοικοκύρη. Θα μιλήσει ο Θεός. Η έξυπνη παρεούλα σας θα πάει περίπατο στο εσπεράντο που σαλαγά ο διάβολος μαζί με τον Πάπα.
απόσπασμα από εδώ






ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πιο τραγική ίσως φυσιογνωμία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου, είναι αυτή του Κωστάκη Καραμανλή.

Όταν εκλέχτηκε με πανηγυρικό τρόπο το 2004 πρωθυπουργός, την περίοδο που ο γερμανόφωνος Σημίτης είχε δώσει το χρυσό «δαχτυλίδι» του ΠΑΣΟΚ στον ΓΑΠ, βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που υπόσχονταν πολλά για την πρωθυπουργία του.

Το πρώτο του σημαντικό βήμα διαφοροποίησης από την μέχρι τότε διαφθαρμένη κατεστημένη εξουσία, ήταν εκείνη η περίφημη δήλωση του για τους νταβατζήδες που κυβερνούν ανεξέλεγκτοι την Ελλάδα στην γνωστή ψησταριά του Μπαιρακτάρη.
Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα δοσιλογικα ΜΜΕ. Από εκείνη την στιγμή άρχισε ο άγριος πόλεμος εναντίον του, με απαρχή το σκάνδαλο Ζαχόπουλου.

Αυτός ενώ είχε ακόμα την δύναμη να κατατροπώσει τα δοσιλογικά ΜΜΕ των νταβατζήδων, έκανε πίσω και δεν τόλμησε να τα πειράξει, με αποτέλεσμα να αποθρασυνθεί ο εσωτερικός πόλεμος εναντίον του.

Αλλά το μεγάλο του ατόπημα ήταν η φιλορωσική του στροφή. Το ταξίδι που έκανε στην Μόσχα στις 28 Απριλίου 2008, το δεύτερο κατά σειρά, ήταν το σήμα για την με κάθε μέσο ανατροπή του. Οι συζητήσεις του με κλειστές πόρτες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούταν και κυρίως η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργάζ Αλεξανδρούπολης, εξόργισε τους Αμερικανούς και άρχισαν να καταστρώνονται σχέδια δολοφονίας του.
Όλα τα προσωπικά του τηλεφωνά παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες, μέχρι που οι ίδιοι οι Ρώσοι το κατάλαβαν και του το διαμήνυσαν.
Ο Κωστάκης Καραμανλής δεν μπόρεσε να αντέξει όλο αυτό τον πόλεμο εναντίον του, παρά του ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια τρομοκρατημένος και αντί με θάρρος να βγει δημόσια και να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια, παρέδωσε την εξουσία στον ΓΑΠ, που σε λίγους μήνες θα έθαβε την χώρα με το φέρετρο του ΔΝΤ. Η ευθύνη του για το σημερινό μας χάλι είναι τεράστια.

Τώρα μας ξαναβγαίνει μετά από τόσα χρόνια σιωπής, προφανώς μετά από μεγάλη πίεση και έσωθεν και έξωθεν να μας πείσει να ψηφήσουμε ΝΑΙ!



Μητρ. Ανδρέας: Στείλτε την τρόικα στον αγύριστο

/>




Ιστολόγιο Αυγουστίνος- Καντιώτης:

(...) Ὅταν οἱ μασόνοι πολιτικοί μᾶς ἔβαζαν στὴν ΕΟΚ, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, μαζὶ μὲ ἀγνοὺς ἑλληνες πατριῶτες, ποὺ θεωροῦσαν τὴν ἔνταξι τῆς Ἑλλάδος στὴν ΕΟΚ ὡς ἐθνικὴ αὐτοκτονία, ζητοῦσε δημοψήφισμα. Νὰ ἀποφασίσῃ ὁ ἑλληνικὸς λαός, ἄν θέλει νὰ μπῇ σ᾽ αὐτὴ τὴ συμμορία τῶν ληστῶν. Τότε ἔγραψε στὸ περιοδικό του, τὴν «Χριστιανικὴ Σπίθα» ποὺ ἐξέδιδε, ἀπὸ τὸ 1943, στὸ φυλλο 386, τὸν Ἱούνιο-Ἰούλιο 1977, (πρὶν ἀπὸ 48 χρόνια), ἄρθρο μὲ θέμα ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Δὲν εἰσακούσθηκαν τότε οἱ ἀγνές φωνὲς τῶν Ἑλλήνων οὔτε τοῦ Γέροντα ἀγωνιστῇ ἱεράρχη. Οἱ πολιτικοί μας, χωρὶς τὴ γνώμη τοῦ λαοῦ προχώρησαν στὴν ἔνταξη καὶ ἔκαναν σκλάβο τὸν ἑλληνικὸ λαό. Σήμερα κάθε ἕλληνας πολίτης καὶ τὸ μικρὸ ἀκόμα ἑλληνόπουλο, χρωστᾶ στοὺς Εὐρωπαίους τοκογλύφους 35.000 ευρώ!!!

Μετὰ ἀπὸ 50 χρόνια, ποὺ εἴδαμε τὰ φρικτὰ αποτελέσματα ἀπὸ τὴν ἔνταξη καὶ ἡ χῶρα μας μπῆκε στὸ στόματα τῶν λεόντων, μᾶς καλεῖ ἡ κυβέρνηση σὲ δημοψήφισμα. Καλεῖ τὸν ἑλληνικὸ λαό νὰ πῇ· ὄχι στοὺς ἐκβιασμοὺς τῶν τοκογλύφων. Κάποιοι ἀμφισβητοῦν τὰ ἀγνὰ ἐλατήρια τῆς σημερινῆς κυβέρνησης. Τὸ θέμα εἶναι ὅτι, ἔστω καὶ ἀργά, θὰ γίνῃ δημοψήφισμα καὶ μποροῦμε νὰ ποῦμε ὄχι στοὺς ἐκβιασμούς τῶν τοκογλύφων, ποὺ κατέλαβαν τὴν Ἑλλάδα χωρὶς πόλεμο. 
Οἱ προδότες πολιτικοὶ ποὺ συμμάχησαν μαζί τους βγαίνουν στὰ κανάλια καὶ ὑπερασπίζονται τοὺς τοκογλύφους! και μᾶς ὑπόσχονται προσωρινὴ ἀνακούφιση τῆς σκλαβιᾶς, ἂν κάνουμε τὰ χατήρια τῶν τοκογλύφων 
Ἡ τηλεόραση κάνει πλύση ἐγκεφάλου καὶ τρομοκρατεῖ τὸν λαό, γιὰ νὰ ψηφίσῃ ναί στοὺς τοκογλύφους, νὰ ψηφίσῃ ναί στὴν σκλαβιά τῆς πατρίδος!!! 
Ἐμεῖς τί θὰ κάνουμε; Ἄς διαβάσουμε ἕνα ἀπόσπασμα τῆς «Χριστιανικῆς Σπίθας» καὶ ἄν ἔχουμε μέσα μας αἶμα ἑλληνικὸ, νὰ μὴ σκεφτοῦμε τὴν προσωρινὴ χαλάρωση τῶν δεσμῶν, ποὺ ὑπόσχονται οἱ τοκογλύφοι καὶ τὰ τσιράκια τους, ἀλλὰ νὰ ἀπαντήσουμε ὄχι στοὺς ντόπιους καὶ ξένους ἐχθροὺς τῆς πατρίδος. (...)
απόσπασμα από εδώ




Το μεγάλο ΚΕΡΔΟΣ του δημοψηφίσματος: 

Ξεχώρισε η ήρα από το στάρι!
(...)Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, ακούσαμε πολλά και είδαμε ακόμα περισσότερα. Μια άνευ προηγουμένων προπαγάνδα υπέρ του «ΝΑΙ» στήθηκε στα χρεωκοπημένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, με τους «αστέρες» της τρομοκρατίας να λυσσούν και να επιστρατεύουν κάθε εφεδρεία του παρηκμασμένου συστήματος, προκειμένου να μας πείσουν ότι...έρχεται η συντέλεια του κόσμου αν ψηφίσουμε «ΟΧΙ»!

Ολόκληρη η σαπίλα της κοινωνίας, ο παραγεμισμένος βόθρος της μεταπολίτευσης, ξερνά καθημερινά τα σωθικά του, στις οθόνες και τα σπίτια μας. (...) ώστε να τον οδηγήσουν ως πρόβατο επί σφαγή στην κάλπη!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Η ήρα (δηλαδή τα παρασιτικά ζιζάνια) που μολύνει το σιτάρι (δηλαδή την Ελλάδα) είναι οι παρακάτω:

- Σύσσωμο το παλαιοκομματικό κατεστημένο των ρουσφετιών, της απάτης, της διόγκωσης του χρέους και της διάλυσης της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια. Από αρχηγούς κομμάτων μέχρι δημάρχους κι από άλαλους πρώην πρωθυπουργούς μέχρι κομματικούς υπαλλήλους.
- Σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και των νοθευμένων «ειδήσεων».(...)
- Η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που μέσω του Αρχιεπισκόπου παρενέβη ωμά υπέρ του «ΝΑΙ», σπάζοντας έτσι μια σιωπή διάρκειας 7 και πλέον ετών!!! (...)
-Τεμπελχανάδες απόστρατοι μεγαλογαλονάδες, που με το «ΝΑΙ» θα υπερασπίσουν τους δικούς τους...βωμούς και εστίες (=παχυλοί μισθοί, συντάξεις και εφάπαξ από τα 50).
- Σιχάματα του λεγομένου "lifestyle", από κίναιδους μέχρι πόρνες πολυτελείας, που αφού βύθισαν τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία στην ακολασία τόσα χρόνια, τώρα έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο λέγοντάς μας πως πρέπει να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» για να συνεχίσουν το αχαλίνωτο πάρτυ!

Όλοι οι προαναφερθέντες, αναγκάστηκαν να πετάξουν από πάνω τους την προβιά που φόραγαν τόσα χρόνια, αποκαλύπτοντας έτσι το ψυδαίο και αποκρουστικό προσωπό τους.(...)
Με απλά λόγια, ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΗΔΗ η ήρα από το στάρι!


Το δικό μου ΟΧΙ - Μια Μάνα γράφει για το δημοψήφισμα
Μαύρη Ελισάβετ, Πάρος 2/7/15

(...)Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε με την ψήφο μας τι είδους ηγέτες αξίζουμε να έχουμε. Ηγέτες δειλών ή ηγέτες ανθρώπων.
(...)Εμένα μου τίθεται ένα ερώτημα και θα το απαντήσω κατά συνείδηση. Τώρα αν οι εταίροι αποδειχτούν κτήνη και μας κατασπαράξουν δε νομίζω ότι είναι φρόνιμο να κάνει κανείς παρέα με κτήνη ή όρνια σαν κι αυτούς εκτός κι αν θέλει να τους μοιάσει. Κι εγώ όπως προείπα θα επιλέξω να παραμείνω άνθρωπος και δε θα δεχτώ να βάψω τα χέρια μου με αίμα συνταξιούχων, απελπισμένων αυτόχειρων, αρρώστων συνανθρώπων μου μόνο και μόνο για να σώσω την πάρτη μου. Το αν θα σωθεί η χώρα είναι στα χέρια άλλων -και κανείς να μην δεχθεί αυτόν τον εκβιασμό. Αν θέλουν αίμα ας το πάρουν μόνοι τους. Το κρίμα στο λαιμό τους.


Ας διδαχτούμε από τα ΟΧΙ τους:




Καλύτερα χρεοκοπημένοι παρά υποταγμένοι 
Ιάσονας Μουσταΐρας
Φτάσαμε τελικά σε δημοψήφισμα… Εδώ και κάτι χρόνια ακούγεται αυτή η λέξη στα αυτιά μας, χρόνια το ζητάμε και επιτέλους αποκτάμε φωνή
Κλειστές τράπεζες, ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ, πανικός και φόβος στην κοινωνία, προπαγάνδα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση να σκυλιάζουν ότι έπρεπε να αποφύγουμε το δημοψήφισμα, να πούμε ΝΑΙ σε όλα και να γλιτώσουμε την καταστροφή.
Η καταστροφή όμως δεν μας είπαν ποια θα είναι… Δηλαδή με ένα χρέος μη βιώσιμο, χωρίς ανάπτυξη, πεθαμένη αγορά και τσεκουρεμένους μισθούς και συντάξεις, όλα αποτέλεσμα της Τρόικας, των Θεσμών ή όπως θέλετε πείτε το, θα σωθούμε εάν βάλουμε ακόμα ένα μνημόνιο στην πλάτη μας;

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι χωρίς τσίπα, που βγαίνουν στα πάνελ και μιλάνε για καταστροφή εάν δεν δεχτούμε νέο μνημόνιο, ηθικοί αυτουργοί για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, για τα χάλια που βρισκόμαστε τώρα. Ναι, αυτοί φταίνε για όλα, για κάθε Έλληνα που δεν άντεξε και είπε “δεν πάει άλλο” και τράβηξε τη σκανδάλη ή έπεσε στο κενό…
Είναι αυτά τα άτομα με τα κοστούμια και τις γραβάτες, με τις λιγδιάρικες φάτσες και τα ψεύτικα χαμόγελα που ευθύνονται για όλα.
Σκίζουν τα ιμάτιά τους και καλούν τον λαό να πει ΝΑΙ στα μέτρα, ΝΑΙ στον Σόιμπλε και τη Μέρκελ, ΝΑΙ στα τομάρια που έρχονται κάθε τρεις και λίγο στην Αθήνα με τα τεθωρακισμένα τζιπ, κατεβαίνουν από αυτά φορώντας κοστούμι και γυαλί ηλίου κρατώντας χαρτοφύλακες με επίσημα χαρτιά, τα οποία ονομάζουνε μέτρα ή προγράμματα στήριξης και απαιτούν την υπογραφή τους.(...)


