" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η περιγραφή σχολικής "εορτής" 28ης Οκτωβρίου από αυτόπτη μάρτυρα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Γράφει ο Θάνος 
Φέτος έτυχε να βρεθώ σε δημοτικό σχολείο του Χαλανδρίου... για την σχολική εορτή της Εθνικής μας Επετείου...
Την γιορτή διοργάνωσε η Ε' τάξη.....

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή....
Τα παιδιά είχαν εντολή να ντυθούν με τζιν παντελόνια και κόκκινες μπλούζες!!!!!!
Σκέφτεσαι καλά μωρέ δεν πειράζει ας το προσπεράσουμε.... (αν και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται).

Ένα παιδί διάβασε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν....
Κατόπιν ξεκίνησαν τα τραγούδια....
Ξεκίνησαν με το "Σαββατοβραδο στην Καισαριανή....."
Ξέρετε εκείνο που λέει .. "το απομεσήμερο έμοιαζε να στέκει...κλπ κλπ... "
Μετά είπαν ένα άγνωστο για τους κακόμοιρους εβραίους!!!!!
Μετά είπαν το "Ακορντεόν"..... του Λοϊζου!!!!
Σκέφτηκα "κάτι δεν πάει καλά...."

Έπειτα είπαν ένα κατά του φασισμού με λόγια ..... "τσακίστε τον φασίστα" και τέτοια...
(τώρα το "τσακίστε" για παιδάκια δημοτικού που τα έχουνε -και καλά -πρίξει κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται και άλλα νεοταξίτικα.... είναι κάπως δεν νομίζετε..;)

Και τέλος εκεί που λέω τώρα θα πουν και κανένα της Βέμπο...
Τι είπαν;
Ούτε που πάει το μυαλό σας....
Το "Imagine" του Τζων Λένον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No religion (Χωρίς θρησκεία) και τα σχετικά....
Χάος.....
Τελικά είπαν τον

Εθνικό Υμνο (πάλι καλά) και η γιορτή έλαβε τέλος...Αυτό ήταν.... 
Κατά τα άλλα η οργάνωση ήταν άψογη....

Αν εσείς δεν βλέπετε την εθνική αποδόμηση που υφίστανται τα παιδιά μας από την νεοταξική και παγκοσμιοποιημένη αριστερά.... τότε η πατρίδα μας οδεύει στο χάος χωρίς σωτηρία...
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι εντολές έστειλε φέτος το Υπουργείο (ΜΗ Εθνικής) Παιδείας στα σχολεία για τον εορτασμό...
Κάθε σχολείο όμως και κάθε διευθυντής και καθηγητές δεν είναι δυνατόν να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη στο να τελεστεί όπως πρέπει η Εθνική μας Εορτή....

Τι στα κομμάτια, δεν μπορεί ο Μπουτάρης κι ο Τσίπρας να έχουν τόσα ξαδερφάκια διευθυντές δημοτικών σχολείων.....
Και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έγινε κυβέρνηση ο SYRIZA....
Απλά τα τελευταία 40 χρόνια η παιδεία έχει περάσει στα χέρια της αριστεράς με το αποτελέσματα που βλέπουμε....
Τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα....

ΘΑΝΟΣ
Πηγή


Σχόλιο:
Όσο οι γονείς δεν αντιδρούν, η διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών εορτών θα συνεχίζεται και θα εντείνεται.
Κάποια στιγμή οι γονείς που έχουν ιδανικά θα πρέπει να  αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να οργανωθούν στον Σύλλογο Γονέων και να καταγγείλουν κάθε την προπαγάνδα μέσα στα σχολεία. Οφείλουν να απαιτήσουν να αποδίδεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους πεσόντες που δεν θυσιάστηκαν ούτε για τον "αντιφασισμό" ούτε για το "no religion" αλλά μία ακόμη φορά έπεσαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος".

Τέλος καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνειδητοποιούν την αποστολή τους να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές. Το υλικό που έχουμε αναρτήσει στο ιστολόγιό μας είναι άφθονο και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου κι εμένα να παραθέσω τη δική μου εμπειρία. Είμαι πρώην καθηγητής γερμανικής γλώσσας. Πριν 2 χρόνια δίδασκα σε ένα δημοτικό σχολείο. Ήταν απόκριες και το σχολείο επέτρεψε στους μαθητές να έρθουν στο σχολείο ντυμένοι "καρναβάλια". Μπαίνοντας στην τάξη που είχα μάθημα (Ε' δημοτικού) αντικρίζω κάποιες μαθήτριες να είναι ντυμένες καμπαρετζούδες, που σημαίνει ότι φορούσαν σούπερ μίνι φούστες και διχτυωτό καλσόν! Ένιωσα όχι απλά ντροπή, όχι δεν μπορούσα να κοιτάξω τις μαθήτριες κατάματα, ένιωσα τέτοια βαθιά λύπη να βλέπω να ξεφτιλίζονται έτσι κοριτσάκια 10 χρονών ντυμένα σαν εκείνες τις "κυρίες", ξέρετε ποιες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από περιέργεια παίρνω το πηλήκιο ενός μαθητή μου που ήταν ντυμένος στρατιωτικός. Και βλέπω επάνω στο πηλήκιο το σύμβολο του εβραϊκού στρατού με εβραϊκά γράμματα. Έμεινα εμβρόντητος! Η προετοιμασία για το Πάσχα κατάντησε καμπαρέ και ταύτιση με έναν ξένο στρατό, λες και ο ελληνικός στρατός δεν έχει να αναδείξει ήρωες σαν παράδειγμα προς μίμηση.
Ξέρω ότι το θέμα είναι λίγο άσχετο με την 28η Οκτωβρίου αλλά ήθελα να δείξω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι φαίνονται και τα παρουσιάζουν. Γίνεται πολύ "καλή δουλειά" από τους νεοταξίτες που θέλουν τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με τέτοιου είδους πρότυπα, να μαθαίνουν από τα 10 την ερωτική πρόκληση και την υποσυνείδητη αντικατάσταση οτιδήποτε ελληνικού με κάτι ξένο και άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα. Κρίμα και αλίμονό μας!

Δ.Χ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.