" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Χώρα των Πιθήκων: πολιτικό κοινωνικό και οικονομικό σύστημα.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:  
Στη μακρινή Μonkeyland γίνονται εκλογές με οργανωμένες ομάδες (Πιθηκόμματα) που συγκροτούν, αφού εκλεγούν, ένα Συνέδριο, το οποίο πρωτίστως φροντίζει για τις αμοιβές τους και τα οικονομικά των ομάδων τους. 
Οι εκλεγμένοι του γένους των πιθήκων έχουν απαλλαγή για ό,τι κάνουν, μέσω ειδικής διάταξης Ανώτερου Νόμου της Χώρας των πιθήκων. Έτσι κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη των Ειδικών Πιθήκων της Δικαιοσύνης. Στο Συνέδριο τοποθετούνται καλά αμοιβόμενοι βοηθοί, συγγενείς των Συνέδρων. 
Αρχηγός των Εκλεγμένων (πρωτεκλεγμένος), ορίζεται αυτός που θα πείσει το πλήθος των πιθήκων χρησιμοποιώντας τα πιο πειστικά ψεύτικα επιχειρήματα, που, σημειωτέον γίνονται αντιληπτά από το πλήθος των υπηκόων, αλλά κρίνονται συνήθως ελκυστικά. Όταν η κατάσταση της χώρας γίνεται δύσκολη ο ηγέτης του λαού των πιθήκων συνηθίζει να παίρνει τις κάμερες της monktv, και να στήνεται σε ένα όμορφο τοπίο όπου, με δάκρυα, ει δυνατόν, στα μάτια απευθύνεται στο θυμικό των ευσυγκίνητων πολιτών και υπαγορεύει τα δεινά μέτρα που θα ακολουθήσουν, υποσχόμενος προφητικά οράματα και μονόχρωμη, συνήθως πράσινη, προοπτική [ανάλογο περιστατικό συνέβη προ τριετίας]. 
Εδώ και δεκαετίες έχουν απομακρύνει από το πιθηκοπολιτικό σκηνικό τους ανώτατους άρχοντες, τους λεγόμενους χιμπατζοαίματους, που κυβερνούσαν κληρονομικώ δικαίω.
Στη θέση τους επιλέγεται από το πολιτικό Συνέδριο κάποιος ανώτατος πίθηκος που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του ή έχει προσφέρει στο σύστημα από καίριες θέσεις, φερ' ειπείν ως δανειστής άλλου αποθανόντος αρχηγού πολιτικής πιθηκοομάδας.
Συντονιστικό ρόλο στις κυβερνήσεις των πιθήκων παίρνουν συνήθως ογκώδεις και υποβλητικοί πολιτικοπίθηκοι που συνήθως είχαν προσφέρει από άλλα μετερίζια, όπως για παράδειγμα σε διαπιστώσεις για ανέμους που αφαιρούν σημαίες από κοντάρια, ή το αντίθετο, δεν ενθυμούμαι επακριβώς. [Εσχάτως, ο διαπρεπής αυτός πολιτικοπίθηκος παρέδωσε τα ηνία, για να προσφέρει με το γραπτό του λόγο πνευματική τροφή στους πιθήκους θαυμαστές του.] 
Ορίζεται επίσης ένας ακόμα ηγήτωρ, τη φορά αυτή για το Πιθηκοβούλιο, ο ρόλος του οποίου ορίζεται σε ανοίγματα λογαριασμών για τα χρέη των χουρμάδων που έχουν καταναλώσει αδηφάγα οι προηγούμενοι ηγέτες της Δημοκρατίας των πιθήκων, καθώς και σε τοποθετήσεις νέων γραμματέων του Πιθηκοβουλίου, πρωτίστως προερχομένους από τη γωνιά του δάσους που ο ίδιος μεγάλωσε και ανδρώθηκε. [Με την τελευταία λέξη, “ανδρώθηκε” θυμήθηκα ότι χρήσιμο προσόν για την τελευταία τοποθέτηση Προέδρου του Πιθηκοβουλίου ήταν η εξαίρετη γλωσσική δεινότητα του επιλεγμένου, αρμόζουσα σε Μαλτέζο λεμβούχο.] 
Εξυπακούεται ότι στον κορβανά αυτό για τα χρέη,που προαναφέραμε, καταθέτουν οι πτωχότεροι της ευρείας κυβερνώμενης βάσης των πιθήκων, ενίοτε δε ανήλικα μαϊμουδάκια υπό τους προβολείς των μεγκάλων καναλιών της monktv. 
Κύρια πηγή πλουτισμού για τους πιθηκοβουλευτές είναι οι μελέτες που συντάσσουν, με το αζημίωτο, για την άμυνα, όπως για παράδειγμα οι προμήθειες βαλλίστρων για ινδικές καρύδες (αμυντικό όπλο), που οι αιρετοί των πιθήκων προμηθεύονται είτε από τη χώρα των Γαλλοπόυλων είτε απ' τη χώρα των Ντόππερμαν). 