Την καταστροφή δεν θα την φέρει ένα ΟΧΙ στις 5 Ιούλη αλλά τα μέτρα που θέλουν οι αιμοσταγείς δικτάτορές μας. Πετάξαμε έξω τους βρωμογερμανούς πριν 70 χρόνια ας το κάνουμε και τώρα.
Αν τους βαστάει να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη και από το νόμισμα, έτσι κι αλλιώς με αίμα το πληρώσαμε τόσα χρόνια… ας χύσουμε λίγο παραπάνω για να φτιάξουμε κράτος από την αρχή, για να αποκτήσουμε ξανά την υπερηφάνειά μας, για να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας και για να πούμε κάποια στιγμή μετά από χρόνια…. Ναι ρε αντιστάθηκα, είπα ΟΧΙ στους κερατάδες, κόπιασα, πάλεψα, μάτωσα αλλά βοήθησα και γω να ξαναγίνει το μπουρδέλο κράτος.
Τα ΟΧΙ τα είπαν λίγοι και έμειναν χαραγμένα στην ιστορία, θέλει τόλμη να πεις ΟΧΙ και κυρίως θέλει αξιοπρέπεια… Εγώ ηθικός αυτουργός στην καταστροφή της Πατρίδας μου δεν γίνομαι
απόσπασμα από εδώ


Ξαναάνοιξε και το Ιστολόγιο Αντιπαρακμή 
με ανάρτηση ΥΠΕΡ του ΟΧΙ
δείτε την ανάρτηση εδώ



Τό μήνυμα τοῦ λογίου Μοναχοῦ π. Ἀβραάμ Ἁγιορείτου




Ἡ Εὐρώπη διοικεῖται ἀπὸ κατεξοχὴν κέντρα μασονικά. Ἐμεῖς ὡς Ἕλληνες Ὀρθόδοξοι πρέπει νὰ ποῦμε ὄχι.
παλαιότερο κείμενο τοῦ π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου
Μὴν ξεχνᾶτε την Αποκάλυψη ὅτι θὰ ἔρθει ἕνα σύστημα τὸ ὁποῖο θὰ εἶναι τελείως ἐγκλωβιστικὸ γιὰ τὸν ἄνθρωπο, δὲν θὰ μπορεῖ ὁ ἄνθρωπος νὰ σηκώσει κεφάλι καὶ δὲν θὰ μπορεῖ νὰ ψωνίσει ἢ νὰ ἀγοράσει. Ὅλα τα χρήματα σήμερα λειτουργοῦν μέσα ἀπὸ τὶς τράπεζες. Γι 'αὐτὸ οἱ τράπεζες εἶναι τὰ καλὰ παιδιὰ τῆς ἱστορίας. Ἐν μέσω κρίσεως δὲν ξέρω πόσα δισεκατομμύρια πῆραν αὐτὸ τὸν καιρὸ οἱ τράπεζες στὴν Ἑλλάδα, γιὰ νὰ εἶναι τὰ καλὰ παιδιὰ αὐτοῦ τοῦ συστήματος. Εὐχαριστῶ, δὲν θὰ πάρω.(...)
Σημαίνει πὼς αὐτὴ ἡ Εὐρώπη, μὲ αὐτὸ τὸ εὐρώ, εἶναι πουλημένη ἐκ προοιμίου. Κι ἐγὼ συντασσόμενος μαζί τους, παίρνω τὴν εὐθύνη, ἔτσι νομίζω, ἡ Ἑλλάδα νὰ ἔρθει σὲ αὐτὸ τὸ σύστημα τὸ ὁποῖο ἑτοιμάζει τὴν κόλαση καὶ τὴν πολιτεία τοῦ Ἀντιχρίστου. Ἐγὼ ἔτσι νιώθω. Καὶ νιώθω ὅτι πρέπει νὰ τὸ πῶ στὸ λαὸ τοῦ Θεοῦ. Ὅποιος ἀντιδράσει, θὰ πονέσει. Ἀλλὰ ἐγὼ ξέρω ὅτι σὲ αὐτὸν τὸν τόπο ὑπάρχει μιὰ ἱστορία ἀντιδράσεως καὶ δὲν ζητῶ νὰ ἀντιδράσετε σὲ ὁτιδήποτε. Νὰ ἀντιδράσετε σὲ αὐτὸ ποὺ σᾶς εἶπα. Τί σᾶς εἶπα; Δαιμονομασονοκρατία σᾶς εἶπα καὶ τὸ λέω ὑπεύθυνα. (...) Δὲν μπορῶ ἐγὼ προσωπικὰ νὰ συνεργήσω καὶ νὰ μὴν τὸ πῶ στὸ λαὸ τοῦ Θεοῦ ὅτι ἔχετε εὐθύνη. Γιὰ τὸ αὔριο, τὸ ὁποιοδήποτε τραγικό, δὲν μὲ φοβίζει ἡ φτώχεια. Σᾶς τρομοκρατοῦν μὲ τὴ φτώχεια. Ὄχι, αὐτὸς ὁ λαὸς ἔζησε καὶ φτωχός. Ἀλλὰ ἐγὼ κινοῦμαι μέσα ἀπ΄ τὴν Ὀρθοδοξία μας. Σᾶς τρομοκρατοῦν μὲ τὴ φτώχεια κάθε μέρα. Αὐτὸ σᾶς λένε: τί θὰ πάθει ἡ Ἑλλάδα. Ἡ Ἑλλάδα θὰ ναὶ ἐλεύθερη, ἀλλὰ θὰ ναὶ πιὸ φτωχιά. Ἂν δέχεστε αὐτὴ τὴ σύμβαση, μὴν πουλήσετε τὴν Ἑλλάδα πιὰ στὶς καρδιές σας, ἔχετε εὐθύνη.(...)
Καὶ θέλω ἕνα λαὸ ποὺ εἶναι στὴν Ἐκκλησία καὶ εἶναι ἐλεύθερος καὶ δὲν τρέμει τὸ φυλλοκάρδι του γιατί φοβᾶται τὶς καταθέσεις του, ποὺ θὰ κρύψει τὰ δικά του, ποὺ θὰ κρύψει ὅ,τι ἔχει. Ἐδῶ δὲν μπορεῖς νὰ κρυφτεῖς πιά. Τὸ σύστημα εἶναι δαιμονιῶδες. Τί θὰ ψηφίσετε θὰ πάρετε τὴν εὐθύνη του!»
απόσπασμα από εδώ




Μανιφέστο υπέρ του ευρύτερου ΟΧΙ από Αγιορείτη μοναχό





μοναχός Ιάκωβος από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου 
(...) Και αυτοί καλά, αλλά οι υπόλοιποι, ο πιστός λαός που έχει εμπιστοσύνη στον τα πάντα Θεό, στο Άγιο Πνεύμα; Τι δηλαδή; Αγωνιστές στα λόγια; (...)
Δεν ξέρω, προφητείες δεν διαβάζεται; συναξάρια; παλαιά διαθήκη; ο Μωυσής έβγαλε τον εβραϊκό λαό από την Αίγυπτο με εμπιστοσύνη στον Θεό και ο λαός νοσταλγούσε τα κρεμμύδια και τα πράσα που έτρωγε στην σκλαβιά. Και εμείς οι πιστοί τους αποδοκιμάζουμε... στα λόγια. Όταν όμως καλούμαστε να πάρουμε την θέση τους; Τότε τι;

Οι προφητείες του Άγιου Κόσμα για τον οποίο καυχάται η του Χριστού Εκκλησία πως θα λάβουν χώρα; Εξ απαλών ονύχων;

Χωρίς κόπο αγώνες και θυσίες; Θα είμαστε δηλαδή Χριστιανοί της πολυθρόνας και του βολέματος; Τρομοκρατημένοι και βολεμένοι στην υλη απέλπιδα από Θεό; Εμείς καλούμαστε να κάνουμε αυτό που δεν μπορούν οι συνάνθρωποι μας από δειλία και φόβο να κάνουν ελπίζοντες μόνο στα αγαθά.

Έχω; Ζω. Όχι αδελφοί μου αφυπνιστείτε. Μαλθακοί βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι. Κακώς κάποιοι επίσκοποι σας προτρέπουν σε μαλακότητα. Όταν είναι για κάποιον κοινωνικό αγώνα λένε " οι Χριστιανοί δεν πρέπει να ασχολούνται με αυτά. Να κοιτάν τα πνευματικά τους.". Λες και χωρίζουμε εμείς οι Χριστιανοί σε διαστάσεις την ιδιότητα μας αυτή. Όπως κάποιοι που ντρέπονται για τον Χριστό λένε "στην προσωπική μου ζωή είναι πολύ Χριστιανός." . Λες και υπάρχει και άλλη πτυχή ζωής για τον Χριστιανό.
απόσπασμα από εδώ



Ο Γέροντας Νεκτάριος απαντά σε ερώτηση νέου 
για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
Το κριτήριό μου, παιδί μου, για το ΟΧΙ δεν είναι κοσμικό, δεν σκέπτομαι υλικά. Ναι θα καταστραφούμε, όπως όταν είπαμε το ΟΧΙ στους γερμανούς, έκαψαν και μετά σκότωσαν όλη την Ελλάδα. Σίγουρα το ΟΧΙ θα φέρει υλική καταστροφή. 

Το κριτήριό μου, που είμαι υπέρ του ΟΧΙ είναι καθαρά πνευματικό. Η Ευρώπη μας οδηγεί στον Αντίχριστο και αν πούμε το ΝΑΙ, τότε το θηρίο θα έλθει διότι συμφωνήσαμε με την υπογραφή μας και την ψήφο μας και τον καλέσαμε. Γι” αυτό αρνούμαι να πω το ΝΑΙ, διότι λέω ΝΑΙ στον ερχομό του Αντιχρίστου.

Σαν Πνευματικός και σαν Γέροντας ασχολούμαι με το θέμα αυτό από το 1983. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ.
Με την δική μου ψήφο, δεν θα φέρω το θηρίο της Αποκάλυψης. Ας πεινάσω και ας πεθάνω ως μάρτυρας Χριστού.



Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (zougla.gr): 
Το «ΝΑΙ» έχασε πανηγυρικά.

Το «ΝΑΙ» λιποθύμησε καθ' οδόν εξαιτίας της μανίας του κεφαλαίου,των εργοδοτών και των παρελκόμενών τους, δημοσιογράφων-ραγιάδων, να το στηρίξουν άτεχνα και με λύσσα.

Ήταν σχεδόν εμετική η καθημερινή τους παρουσία, μαζί με τη νεκρή φύση τελειωμένων πολιτικών στα πάνελ, προκειμένου να ενισχυθεί το «ΝΑΙ».

Επιστράτευσαν όλες εκείνες τις μουτσούνες, τις οποίες ο κόσμος τις βλέπει και αηδιάζει. Όλον εκείνον τον μνημονιακό εσμό των συμφεροντολόγων, οι οποίοι ως μαυραγορίτες θα είχαν διαπρέψει στην περίοδο της κατοχής.

Μόνο οι καναλάρχες, τρομοκρατημένοι από την ιδέα ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις άδειες των καταχρεωμένων καναλιών τους, και οι μεγαλοεκδότες, των επίσης καταχρεωμένων επιχειρήσεών τους, ήταν αρκετοί για να διαταράξουν την αξιοπρέπεια των μεροκαματιάρηδων και να τους στήσουν μπροστά στα ΑΤΜ.
απόσπασμα από εδώ


ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΣΗΜΙΤΗ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το 2001 ο τότε γερμανόφωνος πρωθυπουργός της προδοσίας των Ιμίων και του Οτσαλάν, ο κ Σημίτης, μας έβαλε πανηγυρίζοντας στο ευρώ παρά του ότι δεν υπήρχε καμία νομική και πολύ περισσότερο οικονομική προϋπόθεση για να αλλάξουμε την δραχμή μας με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Νομίζετε πως οι Γερμανοί και οι άλλοι αρμόδιοι της Ευρώπης ότι δεν το ήξεραν αυτό ; Νομίζετε πως οι «κουτόφραγκοι» συγκινήθηκαν από τις… γοερές παρακλήσεις του γερμανόφωνου Σημίτη και δεχτήκαν την χώρα μας στην κοινή νομισματική ένωση ενώ δεν είχε καμία δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις αυτής της ένωσης ; (...)

