" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκδίωξη γνωστού αντιοικουμενιστή κληρικού

Παρακολουθούμε προβληματισμένοι -για να μιλάμε ειλικρινά και πραγματικά εξοργισμένοι- τα όσα εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό. Από τις Οικουμενιστικές προδοσίες μέχρι τις τιμωρίες και εκδιώξεις αγωνιστών κληρικών.
Παρακάμπτουμε τόσο την χθεσινή και προχθεσινή επαίσχυντη συνάντηση-συμπροσευχή Βαρθολομαίου-Πάπα, παρακάμπτουμε και τις αντιδράσεις 6 επισκόπων αλλά και 2 χιλιάδων -αρχικά- πιστών (δείτε εδώ), 
γιατί πριν λίγες ώρες διαβάσαμε μία ακόμη εξοργιστική είδηση :


Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις
Έχουμε καυτό ρεπορτάζ επί του πιεστηρίου, από το κέντρο των εξελίξεων εμβληματικής Μητροπόλεως της Βορείου Ελλάδος. Το μητροπολιτικό συμβούλιό της, πρόσφατα συνεδρίασε με τη συμμετοχή αρχι-οικουμενιστή καθηγητή της Θεολογίας.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν… μόνον ένα:
Η εκδίωξη γνωστού αντιοικουμενιστή κληρικού από τους κόλπους της ιεράς μητρόπολης.
Συσκέπτεται λοιπόν το συμβούλιο και αποφασίζει να δώσει απολυτήριο στον
πιο δραστήριο, τον πιο μαχητικό ιερέα της. Αυτός ο παραδοσιακός ιερέας, έχει κατορθώσει με τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα και με την αντιοικουμενιστική και κατηχητική του δράση, να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τις συνειδήσεις του πιστού λαού, κατά του Οικουμενισμού, σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.
Προβλέπουμε πως θα γίνει μεγάλη ταραχή. Γνωρίζουμε τον ιερέα, τον θαυμάζουμε, βλέπουμε τους αγώνες του και τον πονούμε. Αυτός μας καθησυχάζει· εμείς από σεβασμό θα τον αφήσουμε στην ησυχία του· αλλά θα αναλάβουμε τον αγώνα. Ο αγώνας δεν είναι για τον συγκεκριμένο πατέρα μόνο· είναι για την Ορθοδοξία!
Στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται ο καημός μας για την Πίστη. Την Πίστη που ξεπουλούν οι Οικουμενιστές και οι μασόνοι ιεράρχες με τις αισχρές τους πράξεις. Κηρύττουν τον πόλεμο και θα μας βρουν εκεί. Δεν θα τους περάσει… Δεν πολεμούν έναν παπά, πολεμούν την Πίστη, ένα ιδανικό, ένα σύμβολο, την Ορθοδοξία μας!
Αν επιβεβαιωθεί και αυτήν την φορά το ρεπορτάζ μας, τότε θα αναλάβουμε δράση πλήρους διαφωτίσεως του λαού. Έχουμε στη διάθεσή μας όσα στοιχεία χρειάζονται για να καταδείξουμε την άθλια πολιτική που ακολούθησε ο μητροπολίτης του και οι πέριξ αυτού συμβουλάτορές του επί μία ολόκληρη δεκαετία.
Ο φθόνος τους για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του ιερέως, τους θολώνει το μυαλό. Μεταχειρίζονται άθλια μέσα. Τώρα χρησιμοποιούν ένα πολύ ύπουλο τέχνασμα. Με το τελευταίο τους κατασκεύασμα της κατηγορίας του ομαδάρχη, του δημιουργού οπαδών, δηλαδή άβουλων όντων, τον αποκηρύσσουν ως αποσυνάγωγο. Δήθεν ότι έχει κατασκευάσει οπαδούς όχι του Χριστού, αλλά δικούς του, τον κατηγορούν για δημιουργία παρακράτους. Γνωστό το νεοεποχίτικο κόλπο τους. Το μεταχειρίζονται όλες οι σέκτες αλλά και οι μασονικές στοές...
Αυτό, τέλος,  το ξαναγράψαμε. Αποτελεί σωκρατική ειρωνεία να απεργάζονται σχέδια εξόντωσης, τη στιγμή που στην εν λόγω Μητρόπολη, πυκνώνουν πολύ τα μαύρα σύννεφα επερχόμενης Τροϊκανής καταιγίδας, που αναμένεται να την κάνει φύλλο και φτερό... και τα ανήθικα σχέδιά τους φτερό στον άνεμο. Είναι τραγικό στις ημέρες της οικονομικής κρίσης, να αποδειχτούν, οι φιλόπτωχοι και φιλόπατρεις, φοροφυγάδες.
Πηγή 

Διαβάστε και το νεότερο κείμενο-ενημέρωση (αναρτήθηκε Δευτέρα πρωί) του Ιστολογίου Κατάνυξης:

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αυτός ο παραδοσιακός ιερέας, έχει κατορθώσει με τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα και με την αντιοικουμενιστική και κατηχητική του δράση, να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τις συνειδήσεις του πιστού λαού, κατά του Οικουμενισμού, σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο."