Άλλα μεγαλειώδη έργα που συμμετέχουν οι πολιτικοί των πιθήκων στο σχεδιασμό και τις απολαβές είναι οι κατασκευή σχοινογεφυριών στα δάση της χώρας όπου ορίζονται και ειδικές θέσεις είσπραξης δερβενίων για τον απλό πιθηκολαό, που έτσι νιώθει ασφαλέστερος. Αυτές τις τελευταίες εργασίες σύνήθως τις παίρνουν πίθηκοι κατά προτίμηση υμνητές της εκάστοτε Πιθηκοκυβερνήσεως, σε μειοψηφικό όμως πακέτο, αλλά και υπήκοοι της Ηνωμένης Χώρας των Ζώων. 
Οι απλοί πίθηκοι έχουν συνηθίσει αυτή την πρακτική επιζητώντας απλώς το διορισμό των μικρών τους σε καίρια πόστα της πιθηκοκρατικής μηχανής εξασφαλίζοντας μια άνετη, σχετικά, βιοτή. Συγχρόνως τελειοποιούν τις επιδένδριες κατοικίες τους με την τελευταία λέξη της μόδας, όπως εισαγώμενα μπαμπού, και υπαίθριες μπανιέρες για τις οποίες παίρνουν άδειες από Επιμελητές της Χωροταξίας της Πιθηκοχώρας, με το ανάλογο μπαξίσι, φυσικά [αξίζει να αναφέρουμε ότι η περίεργη τούτη λέξη κληροδοτήθηκε στον πιθηκολαό από το λαό των αγριόχοιρων που για χρόνια λυμαίνονταν την πιθηκοχώρα].

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
έχει θεσπιστεί το δικαίωμα για τις πιθηκίνες να εργάζονται στα δέντρα για 40-45 έτη και να μπορούν να αποφεύγουν τις τεκνογονίες. Οι ανεπιθύμητες εμφανίσεις μικρών πιθήκων εμποδίζονται από επιδοτούμενους ιατροπιθήκους. 
Βεβαίως αυτό το μέτρο έχει φέρει μια ελάττωση του πληθυσμού που αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την εισδοχή στην Πιθηκοχώρα Μακάκων και Χιμπατζήδων που αποζημιώνουν τη χώρα, αλλά και με εμβάσματα χουρμάδων από τις Ηνωμένες Νήσους των Ζώων, που, άλλωστε, δεν επιθυμούν τους μακάκους, αλλά αρέσκοντα στα παγώνια και τα κοράκια.(...) 
Εσχάτως, λόγω της χουρμαδοπιστωτικής κρίσης, η Πιθηκοκυβέρνηση μερίμνησε να αποζημιώσει για τα δυσβάσταχα φορτία που όρισε στους υπηκόους με δύο πολύ σπουδαία μέτρα. Δίδεται επιτέλους μετά από χρόνιους αγώνες των κατοίκων το δικαίωμα στην αποτέφρωση, ενώ θα μπορούν να συνέρχονται εις γάμου κοινωνία με απλή βεβαίωση που θα επικυρώνεται με νυχιά του σχετικού εγγράφου από αρμόδιο πιθηκογράφο. Έτσι ο πιθηκολαός δικαιωμένος συνεχίζει να ανεβοκατρεβαίνει αισιόδοξος στα δένδρα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για το ξεπέρασμα της χουρμαδοκρίσης γίνονται συχνά εκλογές εκτόνωσης αλλά η ασκούμενη πιθηκοπολιτική ουδόλως αλλάζει. Ο πιθηκολαός συναισθάνεται την αναγκαιότητα ανάληψης του μεγάλου βάρους για να στηρίξει το πιθηκοπολιτικό σύστημα, που εσχάτως διώκεται [Χαρακτηριστικό παράδειγμα φυλάκιση σπουδαίου πολιτικού αναστήματος της Πιθηκοχώρας εσχάτως. Όμως, πιθανότατα η πολιτική δίωξή του να οφείλεται στον πριγκιπικών διαστάσεων γάμο του εις την χώραν των Γαλλόπουλων, και στην εξ αυτού ζηλοφθονία. O tempora o mores!
Σύμφωνα με το νέο νόμο της πιθηκοφορολόγησης μεγάλο βάρος του χουρμαδοχρέους θα επωμίζονται πίθηκοι και πιθηκίνες που έχουν μαϊμουδάκια, ιδίως δε αυτοί που έχουν πολλά. Σε πολλούς αυτό θυμίζει μέτρο της Αγριογουρουνοκρατίας και σε συνδυασμόμε την μετάδοση πολλών θεαμάτων της monktv στην Αγριοχοιρί [Γλώσσα του γειτονικού λαού] πολλοί οδηγούνται στη θλίψη, αλλά λόγω γονιδιώματος, που ανάγεται σε περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, κάνουν την πιθηκοκαρδιά τους πέτρα και παρακολουθούν ανάλογα θεάματα, αναλυόμενοι από καιρού εις καιρόν εις ενδάκρεις αναστεναγμούς.

Από την Εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ζώων
για την αντιγραφή Κω/νος Α. Οικονομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.