Σε αυτή την εντυπωσιακή διαπίστωση ήρθε «καπάκι» και η πρόσφατη αποκάλυψη των Ντοκουμέντων Wikileaks. Τώρα αποκαλύπτεται σύμφωνα με τα ντοκουμέντα ότι από το 2011 η Γερμανίδα καγκελάριος κ Μέρκελ ήξερε πως δεν ήταν δυνατή η οικονομική διάσωση της Ελλάδας με τα μνημόνια. Κατά συνέπεια όλα αυτά ήταν ένα άθλιο θέατρο σε βάρος της χώρα μας με την άριστη συνεργασία του εγχώριου προδοτικού πολιτικού κατεστημένου, που το πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός : «Geheim-Papier belegt: Merkel glaubte schon 2011 nicht mehr an eine Rettung Griechenlands».(...)

Τώρα παραμονές του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής, βγήκε ξανά στο «μειντάνι» ο γερμανόφωνος κ Σημίτης, ο μεγάλος αρχιερέας της διαπλοκής και αρχιτέκτονας της καταστροφής μας, να μας προτρέψει να ψηφήσουμε το ΝΑΙ.
Τα συμπεράσματα, αν ακόμα μπορείτε να σκέφτεστε, είναι δικά σας!
απόσπασμα από εδώ






Ναι ή Όχι; Τι απάντησαν οι Μήλιοι στους Αθηναίους;
Δῆμος Γ. Θανάσουλας
Πρωτόγνωρο τὸ δίλλημα; Φυσικὰ καὶ ὄχι. 
Ἡ πιὸ χαρακτηριστική, ὅμοια μὲ τὶς τωρινὲς συνθῆκες περίπτωση, εἶναι ἡ περίπτωση τῶν Μηλίων καὶ ἡ στάση ποὺ κράτησαν κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Πελοποννησιακοῦ Πολέμου ἀπέναντι στὴν ὑπερδύναμη τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, τοὺς Ἀθηναίους, οἱ ὁποῖοι τοὺς πολιορκοῦσαν μὲ σκοπὸ τὴν καταστροφὴ τῆς πόλεώς τους. 
Οἱ Μήλιοι ἔστειλαν ὁμάδα γιὰ διαπραγματεύσεις μὲ τοὺς Ἀθηναίους, ἐπικαλούμενοι ὑψηλὰ ἰδανικὰ καὶ τὸ Δίκαιο. Οἱ Ἀθηναῖοι τοὺς ἀπάντησαν - σύμφωνα μὲ τὸ Θουκυδίδη (5ο βιβλίο μετ. Ἐλευθερίου Βενιζέλου) - ὅτι «ἐξίσου γνωρίζομεν καὶ οἱ δύο, ὅτι κατὰ τὴν συζήτησιν τῶν ἀνθρωπίνων πραγμάτων τὸ ἐπιχείρημα τοῦ δικαίου ἀξίαν ἔχει, ὅπου ἴση ὑπάρχει δύναμις πρὸς ἐπιβολὴν αὐτοῦ, ὅτι ὅμως ὁ ἰσχυρὸς ἐπιβάλλει ὅ,τι τοῦ ἐπιτρέπει ἡ δύναμίς του καὶ ὁ ἀσθενὴς παραχωρεῖ ὅ,τι τοῦ ἐπιβάλλει ἡ ἀδυναμία του".

Τοὺς ξεκαθάρισαν ἐπίσης ὅτι «ἡ ἔχθρα σας μᾶς βλάπτει πολὺ ὀλιγώτερον ἀπὸ τὴν φιλίαν σας. Καθόσον εἰς τὰ ὄμματα τῶν ὑπηκόων μας αὐτὴ μὲν εἶναι τεκμήριον ἀδυναμίας, ἐνῷ τὸ μίσος σας εἶναι τεκμήριον δυνάμεως».

Κατόπιν τούτου οἱ Μήλιοι ἀντελήφθησαν ὅτι ἐὰν ἀντιστέκονταν θὰ καταστρέφονταν καὶ τὸ ἴδιο θὰ πάθαιναν καὶ ἐὰν παραδίδονταν διότι οἱ Ἀθηναῖοι εἶχαν ἀποφασίσει νὰ χρησιμοποιήσουν τὴν καταστροφή τους ὡς μέσο ἐπίδειξης τῆς ἰσχύος τους. Συσκέφθηκαν λοιπὸν καὶ ἀποφάσισαν νὰ ποῦνε ὄχι στοὺς Ἀθηναίους προκρίνοντας τὴν τιμὴ τῆς πατρίδος τους. Ἡ συνέχεια εἶναι γνωστή. Ἡ Μῆλος καταστράφηκε καὶ ἡ Θεία Δίκη ἀνέλαβε νὰ ὑπερασπισθεῖ τὸ Δίκαιο ποὺ ἐπικαλοῦνταν οἱ Μήλιοι μὲ τὴ γνωστὴ ἔκβαση τῆς Σικελικῆς Ἐκστρατείας καὶ τὴν καταστροφὴ τῶν Ἀθηναίων.

Βλέπουμε λοιπὸν ξεκάθαρα ποιὰ εἶναι ἡ ἱστορική μας ὑποχρέωση ὡς Ἕλληνες ὅταν ἀντιμετωπίζουμε τέτοια ἀδιέξοδα ποὺ μᾶς θέτουν οἱ ἑκάστοτε ἰσχυροί. Μεταξὺ πολλῶν ἄλλων ποὺ εἶχαν συναίσθηση τοῦ ἱστορικοῦ τους καθήκοντος καὶ οἱ κάτοικοι τοῦ Μεσολογγίου ἀλλὰ καὶ ὁ Μεταξὰς ποὺ ἔγραφε στὸ ἡμερολόγιό του τὴν 9 Ἀπριλίου 1939, πρὶν καν δηλαδὴ ἀπὸ τὴν ἔναρξη τοῦ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, «…ἔχω ἀπόφασιν νὰ ἀντισταθῶ μέχρις ἐσχάτων, ὅτι ὁ πόλεμος θὰ ἐπεκταθῆ εἰς ὅλην τὴν Ἑλλάδα – καὶ ὅτι προτιμῶ τὴν τελείαν καταστροφὴν διὰ τὸν τόπον μου παρὰ τὴν ἀτίμωσιν».

Στὴν ὅποια ἀπόφασή μας ὅμως δὲ θὰ πρέπει νὰ λειτουργήσουμε μόνον ὡς Ἕλληνες. Καὶ τοῦτο διότι εἴμαστε καὶ Ὀρθόδοξοι. (...) Θὰ μποροῦσαν ἄραγε ὅλα τὰ δισεκατομμύρια εὐρὼ τῆς ΕΚΤ νὰ συγκριθοῦν μὲ ἕνα τόσο δὰ μικρὸ λείψανο ἑνὸς νεομάρτυρά μας;

Κυριακάτικη ἐργασία, ἡ θεσμικὴ ἀποδοχὴ καὶ προβολὴ τῶν ὁμοφυλοφίλων, ἡ κάρτα τοῦ Πολίτη, ὁ ἐξοστρακισμὸς τῆς Ὀρθοδοξίας ἀπὸ τὴν Παιδεία καὶ τὴν Πολιτεία, ἡ οἰκουμενιστικὴ ἐξίσωση τῆς Πίστεώς μας μὲ θρησκεῖες καὶ ἀποκόμματα, εἶναι νομοθετικὲς πρωτοβουλίες ποὺ ἐπιβλήθηκαν ἀπὸ τὸ σκοτεινὸ καὶ ἀνίερο διευθυντήριο ποὺ θέλει νὰ ὀνομάζεται ἀορίστως ὡς «Εὐρώπη» καὶ δυναστεύει τοὺς κατοίκους τῆς πολύπαθης ἠπείρου μας. Ἀπὸ αὐτὴν τὴν «Εὐρώπη» λοιπὸν ναί, κινδυνεύουν καὶ οἱ ψυχές μας σὲ βαθμὸ ποὺ τὸ δίλλημα ποὺ ἀντιμετωπίζουμε σήμερα εἶναι παιδικὸ ἀστεῖο μπροστὰ στὴν κάρτα τοῦ Πολίτη ποὺ θὰ κληθοῦμε νὰ παραλάβουμε ἀκόμη καὶ ἀπὸ Τράπεζες (!!!) τὸν προσεχῆ χειμώνα. Ἤδη, οἱ κρατοῦντες μέσα σὲ λίγες ἡμέρες κατάφεραν χιλιάδες ἡλικιωμένους νὰ αἰτηθοῦν νὰ λάβουν κάρτα μὲ RFID τσὶπ καὶ δὲν βρέθηκε οὔτε ἕνας νὰ ἀρθρώσει ἕνα λόγο ἀντίρρησης…

Ἄραγε σὲ τί διαφέρει ἕνας «Χριστιανὸς» ποὺ μὲ δικαιολογία τὸν φόβο τῆς «Δραχμῆς» ἀποδέχεται τὶς «Εὐρωπαϊκὲς» ἐπιταγὲς ποὺ καταστρέφουν τὴν ψυχὴ αὐτοῦ καὶ τῶν παιδιῶν τοὺ ἀπὸ τὴ μάνα ποὺ σκότωσε τὸ παιδὶ της γιατί φοβήθηκε μήπως δὲν μπορέσει νὰ τὸ ἀναθρέψει; Καὶ οἱ δύο τους δὲν πιστεύουν στὴν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ἡ δὲ φόνισσα μάνα τὴν ψυχὴ τοῦ παιδιοῦ της δὲν τὴ χάλασε.(...)

Εἶναι λοιπὸν καὶ ἱστορικὸ καὶ πνευματικὸ καθῆκον μας νὰ ποῦμε ΟΧΙ.
Ὥστε ὅταν ἀκοῦμε τὸν Ἐθνικό μας Ὕμνο Εἰς τὴν Ἐλευθερίαν νὰ δακρύζουμε ἀπὸ συγκίνηση καὶ ὄχι ἀπὸ τύψεις. (...)





Ένας Λοχαγός απαντά στους 65 Ανώτατους αξιωματικούς του 
Γράφει ο Λοχαγός ε.α. Δ. Καβαρλής

Και ξαφνικά ανάμεσα στις κομματικές, θεσμικές, επιστημονικές, καλλιτεχνικές και ατομικές προτροπές για την υποστήριξη του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ήρθε να προστεθεί και αυτή των 65 "κατασκευαστών πλυντηρίων". ΕΔΩ

Το παράξενο είναι ότι δεν θυμάμαι καμία άλλη προτροπή ή έστω κάποιο αίτημα, στα 40 και πλέον χρόνια της Μεταπολίτευσης, που να έχει προωθηθεί προς την Πολιτική Ηγεσία ή να έχει κοινοποιηθεί προς το Λαό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που να συνοδεύεται ταυτόχρονα με δημόσια επιστολή και 65 φαρδιές - πλατιές υπογραφές, "Επίτιμων ".
Αναρωτιέμαι άραγε…

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κουρέλιαζαν καθημερινά και αδιάλειπτα το Σύνταγμα;

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν η Ελληνική Σημαία μετατράπηκε σε πανί που το πήρε ο αέρας;

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν η πολιτική ηγεσία καταργούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ από πλήρες μέλος(δικαίωμα ψήφου) του ΚΥΣΕΑ;

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν εν μία νυκτί η αναζητούσα ψήφο εμπιστοσύνης πολιτική ηγεσία θέριζε όλη την στρατιωτική ηγεσία διαχέοντας άθλια σενάρια πραξικοπήματος;

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν το ΜΤΣ από μεγαλομέτοχος της Γενικής Τράπεζας καταντούσε, ελέω πολιτικών επιλογών, μικροεπενδυτής;
(...)
- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί να υπερασπίσουν το κύρος τους και την αξιοπρέπεια των υφισταμένων τους όταν κοτζάμ Αντιπρόεδρος δήλωνε ότι "Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας";

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί όταν ο ίδιος ο πολιτικός τους προϊστάμενος τους απαξίωνε δηλώνοντας ότι "Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες" ενώ ταυτόχρονα διερώτονταν "το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά";

- ΠΟΥ ήταν όλοι αυτοί που στο όνομα της "πειθαρχίας" και της "εξέλιξης σιωπούσαν όταν κάθετα, οριζόντια και πλάγια μέτρα ισοπέδωναν εις διπλούν το προσωπικό τους και τις οικογένειές τους, ενώ κάθε άλλος εκπρόσωπος παραγωγικού ή έστω αντιπαραγωγικού Κλάδου θα είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια και τις πλατείες;
απόσπασμα από εδώ





Έκτακτη Ανακοίνωση της Ε.Π.Μ. για το δημοψήφισμα

Μαίνεται ὁ διάβολος. Ἡ συμπεριφορά τῶν κεντρικῶν τραπεζιτῶν εἶναι ἐξευτελιστική πρός τούς Ἕλληνες. Μᾶς στήνουν στό ἐκτελεστικό ἀπόσπασμα, στίς οὐρές ἔξω ἀπό τίς τράπεζες, γιά νά κάμψουν τό ὁμολογιακό φρόνημα ὑπομονῆς - ἡρωϊσμοῦ τοῦ ὀρθοδόξου γηραιοῦ καί ὄχι μόνο, ἕλληνα πολίτη. Καί ὅμως στίς ἀτέλειωτες οὐρές, τό σύνολο τῶν ὑπομονετικῶς καρτερούντων προσεύχονται μέ τή νοερά προσευχή, ἀνταλλάσσουν κάποιες κουβέντες παρηγοριᾶς καί ἀναμένουν ἀξιοπρεπῶς νά πάρουν τά ψίχουλα, ἀπό ὅσα μᾶς ἄφησαν τά γνωστά ἀρπακτικά ἐπί χρόνια.

