" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανοί καθηγητές δεν βοηθούν τους λευκούς μαθητές με χαμηλές επιδόσεις, μήπως θεωρηθούν «ρατσιστές»

Στις 15 Ιανουαρίου 2014, το BBC έγραψε ότι ο Chris Wood, ένας επιθεωρητής του Ofsted, (The Office for Standards in Education, Children's Services and Skills, το σύστημα των επιθεωρητών των Βρετανικών σχολείων) κατέθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν αρκετή προσοχή στους κακούς λευκούς μαθητές από φόβο μήπως θεωρηθούν «ρατσιστές».

Το BBC προσθέτει : 

«Το Ofsted πιέζει τώρα τα σχολεία να επικεντρωθούν στα λευκά παιδιά της εργατικής τάξης, εν μέσω ανησυχιών ότι αντιμετωπίζονται άδικα».

«Υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση μαθητών διαφόρων ομάδων που είναι επιλέξιμοι για δωρεάν σχολικά γεύματα, με τους λευκούς Βρετανούς να είναι όντως μια ομάδα που έχουμε ξεχωρίσει», ανέφερε ο Wood.

Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, David Ward είπε ότι οι περισσότερες εθνοτικές ομάδες έχουν εκπροσώπους να μιλήσουν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους.
Αλλά υπάρχουν λίγοι για να μιλήσουν για τα παιδιά της
λευκής εργατικής τάξης.
«Υπάρχει καμιά απόδειξη ότι πραγματικά κάποιος μιλάει για τη λευκή εργατική τάξη εκεί;» ρώτησε ο βουλευτής μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης.
«Έχω εκπροσώπους της κοινότητας του Μπαγκλαντές να διαμαρτύρονται για “τα παιδιά μας στα σχολεία μας” ή την πακιστανική κοινότητα ή την κοινότητα του Κασμίρ. Αδυνατώ να σκεφτώ έναν εκπρόσωπο για τη λευκή εργατική τάξη που ήρθε να μου πει «τι γίνεται με τα παιδιά μας» ... αν υπάρχουν, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα από το BNP (εθνικιστικό κόμμα) ή θα κατηγορηθούν για ρατσισμό».

Ο Wood (φώτο), επικεφαλής μιας επιθεώρησης του Ofsted για την πρόσβαση και την επίτευξη, συμφώνησε με την εκτίμηση του Ward αλλά είπε ότι η έμφαση άλλαξε κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
«Η καλύτερη διδασκαλία μας εξυπηρετεί τα πιο εύπορα παιδιά μας».
«Θα έλεγα ότι στο παρελθόν δεν ήταν η περίπτωση που θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι σίγουρος, λόγω της δυσφορίας να μιλάμε για αυτήν την ομάδα για τους λόγους που είπατε, μήπως εκληφθεί αυτό ως μια «ακραία άποψη».
«Αλλά ο στόχος αλλάζει και βάζουμε πρόσθετη εστίαση σε αυτή την ομάδα».

Ορισμένα σχολεία με μαθητές που μειονεκτούσαν είχαν αλματώδη πρόοδο στην τόνωση των επιδόσεων των μαθητών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ιδιαίτερα από τις συνοικίες του Λονδίνου.

Αλλά άλλα σχολεία, σε παρόμοιες περιοχές, είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το κυβερνητικό καθεστώτος πριμοδότησης, που δίνει περισσότερα χρήματα στα σχολεία για κάθε παιδί να έχει δωρεάν σχολικά γεύματα, θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στην παροχή βοήθειας στα λευκά παιδιά της εργατικής τάξης, λέει ο Kevan Collins, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Education Endowment. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.