" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Την ημέρα που ο 11χρονος γιος μου είδε βίαιο πορνό στο ίντερνετ»


«Την περασμένη εβδομάδα ο γιος μου, μου είπε ότι είχε δει κάτι τρομερό στο ίντερνετ», γράφει η Lizi Patch στην αυστραλέζικη ιστοσελίδα Noosa News. "Σκηνές στις οποίες οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν φάνηκε να εξαναγκάζονται σε μια πράξη που ήταν βίαιη και αηδιαστική, όχι μόνο σε έναν αμύητο 11χρονο, επιρρεπή στο άγχος, αλλά στον οποιονδήποτε με κάποιο ίχνος ανθρωπιάς."


Η Patch είπε ότι ο γιος της, προσπαθούσε να ταιριάξει στον νέο του σχολείο και πιέστηκε από ένα συμμαθητή του να δει ένα βίντεο, επειδή ο συμμαθητής του σκέφτηκε ότι ήταν "αστείο". Στη συνέχεια, η Patch παρατήρησε ο γιος της είχε γίνει αμίλητος και απόμακρος, αλλά δεν απαντούσε στις επανειλημμένες ερωτήσεις της για το τι συμβαίνει.


Τέλος, μια νύχτα, ‘έσπασε’. «Πήγαμε στο δωμάτιό μου και μου είπε τα πάντα», έγραψε η Patch. "Είπε ότι ένιωσε φρίκη βλέποντας ένα σύντομο βίντεο online, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει να το σκέφτεται. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να  «μην το δει» και το ότι ένιωσε ότι τα παιδικά του χρόνια είχαν ουσιαστικά τελειώσει. Δεν μου έλεγε τίποτα γιατί
νόμιζε ότι θα θύμωνα μαζί του. "


Η Patch λέει ότι παρηγόρησε το γιο της όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά τόσο η ίδια όσο και ο γιος της συνειδητοποίησαν ότι "δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω."



Η Patch είπε ότι ήταν συγκλονισμένη από τη βίαιη φύση αυτού που ο γιος της είχε δει, και πόσο εύκολο ήταν να έχει πρόσβαση.


«Χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο όλη την ώρα», έγραψε. "Δραστηριοποιούμαι αρκετά στα social media. Έχω δει πορνό – όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αλλά αναγνωρίζω ότι αυτή τη φορά το Διαδίκτυο ήρθε και μου έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο. "


«Όταν η απόδειξη ότι ταιριάζεις με τους φίλους σου είναι να παρακολουθήσεις ένα "αστείο" βίντεο, το οποίο είναι ουσιαστικά βίαιο πορνό που αλλάζει τον κόσμο σου μέσα σε μια στιγμή, τότε πιστεύω ότι εμείς, ως κοινωνία, θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα πράγματα», προσθέτει η Patch.


Η πορνογραφία στο Internet έκλεψε την παιδική του ηλικία του γιου της Patch. Η ηλικία των 11 ετών, θεωρείται η "μέση" ηλικία που βλέπει κάποιος για πρώτη φορά πορνό.

Μια πρόσφατη υπόθεση βιασμού στη Μ. Βρετανία υπογράμμισε τους πολύ μεγάλους κινδύνους από την πρώιμη έκθεση σε πορνό, όταν ένα 15-χρονών αγόρι παραδέχτηκε ότι αυτός και ένας 14χρονος φίλος του έδεσαν ένα 14χρονο κορίτσι σε μια καρέκλα, το βασάνισαν και το βίασαν, αναπαριστώντας σκηνές που είχαν δει σε βίαιο πορνογραφία online. Το αγόρι είπε στο δικαστήριο ότι είχε έβλεπε ώρες βίαιο πορνό κάθε μέρα τους μήνες που προηγήθηκαν της επίθεσης.


Ένα άλλο 13χρονο αγόρι στην Αλμπέρτα του Καναδά καταδικάστηκε για βιασμό κατ 'επανάληψη του 4χρονου θετού αδελφού του. Είπε ότι πήρε την ‘ιδέα’ από την παρακολούθηση "γκέι πορνό" στον υπολογιστή στο σπίτι.



Μια πρόσφατη μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι σχεδόν 5.000 παιδιά σε αυτή τη χώρα, μερικά από την ηλικία των πέντε ετών (!), διέπραξαν σεξουαλικά αδικήματα μεταξύ των ετών 2009 και 2012, εμπνευσμένα από σκληρές σκηνές σεξ που είναι εύκολο να βρεθούν στο ίντερνετ.


«Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία και η εύκολη πρόσβαση σε υλικό πορνό έχει διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουν οι νέοι για το τι είναι «φυσιολογική» ή αποδεκτή συμπεριφορά," λέει η Claire Lilley, πολιτική σύμβουλος στην Εθνική Εταιρεία της Βρετανίας για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιού (NSPCC).



Ο Patrick Trueman, πρόεδρος της ‘Ηθικής στα Media’, δήλωσε στο LifeSiteNews τον περασμένο μήνα, «η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού από παιδί και ο βιασμός είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα σε κάθε κοινωνία, όπου ανθεί η πορνογραφία."


«Τα παιδιά ενεργούν σύμφωνα με αυτό που βλέπουν. Αν δουν πράξεις αγάπης και φιλανθρωπίας, θα μιμηθούν αυτά», είπε ο Trueman. "Αλλά όταν βλέπουν σεξουαλική βία, βιασμό και άλλες παρόμοιες πράξεις που τόσο συχνά απεικονίζονται στη σύγχρονη πορνογραφία, θα κάνουν τα ίδια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.