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν ἐπιθυμεῖ ταπεινῶς νά παρακαλέσει ὅλους τούς ἐν Χριστῷ ἀδελφούς καί τίς ἀδελφές νά ἀρχίσουμε ὅλοι μας ἐντατικότερη προσευχή μέχρι τό τέλος τῆς ἑπόμενης ἑβδομάδος. Μποροῦμε νά συναντιώμαστε στήν κατ' ἰδίαν μας προσευχή κατά τό διάστημα 11-1 τά μεσάνυχτα, ὅπως ἔχει προτείνει καί ἕτερος πρεσβύτερος ἀδελφός ἤ πολύ ἐνωρίς τό πρωΐ.«Βασιλεῦ οὐράνιε», τό «Πάτερ ἡμῶν», ἡ πρωινή προσευχή ἤ τό«Μικρό Ἀπόδειπνο» καί ἕνα κομβοσχοίνι τῶν τριακοσίων κόμβωνθά εἶναι πολύ εὐάρεστα τῷ Κυρίῳ. 

Ὅσοι ψηφίσουν τό ὄχι ἀσφαλῶς θά ἔχουν στό νοῦ τους τή μέχρι τώρα σκληρή καταπίεση τῶν μνημονίων πού μᾶς ἐπέβαλε στανικά ἡ Νέα Ἐποχή μέ τά ὄργανά της καί ὅσα ἐπί πλέον σκληρότερα θά μᾶς ἐπιβάλει.
απόσπασμα από εδώ


π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς : 

Νὰ κλείσουν οἱ Τράπεζες· ψωμὶ κι ἐλιά.

Οὔτε ψωμὶ κι ἐλιά· νὰ πεινάσουμε

νὰ πεθάνουμε σὰν Ἕλληνες καὶ σὰν Ὀρθόδοξοι. 

«Θὰ μᾶς καθίσουν (οἱ Εὐρωπαῖοι) στὸ σκαμνὶ γιατὶ εἴμαστε Ὀρθόδοξοι· γιατὶ ἀντιδροῦμε στὰ σχέδιά τους. Καὶ μᾶς δίνεται λοιπὸν ἡ εὐκαιρία νὰ τοὺς φτύσουμε κατάμουτρα, γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ ἐπὶ αἰῶνες, μᾶς κάνανε, ποὺ μᾶς κατακλέψανε, μᾶς ἀδικήσανε, μᾶς θάψανε κυριολεκτικὰ ὅλα τὰ ἑλληνικὰ δίκαια, κι ἐμεῖς τώρα, ἐπειδὴ εἶναι πληρωμένα τὰ κανάλια…, λένε ὅτι θὰ κλείσουνε οἱ Τράπεζες…
Νὰ κλείσουν οἱ Τράπεζες· ψωμὶ κι ἐλιά. Οὔτε ψωμὶ κι ἐλιά· νὰ πεινάσουμε, νὰ πεθάνουμε σὰν Ἕλληνες καὶ σὰν Ὀρθόδοξοι. Ὅσοι ὅμως εἶναι ἕτοιμοι νὰ πεθάνουνε τώρα, θὰ εἶναι κι αὐτοὶ ποὺ δὲν θὰ σφραγισθοῦν αὔριο. Ὅσοι δὲν εἶναι ἕτοιμοι καὶ τώρα θέλουνε τὰ λεφτάκια τους, τὸ πορτοφολάκι τους, κι ὅλα αὐτὰ τὰ πράγματα, θὰ εἶναι αὐτοὶ οἱ πρῶτοι ποὺ θὰ προδώσουνε, θὰ σφραγισθοῦν αὔριο, ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα νὰ πολεμήσουμε γιὰ τὴν Πίστη μας καὶ νὰ μὴ σφραγιστοῦμε, ὅπως λέει ἡ Ἀποκάλυψη!
(Καὶ θὰ τὸ κάνουν) γιατὶ τὸ λέει ὁ Δεσπότης, ὁ Πατριάρχης, ἡ Ἐκκλησία… 
Κι αὐτοὶ πάλι (οἱ Δεσποτάδες) εἶναι οἱ πρῶτοι ποὺ λένε νὰ ποῦμε τὸ «Ναί»!
Τὸ Ἅγιο Ὄρος ὅμως, οἱ κελιῶτες Πατέρες ποὺ ἔκαναν κάποια Σύναξη γιὰ νὰ συντάξουν ἕνα γράμμα (ἐκεῖ βρισκόμουν αὐτὴ τὴν βδομάδα), ὅλοι οἱ Πατέρες ἦταν στὸ ΟΧΙ! Ὅλοι ἦταν ἀγανακτισμένοι, κι (ἔλεγαν) ὅτι πρέπει κάποια στιγμὴ νὰ σηκώσουμε τὸ κεφάλι καὶ νὰ ποῦμε ΟΧΙ!».

Αξίζει να ακούσετε τον γνήσιο αυθόρμητο λόγο του:
το είδαμε εδώ




Παρέμβαση στην προσπάθεια ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ 
επηρεασμού των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Λαυ­ρεν­τι­ος Ντετ­ζι­ορ­τζι­ο
Πρὶν λί­γες ἡ­μέ­ρες ἡ Δε­σπο­το­κρα­τί­α, ποὺ λυ­μαί­νε­ται τὴν Ἐκ­κλη­σί­α τοῦ Χρι­στοῦ στὴν Ἑλ­λά­δα ―δι­ὰ τοῦ Ἀ­θη­νῶν Ἱ­ε­ρω­νύ­μου (γραπτῶς καὶ προφορικῶς)[1] καὶ τοῦ Θεσ­σα­λο­νί­κης Ἀν­θί­μου (προφορικῶς) ― ἐ­ξέ­φρα­σε τὴν «πα­ρα­δο­σι­α­κή» ταύ­τι­ση τῆς ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῆς ἐ­ξου­σι­ο­κρα­τί­ας μὲ τὴν πο­λι­τι­κὴ-οἰ­κο­νο­μι­κὴ-κοι­νω­νι­κὴ ἐγχώρια ἐ­ξου­σι­ο­κρα­τί­α καὶ τὴν ξε­νο­κρα­τί­α.

Ἐ­πι­βε­βαί­ω­σε τὴν ἀ­πο­στα­σι­ο­ποί­η­σή της τό­σο ἀ­πὸ τὴν Ὀρ­θό­δο­ξη Πί­στη καὶ τὴν ὀρ­θό­δο­ξη συ­νεί­δη­ση τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας ὅ­σο καὶ ἀ­πὸ τὴν ὀρ­θό­δο­ξη Πα­ρά­δο­ση, ποὺ ἱ­στο­ρι­κὰ θέ­λει τὴν Ἐκ­κλη­σί­α στὸ πλευ­ρὸ τοῦ Ὀρ­θο­δό­ξου Ἑλ­λη­νι­κοῦ Λα­οῦ σὲ κά­θε πε­ρι­πέ­τει­ά του καὶ συμ­μέ­το­χο ―ἂν ὄ­χι πρω­τα­γω­νί­στρι­α καὶ ἡ­γέ­τι­δα― τῶν ἐ­θνι­κῶν ἀ­γώ­νων του.
Ἀ­πέ­δει­ξε γι­ὰ μί­αν ἀ­κό­μη φο­ρὰ ὅ­τι συ­νε­χί­ζει τὴν πα­ρά­δο­ση τῶν γραι­κύ­λων*· τῶν φι­λε­νω­τι­κῶν*· τῶν δυ­τι­κό­πλη­κτων δι­α­νο­ου­μέ­νων καὶ τῶν πο­λι­τι­κῶν δω­σι­λό­γων, ποὺ ἀφ-ἑλ­λη­νί­ζουν καὶ ἀ­πὸ-ὀρ­θο­δο­ξο­ποι­οῦν τὸν Ἑλ­λη­νι­κὸ Λα­ό· τῶν ὀ­λι­γαρ­χῶν καὶ τῶν πά­σης φύ­σε­ως ἰ­δι­ο­τε­λῶν καὶ συμ­φε­ρον­το­λό­γων ―το­κι­στῶν καὶ σου­λατ­σα­δό­ρων― ποὺ ἀ­πο­μυ­ζοῦν τὸν ἱ­δρῶ­τα καὶ τὸ αἷ­μα τοῦ λα­οῦ· ὅ­λων αὐ­τῶν ποὺ δι­α­χρο­νι­κὰ ἀ­φα­νί­ζουν τὴν ἐλ­πί­δα καὶ κα­τα­στρέ­φουν τὸ μέλ­λον τῶν Ἑλ­λή­νων/Ρω­μη­ῶν.

Ἡ «ἐκ­κλη­σί­α» τῆς Δε­σπο­το­κρα­τί­ας γρά­φει ἀ­κό­μη μί­α σε­λί­δα προ­δο­σί­ας τοῦ πι­στοῦ λα­οῦ τοῦ Θε­οῦ καὶ ἀ­προ­κα­λύ­πτως συ­νερ­γεῖ στὴν ἐκ­στρα­τεί­α πα­ρα­πλα­νή­σε­ως καὶ ἐ­κμαυ­λι­σμοῦ του, κα­τα­τρο­μο­κρα­τή­σε­ως καὶ ὑ­πο­τα­γῆς του στὶς ἀν­τί­χρι­στες καὶ ἑ­ω­σφο­ρι­κὲς δυ­νά­μεις τῆς Δύ­σε­ως· στὶς δυ­νά­μεις τοῦ Σι­ω­νι­σμοῦ καὶ τῆς Μα­σω­νί­ας, ποὺ σή­με­ρα ―δι­ὰ τῆς πα­ναι­ρέ­σε­ως τοῦ Οἰ­κου­με­νι­σμοῦ― ἀ­περ­γά­ζον­ται (α) τὴ δι­α­στρο­φὴ τῆς Ὀρ­θο­δό­ξου Πί­στε­ώς μας καὶ τῆς ἐν­σω­μα­τώ­σε­ως τῶν Ὀρ­θο­δό­ξων Χρι­στι­α­νῶν στὴν Παν­θρη­σκεί­α τοῦ Ἀν­τι­χρί­στου, ἀλ­λὰ καὶ (β) ἐ­πι­χει­ροῦν τὴν κα­θυ­πό­τα­ξη τῶν Ἑλ­λή­νων στὴν νε­ο­ε­πο­χί­τι­κη Νέ­α Τά­ξη Πραγ­μά­των τῆς Παγ­κο­σμι­ο­ποι­ή­σε­ως/Παγ­κο­σμι­ο­κρα­τί­ας· δη­λα­δὴ ἀ­περ­γά­ζον­ται τὴν ἐ­ξα­φά­νι­ση τῆς ἐ­θνι­κῆς καὶ πο­λι­τι­σμι­κῆς ἰ­δι­ο­προ­σω­πί­ας τοῦ Ἑλ­λη­νι­κοῦ Λα­οῦ μα­ζὶ μὲ τὴ βι­ο­λο­γι­κὴ ἐ­ξόν­τω­σή του.
Σὲ ἕ­να ἄ­θλι­ο κεί­με­νο μό­λις 793 λέ­ξε­ων ―πα­ρὰ τὴν «ποι­η­τι­κή» δι­ά­θε­ση μὲ τὴν ὁ­ποί­α ἀρ­χί­ζει, ποὺ ἐκ πρώ­της ἀ­να­γνώ­σε­ως μπο­ρεῖ νὰ θε­ω­ρη­θεῖ ὡς ἕ­να ἀ­κό­μη γλυ­κα­νά­λα­το καὶ ἀ­γα­πο­λο­γι­κὸ οἰ­κου­με­νι­στι­κὸ κεί­με­νο― ὁ Ἀ­θη­νῶν Ἱ­ε­ρώ­νυ­μος συμ­πυ­κνώ­νει τό­σο τὴν προ­δο­σί­α τῆς Ὀρ­θο­δο­ξί­ας ὅ­σο καὶ τὴν προ­δο­σί­α τῆς Πα­τρί­δας!­!!
απόσπασμα από εδώ



