" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτη πρόκληση της αστυνομίας, καταγγέλει το ΠΑΜΕ !

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις εντολές της στην Αστυνομία να ..
τρομοκρατήσουν με την παρουσία τους στα σχολεία της Καστοριάς τους μαθητές. Την ώρα που η κατάσταση στα σχολεία είναι αφόρητη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιο νέο τολμά έστω και να σκεφτεί να σηκώσει το κεφάλι. 
Αυτό δείχνει η προκλητική στάθμευση περιπολικού της ασφάλειας* στον προαύλιο χώρο του 1ου ΓΕΛ Καστοριάς, σήμερα το πρωί. 
 
 
Το περιπολικό είχε την εντολή να βρίσκεται εκεί μέχρι τις 8:10, μέχρι την ώρα δηλαδή που χτυπά το κουδούνι για μάθημα. Σκοπός τους να φοβηθούν οι μαθητές να συζητήσουν για τα προβλήματα του σχολείου, τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που θα διαλέξουν. Έτσι εννοεί την εφαρμογή του δόγματος Νόμος και Τάξη η κυβέρνηση. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στον αξιωματικό υπηρεσίας, το περιπολικό απομακρύνθηκε από τον προαύλιο χώρο, συνέχισε όμως η Αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της με δυνάμεις της απέναντι από τα σχολεία. ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ!!! 
Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές εναντίον των λαϊκών αγώνων. Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό να καταδικάσουν την καταστολή του μαθητικού, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο εντατικά και μαζικά, με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, με εναλλαγή των μορφών πάλης και περιφρούρηση του αγώνα τους. Να κλιμακώσουν την οργάνωση της πάλης και να συντονιστούν με κοινό αγώνα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
ΠΑΜΕ

*Σχόλιο taxalia : Η "ασφάλεια" δεν έχει περιπολικά, μόνο τα τμήματα τάξης έχουν, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στην πρόκληση. 
Ακους εκεί να τολμήσει περιπολικό να σταθμεύσει έξω από σχολείο ! Πού ζούμε; Στη Σοβιετία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.