Τραβηγμένες υπερβολές .

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπω πήρες σβάρνα τα ιστολόγια και γράφεις το ίδιο σχόλιο παντού.
Ούτε έμμισθος να ήσουνα. Ή μήπως ...;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καχυποψία .

Ανώνυμος είπε...

Παράξενο: το ίδιο ακριβώς σχόλιο έγραψες, ως ανώνυμος, και εδώ:
http://katanixis.blogspot.gr/2014/11/a.html
στις 1 Δεκεμβρίου 2014 - 4:27 μ.μ. (3 λεπτά πριν το γράψεις και εδώ)

Όπως φαίνεται παρακολουθείς για το ίδιο θέμα πολλά ιστολόγια και επιδιώκεις να καπελώσεις τα σχόλια. Επαγγελματισμός..
Λογικά σε λίγη ώρα τελειώνει η βάρδια σου οπότε, τα λέμε αύριο μεσημεράκι.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από καχυποψία έχεις βλέπω και μεγάλη φαντασία .

Το να εκφράζω την ίδια άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος σε όποιο ιστολόγιο επιθυμώ αυτό αποτελεί καθαρά δική μου επιλογή , που πηγάζει από την ελευθερία του λόγου την οποία έχω .

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι ... "ελευθερία του λόγου"!!!
Πολύ ωραίες λέξεις βρίσκεις για να δικαιολογείς το επάγγελμά σου.

Σε ξαναρώτησα: αμείβεσαι με το ωράριο ή με τα σχόλια που γράφεις;
Πάντως, εντελώς φιλικά, το να παλεύεις να "ανέβεις Ιεραρχικά" γράφοντας σχόλια στα Ορθόδοξα Ιστολόγια, πολύ κουραστικό μου φαίνεται, αφού υπάρχουν κι άλλες "τρύπες".
Δε λέω, δύσκολες οι εποχές που ζούμε, όλοι ζοριζόμαστε .. σε καταλαβαίνω και σε δικαιολογώ -εν μέρει. Εφόσον είναι δεδομένη η απόφαση να εκπορνευθεί, ο καθένας ορίζει το πινάκιο της φακής που επιθυμεί.
"Άξιος" (όπως φώναζαν και στον Πάπα οι ομοϊδεάτες σου).

Ανώνυμος είπε...

Ό Όσιος Νήφων επίσκοπος Κωνσταντιανής μας ενημερώνει να μην απαντάμε στους συκοφάντες μας . Σε αυτούς που μας αδικούν . Εύχομαι να τους ελεήσει Ο Κύριος .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 9:31 π.μ.

1. Δεν είμαι κληρικός , αλλά λαϊκός .
2. Δεν είμαι φιλάργυρος .
3. Διακατέχεστε από το σύνδρομο καταδίωξης και από προκατάληψη απέναντι σε αυτούς που εκφράζουν διαφορετική άποψη από την δική σας , καθιστώντας τους "βαλτούς" χωρίς να είναι .

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε η βδομάδα και άλλαξες βάρδια βλέπω.
πρωινή; 8πμ-4μμ; Τυχερέ!!!

Όχι ρε, τι καχυποψία, επειδή στις 8:12 πμ έψαξες το ιστολόγιο αυτό να δεις τι σου απάντησα; Που τη βλέπεις την καχυποψία. Εγώ το θεωρώ συνέπεια και επαγγελματισμό. Χαίρομαι που εκτιμάς τα χρήματα και την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν.

ΥΓ. 8 το πρωί!!! έψαχνες να δεις τι σου απάντησα -τι έγινε, έγραφες την εβδομαδιαία αναφορά και το θυμήθηκες;
Σε καμαρώνω και σε λυπάμαι ..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παράκληση προς όλους:
Προσπαθήστε να αποφεύγετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς ώστε τα σχόλια να αποτελούν αφορμή ευρύτερου προβληματισμού πάνω στο ίδιο το θέμα και όχι προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Αν συνεχιστεί η προσωπική κόντρα,θα αναγκαστούμε να επέμβουμε για να διαγράψουμε σχόλια. Ας βοηθήσουμε όλοι να κρατήσουμε το επίπεδο που οφείλουμε να έχουμε ως εκπαιδευτικοί.

Ανώνυμος είπε...

"Ο αγώνας δεν είναι για τον συγκεκριμένο πατέρα μόνο• είναι για την Ορθοδοξία!"

Η Ορθοδοξία δεν αποτελεί ιδιοκτησία των διαχειριστών ενός ιστολογίου ή μίας ενορίας, αλλά εξ' ολοκλήρου του Ορθοδόξου Ποιμνίου ανά την οικουμένη.
Κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί και να θέσει υπό την προστασία του την Ορθοδοξία . Διότι πολύ απλά προστατεύεται από τον Ίδιο Τον Κύριο και την Θεία Πρόνοια . Ούτε ασφαλώς ένας ιερέας δεν μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο .

Εκφράσεις όπως "στον πιο δραστήριο" , "τον πιο μαχητικό ιερέα της" αποτελούν για μένα υπερβολές που οδηγούν στην υπερηφάνευση του ιερέως .

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.