Ιστολόγιο Αγώνας Αγωνιζομένων Ορθοδόξων Χριστιανών :

Αθανάσιος Διάκος

Η Ιστορία καλεί επιτέλους και τη δική μας τη γενιά, να πει με τη σειρά της, ένα ακόμη βροντερό ΟΧΙ! Στο φόβο, τη μιζέρια, την ταπείνωση και την υποταγή!
Είτε οι κυβερνήτες της Ελλάδας, είναι πραγματικά παλληκάρια είτε προδότες κι αυτοί (θα φανεί σύντομα), είτε μας (ξανα)πουλήσουν μετά οι (όποιοι) ξένοι (εχθροί ή «φίλοι») είτε όχι, με ευρώ ή με δραχμή, με συμφωνία ή μη, η δική μας στάση είναι που αύριο μετράει. Η Ιστορία αυτήν θα καταγράψει είτε με ανεξίτηλα είτε με μελανά χρώματα.
Μη γελιέστε συμπατριώτες. Το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος, δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ! Όχι επειδή το λένε οι κυβερνώντες αλλά επειδή οι Έλληνες δεν ασχολήθηκαν ποτέ, με τέτοια ευτελή διλήμματα, στη μακραίωνη ιστορία τους. Δεν θα μπορούσε ποτέ, να είναι τόσο ρηχό, όσο προβάλλεται από τους απροκάλυπτους πια πολιτικούς και δημοσιοπλάνους, των Ελληνικών (;) ιδιωτικών καναλιών, τους ντόπιους τοποτηρητές των συμφερόντων, των ΕΧΘΡΩΝ του τόπου. Τους οποίους ας πάψουμε επιτέλους, να αποκαλούμε εταίρους ή πολύ περισσότερο φίλους. Τοκογλύφοι, εκβιαστές, τρομοκράτες κι αναίσθητοι στον πόνο των άλλων, δεν υπήρξαν ποτέ φίλοι του Ελληνικού λαού.
Έτσι κι αλλιώς, είτε με ναι είτε με όχι, κατά πάσα πιθανότητα το μαρτύριο θα συνεχιστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
απόσπασμα από εδώ



Κλείνοντας :
Ενημέρωση Κυριακή 5 Ιουλίου 2015:
διαβάστε:

28 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λάβαμε το παρακάτω εμαιλ, στο οποίο και δηλώνουμε την συμμετοχή μας (δημοσιεύουμε απόσπασμα):

Έκκληση για κοινή προσευχή
“Ο καθένας τους παρότρυνε τόν πλησίον του σέ προσευχή καί δέηση καί ἐξομολόγηση, καί ἔγινε ἡ πόλη σάν ἕνα σῶμα• διότι ὁ καθένας τους πρόσεχε νά μήν ἁμαρτήσει κανείς ἀπ᾿αὐτούς. Κανείς ἐκεῖ δέν προσευχήθηκε, γιά νά σωθεῖ μόνος, ἀλλά ὁ καθένας προσεύχονταν σάν ἕνα μέλος τοῦ σώματος γιά τή σωτηρία τους• διότι ὅλη ἡ πόλη, σάν ἕνας ἄνθρωπος, εἶχε κληθεῖ νά παραδοθεῖ στόν ἀφανισμό καί στήν καταστροφή.Παρακαλοῦσαν οἱ δίκαιοι γιά τούς ἁμαρτωλούς, για να σωθοῦν καί ἐκεῖνοι μαζί τους• ἐπίσης οἱ ἁμαρτωλοί κραύγαζαν στόν Θεό, να ἀκούσει τή φωνή τῶν δικαίων.”
Η συγκλονιστική μετάνοια των Νινευϊτών απόσπασμα από το Λόγο του ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ.


Αδελφέ μου την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για το μέλλον μας. Εγώ δεν ξέρω ποια είναι η σωστή απάντηση. Δεν ξέρουμε αν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ θα μας σώσει από μόνο του. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι κανένα από τα δύο δεν θα μας σώσει χωρίς Χριστό.


Έτσι και σήμερα αν ήταν κοντά μας ο αγαπητός μας και πατριώτης Άγιος Παΐσιος θα έκανε το ίδιο. Θα έβαζε τα παιδιά του να προσεύχονται να μας βοηθήσει ο Κύριος μας και να γίνει το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα μας. Επειδή όμως δεν είναι κοντά μας, είπαμε να εκδώσουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να βρούμε όσους περισσότερους πιστούς μπορούμε για να συμπροσευχηθούμε και να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου, όπως και οι Νινευΐτες.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 28/6 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7,
ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ 23:00 – 01:00
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ Ή ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ή ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ – ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ».

Ανώνυμος είπε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500009396
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΙ! ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ!

π. Γ. Θ. είπε...

ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΛΥΣΙ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΝΑΙ". ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΟΥΤΣΑΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ. ΕΧΕΤΕ ΌΡΕΞΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΛΠ.; Αν πούμε ΟΧΙ, μέσα από μια χρεοκοπία, μέσα από την επιστροφή στη δραχμή, υπάρχει η ελπίδα μακροχρόνια να ξαναφτιαχτεί η ελληνική παραγωγή, να ξαναγυρίσουν οι Έλληνες στα χωράφια, να ξαναγίνουν ελληνικά εργοστάσια, να
ξανααποκτήσουμε ελληνικά προϊόντα, αφού δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε πλέον ξένα προϊόντα. Μέσω της στάσης πληρωμών στους ξένους, λογικά ένα κομμάτι του χρέους, δεν θα χρειαστεί να το πληρώσουμε. Ίσως μέσω της επιστροφής στην δραχμή, αναγκαστούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και οι εκατομμύρια ξένοι λαθρομετανάστες (αλβανοί, γεωργιανοί, βούλγαροι, ρουμάνοι, πακιστανοί, αφγανοί, νιγηριανοί κλπ) που
έχουν κατακλύσει τις πόλεις μας και απειλούν με εθνολογική αλλοίωση την Ελλάδα.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

πάτερ, με όλο το σεβασμό στο ιερατικό σχήμα σας το οποίο τιμούμε,
εφόσον παρεμβαίνετε πολιτικά, θα σας απαντήσουμε έτσι. Μας ρωτάτε:
"ΕΧΕΤΕ ΌΡΕΞΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΛΠ.;"
Πόλεμο η Ελλάδα συνήθως δεν κάνει επειδή "έχει όρεξη". Κάνει "υπέρ βομών και εστιών" όπως είπε η ηρωική μας δασκάλα Χ.Ν. Δεν έχουμε λοιπόν "όρεξη για πόλεμο" αλλά αν χρειαστεί, θα πούμε και εκεί το ΟΧΙ. Όπως είχε πει και ο Μεταξάς, "τώρα θα δείξετε αν είστε άξιοι απόγονοι του Λεωνίδα".
Εσείς, προτιμάτε να εγκαταλείψουμε πχ την Θράκη; ή την Κρήτη; ή τα νησιά, ή την Θεσπρωτία;

Οι Σύριοι -που συνοθύλευμα εθνών και θρησκειών είναι- μόνοι τους, ακόμη πολεμάνε. Οι Κούρδοι, επίσης, ούτε κράτος δεν έχουν, κι όμως με νύχια και με δόντια κρατάνε ελεύθερες τις πόλεις τους.
Εμείς είμαστε κατώτεροι;; Τις κρίσιμες περιστάσεις, ο Έλληνας ξέρει να σηκώνεται όρθιος (αρκεί να μην καλλιεργούν κάποιοι κλίμα ενδοτισμού και υποχωρητικότητας)


"ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ..."
Αν αποφασίσεις ότι βγαίνεις από την Ε.Ε., αδιαφορείς και για το κεφάλαιο και για όλα. Η "παραγωγή" γίνεται εθνική υπόθεση. Ευκαιρία να πιάσει και κανένας Έλληνας τον κασμά, το σφυρί, τα φρούτα (φράουλες, ροδάκινα, μήλα), τα θερμοκήπια, το τρακτέρ, την οικοδομή. Εξ άλλου με τη "δραχμή", οι εξαγωγές θα είναι πλέον εύκολες και μαζικές. Τώρα είναι που δεν παράγουμε τίποτε. Εργάζονται ξένοι και στέλνουν το συνάλλαγμα στο εξωτερικό (στην Αφρική, στην Ασία και στην Αλβανία). Πόσο νομίζετε ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε έτσι; Δεν πρέπει μια μέρα να αλλάξουμε;

Και κυρίως οι ηθικές επιπτώσεις .. δεν προβληματίζεστε για αυτές;
Έτσι είμασταν σαν λαός πριν 30 χρόνια;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όντως πολύ ενδιαφέροντα ονόματα!!
Από την Θάλεια Δραγώνα (του "συνωστισμού" στη Σμύρνη)
και την Άννα Φραγκιουδάκη (που 10 χρόνια τώρα με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια εκτουρκίζουν την Θράκη)
μέχρι τον Ιλχάν Αχμέτ!

π. Γ. Θ. είπε...

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ:https://www.youtube.com/watch?v=Jf9btHpdHiM&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=9
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Η παγκοσμιοποίηση δεν κάτι κακό από μόνη της. Το μόνο κακό θα είναι αν μας ζητήσουν να αρνηθουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό και αν μας ζητήσουν να μας σφραγίσουν με το 666. (Μακάρι η παγκοσμιοποίηση να ειχε ως σκοπό να γίνουν όλοι οι άνθρωποι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να μιλανε ελληνικά!)
Ως Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μας πειράζει αν όλος ο πλανήτης γίνη ένα κράτος, αφου υπηρξαν περίοδοι στην ιστορία μας που ζούσαμε παρέα με άλλα έθνη σε μεγάλες αυτοκρατορίες.
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα υπάρξη ένα νόμισμα, αφου το Ευαγγέλιο λέει «απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε υπερβολικά με την μείωση των χρημάτων που έχουμε στην διάθεσί μας, αφου η Εκκλησία ούτως ή άλλως μας προτρέπει να ζουμε με ολιγάρκεια.
Δεν πρέπει να στρεφόμαστε κατά των μεταναστων, αφου όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεου. Άλλωστε η μετανάστευση οφείλεται στις μηχανές. Οι μηχανές έδιωξαν τους ανθρώπους από την ύπαιθρο, αφου σήμερα ένας γεωργός καλλιεργει με τα μηχανήματα και τα λιπάσματα τα χωράφια 100 αγροτων του παρελθόντος. Και οι θέσεις εργασίας στις πόλεις δεν είναι άπειρες αλλά εξαρτωνται από διάφορους παράγοντες και από την ύπαρξη, πάλι, των μηχανων.
Η παγκοσμιοποίηση λέει να μην κάνουμε πολλά παιδιά, αλλά οι γυναικες το εφαρμόζουν αυτό από μόνες τους (όταν φύγουν από το χωράφι και πανε στην πόλη σταματανε να γεννανε). Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε το βάρος συνέχεια στις σκοτεινές δυνάμεις. Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθη με μαθηματική ακρίβεια, όταν όλος ο πλανήτης εκβιομηχανιστη, και αυτό δεν είναι μακριά.
Η παγκοσμιοποίηση μας προσφέρει μολυσμένα τρόφιμα, αλλά φταιμε κι εμεις που δεν κραταμε τις νηστειες της Εκκλησίας μας. Αν τις κρατούσαμε, θα κάναμε και οικονομία.
Αντί να ανησυχουμε για το ότι μας παρακολουθούν, καλύτερα θα ηταν να προσπαθούσαμε να κάνουμε λιγότερες αμαρτίες.
Αν είναι τόσο διεστραμμένοι οι παγκοσμιοποιητές και θέλουν να μας σκοτώσουν, ας κάνουμε την προσευχή μας να τους εμποδίση ο Θεός. Αν δεν τους εμποδίση, αυτό θα σημαίνη πως κοντεύει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, οπότε θα έλθη το βιολογικό τέλος όλων.

π. Γ. Θ. είπε...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Πως ερμηνεύεται η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση (ή όπως αλλιως την λένε) στις ημέρες μας;
Γύρω στο 1800 ξεκινα η Βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή οι άνθρωποι στην Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία από αγρότες γίνονται εργάτες και υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους.
Σήμερα, μετά από 200 χρόνια, έχουν σχηματιστει πολλά εθνικά κράτη στη θέση παλαιων αυτοκρατοριων (π.χ. Οθωμανικης αυτοκρατορίας, Αυστροουγγαρίας, Ρωσίας).
Ο διαμελισμός των αυτοκρατοριων έγινε διότι έτσι βόλευε τις Τράπεζες. Μικρότερα κράτη ελέγχονται ευκολώτερα, αφου μπουν σε ζωνες επιρροης των μεγάλων βιομηχανικων κρατων, και η γλωσσα (μαζί με θρησκεία, ήθη, έθιμα κλπ.) λειτουργει ενοποιητικά ανάμεσα στους εργάτες και τους αγρότες των δημιουργημένων εθνικων κρατων. Γι΄αυτό οι επαναστάσεις του 19ου ειχαν εθνικό χαρακτηρα.
Μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους η οικονομία των κρατων ενώνεται και σήμερα κυριαρχει το ευρω στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης. Σε λίγο θα έχουμε και πολιτική ένωση.
Για να γίνη, όμως, η Ευρώπη ένα κράτος, για να ενωθη και πολιτικά, πρέπει οι κάτοικοί της να ξεχάσουν τον εθνικισμό που λειτουργουσε όπως περίπου και η ντοπαμίνη τα τελευταια 200 χρόνια. Το έθνος κάθε εθνικου κράτους αισθανόταν ως ξεχωριστό και ως ανώτερο από τα άλλα έθνη!
Έρχονται οι Τράπεζες τώρα και λένε: το παραμύθι με την εθνική σας ανωτερότητα τελείωσε. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Όλοι οι εργάτες και οι υπάλληλοι σε όλα τα κράτη έχουν τις ίδιες ανάγκες και τον ίδιο τρόπο ζωης. Εμεις (οι Τράπεζες) έχοντας την επιστήμη στα χέρια μας και τα αγροτικά προϊόντα μπορουμε να σας ταΐζουμε και να σας παρέχουμε ό,τι χρειάζεστε για να ζητε σ΄αυτόν τον μάταιο κόσμο ειρηνικά και όμορφα. Λοιπόν, παρατηστε τους εθνικισμούς, δεχτητε τους ξένους, παντρευτητε αναμεταξύ σας και από δω και πέρα θα λέμε οι λαοί της Ευρώπης και όχι τα έθνη.
Έτσι ερμηνεύεται η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση που θα βοηθήση στην μετατροπή της Ευρώπης σε ενιαιο κράτος. Συγχρόνως οι μετανάστες σιγά σιγά θα μεταφέρουν τον τρόπο ζωης και τον τεχνολογικό πολιτισμό της Ευρώπης και στα κράτη από τα οποια προέρχονται και έτσι θα προχωρήση και η ομογενοποίηση όλης της ανθρωπότητας.
Από την στιγμή που το φαγητό το κρατανε οι Τράπεζες, εμεις δεν μπορουμε να πουμε «γιατί το μοιράζετε έτσι κι όχι αλλιως». Επομένως οι αντιδράσεις των δεξιων σιγά σιγά θα λιγοστεύουν. Η παγκοσμιοποίηση είναι τραπεζοκομμουνιστική και όχι τραπεζοεθνική όπως ηταν μέχρι χθές.https://www.youtube.com/watch?v=z24-N7oz3UM&index=36&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

πάτερ, γράψατε:
Ως Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μας πειράζει αν όλος ο πλανήτης γίνη ένα κράτος, (...)
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα υπάρξη ένα νόμισμα,(...)
Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε υπερβολικά με την μείωση των χρημάτων που έχουμε στην διάθεσί μας,(...)
Δεν πρέπει να στρεφόμαστε κατά των μεταναστων, (...)
Αντί να ανησυχουμε για το ότι μας παρακολουθούν, (...)
Αν είναι τόσο διεστραμμένοι οι παγκοσμιοποιητές και θέλουν να μας σκοτώσουν, ας κάνουμε την προσευχή μας να τους εμποδίση ο Θεός.(...)


Δεν μας πειράζει τίποτε λοιπόν. Ούτε η παγκοσμιοποίηση, ούτε η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ούτε η Παγκόσμια διακυβέρνηση ούτε το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ούτε η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών, φυλετικά και εθνολογικά και θρησκευτικά τελείως ξένων προς την Ευρώπη. Τίποτε δεν μας πειράζει.. Πέσετε για ύπνο. Δεν μπορεί να είναι κακοί οι Παγκοσμιοποιητές. Εμείς κλείνουμε τα μάτια και "να τους εμποδίσει ο Θεός." Εμείς δεν χαλάμε την ζαχαρένια μας.

Φαντάζομαι αν ζούσατε το 1922 ή το 1821, θα προσπαθούσατε να πείσετε τους Έλληνες ότι είναι μια χαρά τα πράγματα με τους Τούρκους και να μην ανησυχούν. Ας τους εμποδίσει ο Θεός..

Πάτερ, συγνώμη αλλά ..
είχε ποτέ το θάρρος κανείς να σας πει ότι επειδή δεν φαίνεται να έχετε το χάρισμα της κρίσης και της ευφυίας, μήπως είναι καλύτερα να περιοριστείτε να κάνετε τα μυστήρια και τις ακολουθίες της εκκλησίας;;

Δικαίωμα σας να γεμίζετε με κατεβατά το διαδίκτυο, και να τα γράφετε και ως σχόλια σε διάφορες αναρτήσεις, αλλά τουλάχιστον κάντε το με ένα άλλο όνομα, που δεν θα περιλαμβλάνει το σχήμα σας. Εμείς, έχουμε συνείδηση, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε τα αφήνουμε όλα να τα κάνει ο Θεός.Ο Θεός μας έδωσε μυαλό, χέρια, στόμα για να μιλάμε. Και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί ρασοφόροι με συνείδηση που επίσης αγωνίζονται και δεν επαναπαύονται για να τα κάνει όλα ο Θεός..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε σύντομα μερικές από τις κοινωνιολογικές σας προσεγγίσεις:

"Ο διαμελισμός των αυτοκρατοριων έγινε διότι έτσι βόλευε τις Τράπεζες."
Υπήρχαν τράπεζες που λειτουργούσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία;
και αποφάσισαν -οι τράπεζες- να δημιουργήσουν κράτη;;;
Και έδιναν εντολή -οι τράπεζες;;- και γινόταν ένα ένα τα κράτη;;!


"Μικρότερα κράτη ελέγχονται ευκολώτερα,"
Τι είναι πιο εύκολο να ελέγξεις; ένα μεγάλο κράτος ή πολλά μικρά;
Για σκεφθείτε λίγο πάτερ ..


"σήμερα κυριαρχει το ευρω (...) Σε λίγο θα έχουμε και πολιτική ένωση(...)πρέπει οι κάτοικοί της να ξεχάσουν τον εθνικισμό που λειτουργουσε όπως περίπου και η ντοπαμίνη τα τελευταια 200 χρόνια. (...) Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. (...) μπορουμε να σας ταΐζουμε και να σας παρέχουμε ό,τι χρειάζεστε για να ζητε σ΄αυτόν τον μάταιο κόσμο ειρηνικά και όμορφα.Λοιπόν, παρατηστε τους εθνικισμούς, δεχτητε τους ξένους, παντρευτητε αναμεταξύ σας. Έτσι ερμηνεύεται η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση που θα βοηθήση στην μετατροπή της Ευρώπης σε ενιαιο κράτος. "
Δεν ξέρουμε σε ποιο βιβλίο τα διαβάσατε αυτά αλλά πρέπει να τα διαβάσατε πολλές φορές!


"Από την στιγμή που το φαγητό το κρατανε οι Τράπεζες, εμεις δεν μπορουμε να πουμε «γιατί το μοιράζετε έτσι κι όχι αλλιως»."
Έτσι, βουλώστε το, τα κεφάλια μέσα. Περνάτε τόσο "ειρηνικά και όμορφα".

"οι αντιδράσεις των δεξιων σιγά σιγά θα λιγοστεύουν. "
των εθνικιστών/ευρωσκεπτικιστών μάλλον εννοείτε .. γιατί η "δεξιά" είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Αλλά αν κρίνουμε από τα αποτελέσμτα των εκλογών, σε όλα τα κράτη οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνουν όπως και οι εθνικιστές. Δεν τα είχε προβλέψει αυτά ο συγγραφέας του βιβλίου σας ε;; Προτίμησε να μείνει στο "ειρηνικά και όμορφα".

Πάτερ, κάντε μας τη χάρη, έχετε ένα σχήμα που οι υπόλοιποι δεν το έχουμε. Σας θερμοπαρακαλούμε αφοσιωθείτε σε αυτό.Υπάρχουν κοινωνιολόγοι με μεγαλύτερες ικανότητες.

π. Γ. Θ. είπε...

πάτερ, γράψατε:
Ως Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μας πειράζει αν όλος ο πλανήτης γίνη ένα κράτος, (...)
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα υπάρξη ένα νόμισμα,(...)
Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε υπερβολικά με την μείωση των χρημάτων που έχουμε στην διάθεσί μας,(...)
Δεν πρέπει να στρεφόμαστε κατά των μεταναστων, (...)
Αντί να ανησυχουμε για το ότι μας παρακολουθούν, (...)
Αν είναι τόσο διεστραμμένοι οι παγκοσμιοποιητές και θέλουν να μας σκοτώσουν, ας κάνουμε την προσευχή μας να τους εμποδίση ο Θεός.(...)
ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ. ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.youtube.com/watch?v=Jf9btHpdHiM&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=9
Δεν μας πειράζει τίποτε λοιπόν. Ούτε η παγκοσμιοποίηση, ούτε η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ούτε η Παγκόσμια διακυβέρνηση ούτε το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ούτε η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών, φυλετικά και εθνολογικά και θρησκευτικά τελείως ξένων προς την Ευρώπη. Τίποτε δεν μας πειράζει..
ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΚΕΤΟ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ (ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ), ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ.
Πέσετε για ύπνο. Δεν μπορεί να είναι κακοί οι Παγκοσμιοποιητές.
ΤΙ ΘΑ ΠΗ «ΚΑΛΟΙ» ΚΑΙ «ΚΑΚΟΙ» ; ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ.
Εμείς κλείνουμε τα μάτια και "να τους εμποδίσει ο Θεός." Εμείς δεν χαλάμε την ζαχαρένια μας.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ: https://www.youtube.com/watch?v=eVCvehK3tb4&index=6&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0
Φαντάζομαι αν ζούσατε το 1922 ή το 1821, θα προσπαθούσατε να πείσετε τους Έλληνες ότι είναι μια χαρά τα πράγματα με τους Τούρκους και να μην ανησυχούν. Ας τους εμποδίσει ο Θεός..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΤΟΥ 1821:
https://www.youtube.com/watch?v=c8bHjSaRRVE&index=2&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Πάτερ, συγνώμη αλλά ..
είχε ποτέ το θάρρος κανείς να σας πει ότι επειδή δεν φαίνεται να έχετε το χάρισμα της κρίσης και της ευφυίας, μήπως είναι καλύτερα να περιοριστείτε να κάνετε τα μυστήρια και τις ακολουθίες της εκκλησίας;;
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ…ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ…
Δικαίωμα σας να γεμίζετε με κατεβατά το διαδίκτυο, και να τα γράφετε και ως σχόλια σε διάφορες αναρτήσεις, αλλά τουλάχιστον κάντε το με ένα άλλο όνομα, που δεν θα περιλαμβλάνει το σχήμα σας.
ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΕΩ ΓΩ!
Εμείς, έχουμε συνείδηση, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε τα αφήνουμε όλα να τα κάνει ο Θεός.
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΟΣ ΣΟΥ!
Ο Θεός μας έδωσε μυαλό, χέρια, στόμα για να μιλάμε. Και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί ρασοφόροι με συνείδηση που επίσης αγωνίζονται και δεν επαναπαύονται για να τα κάνει όλα ο Θεός..
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΥΑΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

π. Γ. Θ. είπε...

- Θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε σύντομα μερικές από τις κοινωνιολογικές σας προσεγγίσεις:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

"Ο διαμελισμός των αυτοκρατοριων έγινε διότι έτσι βόλευε τις Τράπεζες."
Υπήρχαν τράπεζες που λειτουργούσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία;
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (ΝΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ: http://openarchives.gr/search/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9F%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1).
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΑΙΛΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ. ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΕΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΥΛΙΑ, ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΩΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ.
και αποφάσισαν -οι τράπεζες- να δημιουργήσουν κράτη;;;
Και έδιναν εντολή -οι τράπεζες;;- και γινόταν ένα ένα τα κράτη;;!
ΑΚΡΙΒΩΣ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΕΧΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ, ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ: http://www.ramnousia.com/2013/03/pos-oi-rothschild-apekthsan-ton-elegxo-ths-trapezas-ths-agglias.html
ΕΠΙΣΗΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΤΟΥ 21 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

"Μικρότερα κράτη ελέγχονται ευκολώτερα,"
Τι είναι πιο εύκολο να ελέγξεις; ένα μεγάλο κράτος ή πολλά μικρά;
Για σκεφθείτε λίγο πάτερ ..
ΑΝΤΕ ΝΤΕ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΗΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΡΑΒΩΝ Ή ΝΑ ΦΤΙΑΞΗΣ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ, ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ, ΤΟ ΝΤΟΥΠΑΙ ΚΛΠ.;

"σήμερα κυριαρχει το ευρω (...) Σε λίγο θα έχουμε και πολιτική ένωση(...)πρέπει οι κάτοικοί της να ξεχάσουν τον εθνικισμό που λειτουργουσε όπως περίπου και η ντοπαμίνη τα τελευταια 200 χρόνια. (...) Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. (...) μπορουμε να σας ταΐζουμε και να σας παρέχουμε ό,τι χρειάζεστε για να ζητε σ΄αυτόν τον μάταιο κόσμο ειρηνικά και όμορφα.Λοιπόν, παρατηστε τους εθνικισμούς, δεχτητε τους ξένους, παντρευτητε αναμεταξύ σας. Έτσι ερμηνεύεται η μετανάστευση και η λαθρομετανάστευση που θα βοηθήση στην μετατροπή της Ευρώπης σε ενιαιο κράτος. "
Δεν ξέρουμε σε ποιο βιβλίο τα διαβάσατε αυτά αλλά πρέπει να τα διαβάσατε πολλές φορές!
ΕΙΜΑΙ 48 ΕΤΩΝ. ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ…ΝΑΙ , Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΜΑΘΗΣΕΩΣ!

"Από την στιγμή που το φαγητό το κρατανε οι Τράπεζες, εμεις δεν μπορουμε να πουμε «γιατί το μοιράζετε έτσι κι όχι αλλιως»."
Έτσι, βουλώστε το, τα κεφάλια μέσα. Περνάτε τόσο "ειρηνικά και όμορφα".
ΕΣΕΙΣ, ΤΙ ΛΕΤΕ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;

"οι αντιδράσεις των δεξιων σιγά σιγά θα λιγοστεύουν. "
των εθνικιστών/ευρωσκεπτικιστών μάλλον εννοείτε .. γιατί η "δεξιά" είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
ΔΗΛΑΔΗ, Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ; ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΕΧΕΙ;
Αλλά αν κρίνουμε από τα αποτελέσμτα των εκλογών, σε όλα τα κράτη οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνουν όπως και οι εθνικιστές.
ΝΑΙ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ, ΓΥΡΩ ΣΤΟ 15 %, ΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ, ΛΟΑΤ ΚΛΠ.
Δεν τα είχε προβλέψει αυτά ο συγγραφέας του βιβλίου σας ε;; Προτίμησε να μείνει στο "ειρηνικά και όμορφα".
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!

Πάτερ, κάντε μας τη χάρη, έχετε ένα σχήμα που οι υπόλοιποι δεν το έχουμε.
ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
Σας θερμοπαρακαλούμε αφοσιωθείτε σε αυτό.
ΑΥΤΟ, ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΩ…
Υπάρχουν κοινωνιολόγοι με μεγαλύτερες ικανότητες.
ΣΙΓΟΥΡΑ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συγνώμη αν ανθρωπίνως σας δυσαρεστήσαμε αλλά επειδή πολλοί ιερείς, επειδή φέρετε το ιερατικό σχήμα το οποίο σέβεται ο κόσμος, νομίζετε ότι φέρετε μαζί και το αλάθητο σε ότι λέτε, αφού δεν τολμάει κανείς να σας διακόψει για να σας πει ότι κάνετε λάθος, επειδή πολύ "υπακοή" -με την κακή της έννοια- κάνανε μέχρι τώρα οι πιστοί ανεχόμενοι κάθε ανοησία που λέει κάθε ιερωμένος, και επειδή πολλά σούρτα-φέρτα με την εξουσία απέκτησαν κάποιοι ιερωμένοι και αυτό τους επηρεάζει στο τι λένε, είναι καιρός όποιος ιερωμένος λέει κάτι λάθος, να μην σιωπούμε αλλά να του λέμε με παρρησία την αλήθεια.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήσαμε ήταν αντιγραφή από το δικό σας αρχικό κείμενο. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε προκύπτουν δυστυχώς από όσα ο ίδιος γράψατε.

Αν η άποψη σας για την Ελληνική επανάσταση ήταν ότι κακώς έγινε και ότι είναι πιο καλό να σωθούμε ως δούλοι, επειδή ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος κατηγορούσε τον διαφωτισμό και την αθεϊα που πρέσβευε μαζί με την ιδέα της επανάστασης- καθώς και η άποψη σας ότι τα πάντα πρέπει να τα ανεχόμαστε χωρίς αντίδραση (παγκοσμιοποίηση, εξουσία κλπ), επειδή ούτως ή άλλως "δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα" (το γράψατε επανειλημμένα),
αυτό είναι ενδοτισμός, άξιος λύπησης,
και δεν ταυτίζεται ούτε με την ελληνική ψυχή ούτε με την χριστιανική αρετή. Η εκκλησία, Πατριάρχες, ιεράρχες, ιερείς, μοναχοί και πιστοί, πάντα έλεγχε την εξουσία όταν αυθαιρετούσε.

Ο Θεός μας έκανε ελεύθερους να αποφασίζουμε. Φοβόμαστε ότι έχετε επηρεαστεί από όσα έχετε διαβάσει -αποκλειστικά κοινωνιολογική προσέγγιση της ιστορίας έχοντας χάσει την επαφή με την πραγματικότητα- και χάσατε επαφή με την γνήσια ελληνική ψυχή και τη λεβεντιά της και την αληθινή Ιστορία της.
Ο αληθινός πιστός έχει συνείδηση. Δεν αναζητάει δικαιολογίες και ρητά για να δικαιολογήσει την απραξία του και την ανοχή του στην αδικία.

Αν παρόλα αυτά επιμένετε ότι είναι καλύτερα να σωθείτε σκλαβωμένος, γιατί παραμένετε στην Ελλάδα; Σταματήστε να ξημεροβραδιάζεστε στο διαδίκτυο και επιλέξετε μία από τις πόλεις που κατέλαβε ο ISIS και να πάτε να ζήσετε εκεί, εξασφαλίζοντας "πλούτη", "ασφάλεια", "μακροβιότητα", "γαλήνη", "ευσέβεια" και την "ησυχία" σας, όπως επί λέξη αναφέρετε στο βίντεο για το 1821 που ανεβάσατε..
Λυπόμαστε πραγματικά.

Πάρτε και μια παραπομπή, για να διαβάσετε και κάτι διαφορετικό. Να δείτε ότι το έθνος μας δεν περίμενε τον Διαφωτισμό για να κάνει επανάσταση. Να δείτε πως αγωνιζόταν κάποιοι αληθινοί παπάδες, που θυσίασαν την δεσποτική θέση τους, και τα πλούτη τους και την ίδια την ζωή τους, αλλά έμειναν στην Ιστορία και μας φωτίζουν ως αληθινοί φάροι. Δείτε την φωτογραφία να δείτε πως σώζεται ένας αληθινός χριστιανός, ένας δεσπότης, μέσω του μαρτυρίου και όχι σκύβοντας το κεφάλι στην αυθαιρεσία και στην αδικία:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_12.html

Καλή μετάνοια σε όλους μας. Την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

http://mao.gr/dianooumenoi/
Τρισάθλιο υμνολόγιο προς την Ευρώπη "πνευματικών" ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/1603-epistoli-mitropoliti-surou-pros-ton-kon-mitsotaki
Mητροπολίτου Σύρου "κατορθώματα".

π. Γ. Θ. είπε...

http://clubs.pathfinder.gr/SYNTAKTIKO/180555?forum=23956&read=567
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ, ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΩΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΙ...

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για μία ακόμη φαιδρότητα του μητροπολίτη Σύρου.

Ανώνυμος είπε...

Και η Τουρκία είναι στο στρατόπεδο του ΟΧΙ πάντως και έχει δώσει γραμμή προς τη μειονότητα να ψηφιστεί το ΟΧΙ μαζικά. Αυτό να μην σας προβληματίζει όμως δεν χρειάζεται...

Ανώνυμος είπε...

Ma tote epibaloun mnimonia mono stin Ellada giati to zitima einai pnevmatiko. Den einai katholou oikonomiko. Akoma na to katalaboune oi ipoloipoi.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Όπως βλέπετε εδώ:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500009396
ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν το ΝΑΙ, είναι ο βουλευτής (ΝΔ, στη ΔΗ.ΣΥ (της Ντόρας Μπακογιάννη) και από εκεί στην ΔΗΜΑΡ, και τέλος στο Ποτάμι κλπ) Ιλχάν Αχμέτ.
Όπως βλέπετε υπάρχουν μερικά πρόσωπα που ακολουθούν τυφλά τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σχετικά δημοσιεύματα για τον Ιλχάν Αχμέτ:
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/302078/to-paihnidi-toy-ilhan-ahmet-sti-rodopi
http://www.protothema.gr/ekloges/article/199660/apo-th-nd-kai-th-dhsy-sth-dhmar-o-ilxan-axmet/
http://antiparakmi.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html
http://tourkikanea.gr/2015/01/potami-2/


2) Ως γνωστό, οι αριστεροί συνήθως τοποθετούν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από την εθνική. Γι αυτό και στην Τουρκία υπάρχουν αριστεριστές που υπερασπίζονται τον αγώνα των Κούρδων. Συνεπώς είναι εύλογο αριστεριστές μουσουλμάνοι του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθούν την κομματική τους γραμμή και να υποχρεώνονται επίσημα τουλάχιστον να την στηρίξουν.


3) Αν το Τουρκικό Προξενείο ήταν πράγματι υπέρ του ΟΧΙ, διαθέτει μηχανισμούς να πληροφορήσει μυστικά την μειονότητα. Δεν θα το έκανε "βούκινο", για να οδηγήσει την χριστιανική πλειοψηφία να ψηφίσει το αντίθετο.


4) Γνωρίζουμε για τις χρηματοδοτήσεις μυστικών υπηρεσιών στη Θράκη, σε έντυπα και πρόσωπα. Επειδή η ανακοίνωση για το τι υποτίθεται θα ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, εκπορεύεται κυρίως από συγκεκριμένα ελληνικά εθνικιστικά έντυπα γνωστά για τις διασυνδέσεις με τέτοιους μηχανισμούς, επιφυλασσόμαστε ειλικρινά για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.
Το ίδιο ισχύει και για κάποιους υψηλόβαθμους "αποστράτους" που συνήθως για να ανέλθουν στην ιεραρχία του Στρατού, έχτισαν προηγουμένως πολύ καλές σχέσεις με κομματικά πρόσωπα.


Πάντως είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ακομμάτιστων ελληνορθόδοξων και πατριωτικών ιστολογίων τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ. ΕΧΕΤΕ ΌΡΕΞΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΛΠ

ΝΑΙ πάτερ έχω. Όχι επειδή μου αρέσει ο πόλεμος αλλά επειδή μου αρέσει η ειρήνη. Δεν γίνεται ο κάθε τρελός να μας επιτίθεται επειδή έτσι γουστάρει και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. ΑΝ το κάναμε αυτό τότε δεν θα υπήρχε ορθόδοξος για ορθόδοξο και τότε δεν θα υπήρχε ούτε το ποίμνιο του Χριστού, ούτε εσείς ως παπάς για να λειτουργείτε.

Το ακριβώς αντίθετο πρέπει να συμβεί: εμείς πρέπει να "επιτεθούμε" με την αγάπη του Κυρίου, και το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ώστε όποιος ακούσει και ενδιαφερθεί να ξέρει που θα μας βρει. Οι χριστιανοί είναι το φως του κόσμου. Και αυτό είναι γνωστό. Αλλά είναι το φως επειδή διαδίδουν το φως! Όχι επειδή κάθονται επειδή, λέει, "έχει ο Θεός". Ναι ο Θεός έχει, αλλά Αυτός δεν ήταν που είπε και το: "κηρύξετε πάντα τα έθνη"; Δεν είπε "απολαύστε την ζωούλα σας επειδή έχετε εμένα".

Από την στιγμή που η ορθόδοξη Ελλάδα μου (και όχι μόνο η Ελλάδα) κινδυνεύει από την μαυρίλα της παγκοσμιοποίησης (δε πα να λέγεται, ISIS, δεν πα να λέγεται "πολιτισμός"... [δεν βρίσκω του κίναιδους πολιτισμένους], δεν πα να λέγεται Ε.Ε) εγώ θα αντιδράσω, όχι μόνο επειδή θέλω να ζήσω χωρίς να μου κόψουν το κεφάλι οι ισλαμιστές, αλλά και επειδή θέλω να ζήσουν και οι άλλοι. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει έχοντας την όποια ISIS που σκοτώνει σωματικά, και διαστρεβλώσεις τύπου gay που σκοτώνουν πνευματικά. Οι Τούρκοι και οι λοιποί που αναφέρατε είναι άνθρωποι χωρισμένοι σε δύο ομάδες: στους τρελούς και στους συνετούς. Για τους συνετούς έχω ευθύνη ως άνθρωπος και ορθόδοξος. Για τους τρελούς έχω τα όπλα. Όχι για να σκοτώσω, αλλά για να μην σκοτωθώ. Και το όπλο στην προκειμένη περίπτωση είναι η αποχώρηση μας από την σαπίλα, είτε αυτή λέγεται, ευρώ, είτε Ε.Ε, είτε οπωσδήποτε. Μόνο έτσι θα προστατευθούν οι ψυχές που είναι πιο σημαντικές από το σώμα. Όχι ότι δεν θέλουμε το σώμα. Απλά αγαπάμε την ψυχή περισσότερο γιατί αυτή είναι αθάνατη. Γι' αυτό και φροντίζουμε αυτήν πρώτα. Και γι' αυτό δεν παρατάμε τις επάλξεις. Γιατί αν πέσουν αυτές, θα πέσουν και τα υπόλοιπα. Και δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εγώ προσωπικά δεν σκοπεύω να το αφήσω να συμβεί.

Επίσης η απάντηση στο "ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" είναι η εξής: αυτό δεν πρόκειται να γίνει. ΑΝ βγούμε από την Ευρώπη η γερμανία θα χάσει 87 εκατομύρια ευρώ. Λέτε να είναι τρελή ώστε να μας αφήσει να βγούμε; Εσείς θα θέλατε να το κάνετε αν ήσασταν στην θέση της;

Όσο για το "ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ"... ναι αυτό στέκει λογικής αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν σκεφτήκατε. Όλα αυτά που τυχαίνει να έγραψα χτες-προχτές για ένα δικό μου άρθρο υπέρ του "Οχι". Σε επόμενο ποστ (γιατί τα ποστ μεγάλα σαν ...σεντόνια δεν τα δέχεται το σύστημα) θα βρείτε το απόσπασμα (το οποίο μπορεί να είναι χωρισμένο σε δύο ποστ αν είναι αρκετά μεγάλο)

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

ΥΓ: Επέλεξα να υποβάλω το κείμενο μου ως Ανώνυμος γιατί ποτέ μου δεν έμαθα να λειτουργώ καλά το Google/blogspot και δεν ήθελα να μπερδευτώ. Σε περίπτωση που θέλετε να μου δώσετε απάντηση μπορείτε να με βρείτε στο: https://macedonianancestry.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

1) Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από ένα άρθρο που έγραψα για το δικό μου blog. Επειδή όμως σαν άρθρο είναι τεράστιο γι' αυτό θα βάλω μόνο ένα απόσπασμα.

2) Το αρχικό άρθρο γράφτηκε ως απάντηση σε κάποιον άλλον γι' αυτό σε μερικά σημεία θα δείτε να απευθύνομαι αποκλειστικά σε αυτόν. Στα περισσότερα σημεία του άρθρου η γραφή δίνεται σε μορφή απάντησης/ερώτησης (μόνο που δεν ήταν ερώτηση/απάντηση, ήταν η ιδεολογία του και η ιδεολογία μου την οποία αποκρούω)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα
6) Δεν είμαστε Ισλανδία, που σημαίνει ότι δεν είμαστε ένα απομονωμένο νησί χωρίς εχθρούς. Γύρω μας, δεν έχουμε τους πιο ήρεμους και φιλειρηνικούς γείτονες.

Σωστό επιχείρημα. Όμως η δική μου πείρα, μου λέει και κάτι ακόμα. Πως ο διεφθαρμένος άνθρωπος που έχει το θράσσος να νομίζει πως όλα σε αυτήν την γη του ανήκουν και πως οι άλλοι δεν είναι παρά μόνο απλά σκουπίδια που τον εμποδίζουν να περπατήσει στον ένδοξο δρόμο που οδηγεί στον πλούτο “του”, δεν έχει σκασίλα το αν εσύ είσαι στην Ε.Ε ή όχι. Απλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ορμήσει στην λεία του σαν κοράκι που είναι. Και αν τυχαίνει να μην υπάρχει αυτή η ευκαιρία, τότε πολύ απλά ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, με κάποιο “τυχαίο” και “ατυχές” γεγονός εις βάρος πάντα του κοροϊδου που πιστεύει πως είναι ασφαλής επειδή βρίσκεται, λέει, στην Ε.Ε . Και καλύπτει τα ίχνη του έχοντας ως σύμμαχο είτε την ψυχολογική εκμετάλευση, είτε την άγνοια, είτε τις απειλές εναντίων αυτών που κατάλαβαν το παιχνίδι του και αντιδρούν.

Θέλω να σου πω και κάτι χωρίς να υπάρχει ίχνος θελήσεως προσβολής προς το πρόσωπο σου: είσαι και εσύ μέσα στα λαμόγια, στους κακούς. “Θυμήθηκες” ότι πρέπει να μας πεις τον φόβο των Τούρκων ΑΜΑ ΒΓΟΥΜΕ από την Ε.Ε, αλλά -ω τι σύμπτωση- “ξέχασες” να μας πεις ότι όλο αυτό είναι το συνηθισμένο επιχείρημα τρομοκρατίας ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε!

Θες μερικές απόδειξεις; Ορίστε:
– Μπήκαμε στην πρώην ΕΟΚ, σημερινή Ε.Ε, το 1961.
Εμπόδισε αυτό τους Τούρκους να πράξουν τα των Ιμίων το 1996; ΟΧΙ!

– Μπήκαμε στην πρώην ΕΟΚ, σημερινή Ε.Ε, το 1961.
Εμπόδισε αυτό τους Τούρκους να ετοιμαστούν για επίθεση εναντίων μας το 1999; ΟΧΙ! (Την εποχή του μεγάλου σεισμού που έπεσε το εργοστάσιο της Ρικομέξ… ο σεισμός τους εμπόδισε έμμεσα και άμεσα γιατί πάνω-κάτω πάθανε και αυτοί τα ίδια)

– Μπήκαμε στην πρώην ΕΟΚ, σημερινή Ε.Ε, το 1961.
Εμπόδισε αυτό τους Τούρκους να σκοτώσουν τον Σμηναγό μας, τον Κώστα Ηλιάκη πάνω από το Αιγαίο ΜΑΣ το 2006; ΟΧΙ!

Βαριέμαι να γράφω και άλλα παραδείγματα, όμως να είσαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά ακόμα και ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. Να ένα ακόμα δείγμα: http://tinyurl.com/GR-F16-Vs-the-Turks

(Συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (συνέχεια αποσπάσματος... δεν χώραγε όλο σε ένα ποστ)
Ίσως πεις πως τα λόγια μου επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα σου. Πως είχες δίκιο, οι Τούρκοι είναι ένας ορατός εχθρός κ.τ.λ… Και πράγματι θα είχες δίκιο σε μεγάλο βαθμό αν δεν υπήρχε μια λεπτομέρεια που ανατρέπει τα πάντα: ο οριθμός των ανθρωπων που έχουν το θράσσος να νομίζουν ότι είναι οι άρχοντες του κόσμου. Νομίζεις πως οι Τούρκοι είναι οι μόνοι άπληστοι στον πλανήτη; Για υπενθύμισε μου τι ακριβώς είναι οι Αμερικάνοι; Τι είναι το ΝΑΤΟ; Τι είναι η Κίνα; Τι είναι όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες πολιτικοί και μη; Εσύ γνωρίζεις άνθρωπο που να έχει την εξουσία στα χέρια του και να μην κοιτάζει το συμφέρον του; Εγώ όχι.

Με βάση αυτό το σκεπτικό λοιπόν, και γνωρίζοντας οι της εξουσίας πως η Ελλάδα έχει όλους τους άσσους στο μανίκι της, (βλ. παρακάτω) πιστεύεις πραγματικά πως θα μας αφήσουν στην μοίρα μας βοήθητους, σε περίπτωση που κάποιος από τους υπόλοιπους (και πολύ αγαπητούς μας συμμάχους βεβαίως-βεβαίως) μας επιτεθεί; Φυσικά και όχι. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όχι. Όχι βέβαια επειδή μας αγαπούν (ω, Παναγιά μου!) αλλά επειδή ξέρουν ότι θα χάσουν την μερίδα του λέοντως, κάτι που φυσικά δεν θέλουν. Γι’ αυτό και ακριβώς θα μας βοηθήσουν. Ο φόβος φυλάει τα έρμα αγαπητέ μου και η ιδέα του ότι μπορεί η αυτού μεγαλειότητα του εαυτούλη τους να χάσει τα πλούτη “τους”, θα μας προφυλάξει από κάθε ξένο κακό λύκο, όπως και όλους τους λαούς που τυχαίνει να έχουν πλούτη αμύθητα υπό την κατοχή τους. Μέχρι να τα φάνε αυτοί φυσικά. Γι’ αυτό και δεν θα αφήσουν κανένα να επέμβει στα σχεδιά τους μέχρι τότε. Είναι πάρα πολύ άπληστοι για να το κάνουν αυτό. Η Τουρκία δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να κάνει κακό στην Ελλάδα χωρίς να επέμβει μια Ρωσσία, ένα ΝΑΤΟ, μια Αμερική. Εσύ τι λες; Να αφήσουν τον Ερντογάν να τους πάρει την λεία μέσα από το στόμα;

..... (τέλος αποσπάσματος..... το υπόλοιπα άρθρο βρίσκεται εδώ: http://tinyurl.com/15-logoi-OXI ).....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάζουμε ένα ακόμη σχόλιο του π.Γ.Θ. στο γνωστό εκκλησιαστικό πρακτορείο :

...η περίοδος του παπαφλέσα τελείωσε. καλύτερα να μείνουμε μόνο στον Χριστό. τα εθνικά ξέφτυσαν και δεν έχει ενδιαφέρον η υπόθεσι. μόνο η ελληνική γλωσσα έμεινε και έχει αξία. τα οχι και οι μεταξαδες και οι κολοκοτρωναιοι ειναι παρελθόν και η ντοπαμίνη δεν διεγείρεται πλέον μ΄αυτά. μην χάνεις δυνάμεις ασχολούμενος με παραπανίσια πράματα. (εκ Λεβαίας...)

Λυπόμαστε που υπάρχουν ρασοφόροι που γράφουν τέτοιες προδοτικές αθλιότητες.
ΝΤΡΟΠΗ σας. ΝΤΡΟΠΗ.

Και μια που το σχόλιο μας στο romfea, μία ακόμη φορά δεν φαίνεται να το εγκρίνουν για δημοσίευση, σας το γράφουμε εδώ:

Πάτερ, θέλουμε πλέον ευθέως να σας ρωτήσουμε:
Δεν έχετε ενορία; Δεν έχουν ανάγκες οι ενορίτες σας; Μήπως να αφήνατε τις κοινωνιολογικές σας προσεγγίσεις και τα καλέσματα για να σκύψουμε το κεφάλι στους ξένους και να ασχοληθείτε και με το λειτούργημα σας;
Άλλη δουλειά δεν έχετε πάτερ, από το να περιφέρεστε νυχθημερόν στα ιστολόγια;

π. Γ. Θ. είπε...

http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html
Η ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΣΤΟΝ Ανώνυμος6 Ιουλίου 2015 - 2:46 π.μ.

π. Γ. Θ. είπε...

http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_6.html
Η ΑΠΑΝΤΗΣΙ. ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΚΡΙΠΤΑ ΜΑΝΕΝΤ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάσαμε τις νέες πνευματικές σας νουθεσίες:
"ΕΠΙΣΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΞΕΣ."
Θέλατε να τα καταγράψετε μάλιστα! "ΣΚΡΙΠΤΑ ΜΑΝΕΝΤ"! Θέλετε αυτά να μείνουν..

Πάτερ για τελευταία φορά θα σας προτείνουμε να πάψετε να γράφετε διαρκώς και να περιοριστείτε στις ιερατικές σας υποχρεώσεις. Προσβάλλετε το σχήμα σας και δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε.

Αν ποτέ καταλάβετε το λάθος σας και συνειδητοποιήσετε πόσο σας προσβάλλουν όλα αυτά, μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τους διαλόγους που είχαμε μαζί σας.

π. Γ. Θ. είπε...

Διαβάσαμε τις νέες πνευματικές σας νουθεσίες:
"ΕΠΙΣΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΞΕΣ."
Θέλατε να τα καταγράψετε μάλιστα! "ΣΚΡΙΠΤΑ ΜΑΝΕΝΤ"! Θέλετε αυτά να μείνουν..

Πάτερ για τελευταία φορά θα σας προτείνουμε να πάψετε να γράφετε διαρκώς και να περιοριστείτε στις ιερατικές σας υποχρεώσεις.
1. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Προσβάλλετε το σχήμα σας και δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε.
ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ!
Αν ποτέ καταλάβετε το λάθος σας και συνειδητοποιήσετε πόσο σας προσβάλλουν όλα αυτά, μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τους διαλόγους που είχαμε μαζί σας.
ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ. ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΘΕΟΥΣ, ΥΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΙ, ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ. ... Δ.Γ.Θ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν θέλετε κάντε τον κόπο να διαβάσετε την σημερινή μας ανάρτηση :
Η στάση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής (απέναντι στο δημοψήφισμα) και ο πατριωτισμός ως "το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων"
με δεκάδες αποκαλυπτικές φωτογραφίες:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.